Supervuoro Verkkolehti »

Kansallispeli-podcast

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3,012

Etukentän sanavalmis sähikäinen Emma Sallinen eksyi vahingossa pesiksen pariin, juurtui lajiin ja kasvoi tähtipelaajaksi. Nyt hän nauttii pesiksestä täysin siemauksin.

Manse PP:n etukenttäpelaaja Emma Sallinen kertoi Kansallispeli-podcastille, miten syrjäisen Liperin kunnan kasvatista kasvoi pudotuspelisyksyn arvokkain pelaaja ja kaksinkertainen Suomen mestari. Puheenaiheena on myös naisurheilun arvostus ja se, miksi naisten peliurat loppuvat keskimäärin miesten uria aiemmin.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3,012

Miltä tuntuu, kun syöttö ei vaan enää pysy laudalla? Huippulukkari Topi Kosonen sen tietää, mutta hän tietää myös, kuinka siitä tunteesta päästään eroon.

Koko pääsarjauransa Pattijoen Urheilijoita edustanut Topi Kosonen käy Kansallispeli-podcastissa läpi, miten Etelä-Karjalasta kotoisin olevasta liikunnallisesta pojasta kasvoi Pohjois-Pohjanmaan pesäpalloilun kasvot 2000-luvulla. Tämän lisäksi kaudella 2008 vuoden lukkariksi valittu Kosonen puhuu suoraan myös urallaan kohtaamastaan lautaskammosta sekä siitä, kuinka hän onnistui pääsemään tuosta lukkareiden ammattitaudista yli ja palaamaan huipulle lautasen äärellä.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3,012

Miesten runkosarjan loppu ja puolivälierien valintakierros häämöttävät edessä ensi viikolla. Kuka saa vastaansa kenet puolivälierissä?

Miesten Superpesiksen runkosarjaa on jäljellä enää pari kierrosta. Miehet valikoivat puolivälierävastustajansa ISTV:n livelähetyksessä keskiviikkona 2.9. samaan tapaan kuin naiset. Ketkä joukkueet selvittävät tiensä pudotuspeleihin? Minkälaisia puolivälieräpareja valintakierros voi tuoda tullessaan? Jaksossa tulevaisuutta yrittävät parhaansa mukaan ennustaa aisapari Haapasalo & Hautala.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3,012

Neljä joukkuetta taistelevat paikasta loppuotteluissa naisten ja miesten Superpesiksessä.

Pesäpallokausi etenee kohti huipennustaan. Miesten ja naisten välierät ovat käynnissä ja tottahan toki myös Kansallispeli-podcast työntää lusikkansa sihisevään soppaan: ketkä etenevät loppuotteluihin ja miksi? Studiossa spekuloimassa parivaljakko Haapasalo & Hautala.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3,012

Kumpi joukkue juhlii Suomen mestaruutta: Sotkamon Jymy vai Kouvolan Pallonlyöjät?

Pesäpallokausi saa arvoisensa huipennuksen Hiukan pesäpallostadionilla 26.9. lauantaina, kun Sotkamon Jymy ja Kouvolan Pallonlyöjät kohtaavat Jim-kanavalla ilmaiseksi nähtävässä ratkaisufinaalissa klo 14 alkaen. Mitkä ovat voimasuhteet? Mihin peli ratkeaa? Loppuottelun lisäksi parivaljakko Haapasalo & Hautala käyvät läpi siirtouutisten täyteistä viikkoa ja pohtivat Jussi Viljasen menestystä naisten Superpesiksen pelinjohtajana.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3,012

Pesiksen "Grand old man" Arto Ojaniemi antaa läpileikkauksen pesiksen 80-90-luvun hulluihin vuosiin, romahdukseen ja 2000-luvun uuteen elpymiseen omasta näkökulmastaan. Ensimmäinen osa kaksiosaisesta erikoishaastattelusta.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3,012

Veikkauksen seniorianalyytikko Teemu Eirtovaara paljastaa meille muistiinpanonsa ja excel-taulukkonsa kaudesta 2021: mitkä ovat naisten superpesiskauden voimasuhteet, kun asiaa kysytään Veikkauksen pesäpallopitkävetokohteiden kertoimista vastaavalta henkilöltä? Mitä tilastoanalyysi meille kertoo? Kuka juhlii todennäköisimmin syksyllä mestaruutta?
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3,012

Pelinjohtajat ovat yhtä mieltä ja asiantuntijat toista, mutta minkä kuvan kaudesta maalaa tilastoanalyytikko?

Veikkauksen pesiskertoimien laskija Teemu Eirtovaara raottaa salaisuuden verhoa ja paljastaa pelikirjaansa: mitkä ovat kauden voimasuhteet, kun luotetaan analyysiin ja matematiikkaan? Tällä kertaa vaikuttaa siltä, että jopa tilastomies on ymmyrkäisenä sarjan tasaisuuden suhteen.
 

kontiola

Nyt sitten Puhtimäki. Vaikka onkin mun ihannehaastateltava, ihmettelen samalla vähän, mitä uutta tässä voisi enää olla. No, pitää kuunnella :)
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3,012

Mitkä ovat urheilumarkkinoinnin trendit 2020-luvulla? Siitä meille kertoo pitkän linjan urheilumarkkinoinnin erikoismies Jere Virtanen.

Jere Virtanen on pitkän linjan urheilumarkkinointimies, intohimoinen brittifutisfani ja tästä kesästä lähtien myös pesäpallo on ollut erityisesti sydäntä lähellä. Jere hyppäsi keväällä yrityksensä Gofamerin kanssa auttamaan superpesisseurojen somemarkkinointia datankeruun avulla. Missä menevät urheilumarkkinoinnin tuulet 2020-luvulla?
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3,012

Roope Korhonen on mitalimäärältään kautta aikain menestynein pesäpalloilija ja lyönyt ylivoimaisesti eniten juoksuja pudotuspeleissä ja loppuotteluissa. Korhonen tunnetaan kylmäpäisenä pelien ratkojana, mutta mikä saa hänet olemaan parhaimmillaan nimenomaan tiukissa paikoissa?
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3,012

Tuomas Jussila nousi lajilegendojen joukkoon tullessaan valituksi kolmatta kertaa urallaan vuoden pelaajaksi tänä syksynä. Nyt hän kertoo urastaan ja muistelee mennyttä kautta Kansallispeli-podcastin vieraana.
 
Viestejä
89
Jakson lopussa oli ehkä rivien välistä luettavissa, että Jussilan huikea ura ei enää kovin montaa vuotta jatku… ainakaan Oulun ulkopuolella.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös