Supervuoro

Kansallispeli-podcast

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,062
Kansallispeli-podcast tarttuu kuulijatoiveeseen ja herkuttelee pesäpallokenttien erikoispiirteillä

Pesäpallo on siitä mielenkiintoinen laji, että eri pelikentät muuttavat pelin luonnetta kenties voimakkaammin kuin missään muussa lajissa.

Kenttien erilaiset kimmoisuudet, sabotointiyritykset, kotiyleisöt ja erikoislaatuiset ympäristöt tuovat lajille pikantin ja persoonallisen sävynsä. Tässä kuulijatoiveesta syntyneessä jaksossa Kansallispeli-podcastin vakiopomputtajat A. Haapasalo ja P. Hautala innostuvat muistelemaan mitä moninaisimpia pelikenttiin liittyviä anekdootteja.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,062
Kansallispeli-podcast väittää: lukkareiden taso kovempi kuin koskaan

Uusin Kansallispeli-podcast ottaa analyysiin pääsarjojen lukkarit.

Kuten Urheilulehti viime viikolla kirjaili: lukkarin verrokkia on hankala löytää muista palloilulajeista, mikäli etsinnässä on yhtä paljon ottelun lopputulokseen vaikuttava henkilö. Kansallispeli-podcastin päälukkarianalyytikko Perttu Hautala asettaa naisten ja miesten Superpesiksen lukkarit eri kategorioihin ja läpikäy edellämainittujen pelityylejä. Jaksossa mukana myös tuttuun tapaan viikon pittoreskeimmat puheenaiheet!
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,062
Kansallispeli-podcastin vieraana 16:nnen Itä-Lännen pelaava Sami Haapakoski

Heinäkuun ensimmäisessä jaksossa Kansallispeli-podcastin vieraana on kaikkien aikojen etenijäkuningas Sami Haapakoski.

– Ihmiset sanoo, että kyllä se hopeakin muuttuu vielä voitetuksi, niin kyllä se on p*skaa!

Sami Haapakoski on yksi 2000-luvun monipuolisimmista pesäpalloilijoista. Kansallispeli-podcast istahti alas kaikkien aikojen etenijäkuninkaan kanssa läpikäyden hänen mittavaa uraansa.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,062
Kansallispeli-podcastin pelaajavieraana vilkas luonnonlapsi Joni Rytkönen: "Silloin valahti housuun oikein urakalla!"

Sotkamon Jymyn Joni Rytkönen on Kansallispeli-podcastin tuoreimman jakson vieraana.

Joni Rytkönen ponkaisi Etelä-Suomesta suomensarjajoukkueesta 18-vuotiaana lähestulkoon suoraan Superpesikseen, mutta loukkaantumiset ja kommellukset lykkäsivät nousua Superpesiksen eliittiin useilla vuosilla. Tänä kesänä palaset ovat alkaneet loksahdella paikalleen ja pesäpallokansan huomio on nyt kiinnittynyt tähän mennessä lähinnä kikkanäpyistään tunnettuun Rytköseen suurennuslasin kanssa. Nyt mies kertoo itse, miten hulivilipojasta on kasvanut pesisyhteisön johtavia 1-tilanteen purkajia.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,062
Kansallispeli-podcastin aiheina viikolla 30: Pesäkarhut myötätuulessa - Joensuun Maila pudotti siirtomarkkinapommin

Uusimmassa jaksossa keskustellaan Pesäkarhujen äärimmilleen viritetystä pesäpallohuumasta. Joko Pori tavoittaa himoitsemansa mestaruuden? Tämän lisäksi syynissä on Joensuun Mailan löytynyt vire ja seuran tuore pelinjohtohankinta Mikko Korhonen. Huomionsa saa myös käynnissä oleva pesäpallon nuorisoleiri, jonka finaaliottelut nähdään poikkeuksellisesti Ruudusta ja ISTV:stä ilmaislähetyksinä.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,062
Uudistuuko pesäpallon säännöt? – Kansallispeli-podcastin vieraana Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari

Kansallispeli-podcast maalailee tällä viikolla pesäpallon mahdollista pelillistä tulevaisuutta sääntöjen osalta.

Pesäpalloliikkeessä on puhuttu lähipäivinä mahdollisista sääntömuutoksista, joiden tavoitteena olisi aktivoida peliä. Mitä muutoksia ollaan suunniteltu? Miksi niihin on päädytty? Mitä tilastofaktaa on kerätty asiaan liittyen? Millä aikataululla mahdollisista muutoksista tehdään päätöksiä? Vieraana jaksossa on Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari.
 
Viestejä
826
Olipa karua kuunneltavaa Huotarin sepustus podcastissa. Kuinka pihalla liiton porukka voikaan olla sääntömuutoksineen? Haetaanko nyt lopullista niittiä lajille nimeltä pesäpallo? Tai niin joo, eihän nyt enää siitä samasta lajista puhutakaan...
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,062
Kansallispeli-podcastin vieraana Manse PP:n nousijajoukkueesta Ville Hotakainen

Tuorein Kansallispeli-podcast utelee nousijajoukkue Manse PP:n kuulumisia.

Manse PP Tampereelta nousi viime sunnuntaina miesten Superpesikseen ja näin ollen kesällä 2020 Tampereella pelataan pääsarjaa ensi kerran sitten vuoden 1991. Nousutunnelmista ja tulevaisuudennäkymistä on Kansallispeli-podcastissa kertomassa Manse PP:n pelaaja Ville Hotakainen.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,062
Kansallispeli-podcast ennakoi tänään alkavia miesten pudotuspelejä

Kansallispeli-podcastin tuoreimmassa jaksossa analysoidaan ylempiä ja alempia pudotuspelejä.

Syksy on saapunut ja pesiskansan himoitsemat pudotuspelit ovat käsillä. Kansallispeli-podcast upottaa hampaansa uusimmassa jaksossa muun muassa miesten puolivälieräpareihin ja karsintapeleihin. Tämän lisäksi vastataan mailan erkkaamiseen liittyvään kuulijakysymykseen.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,062
Kansallispeli-podcastin analyysissä miesten loppuottelut: kuka nostaa poikaa?

Kansallispeli-podcast viihdyttää perinteiseen tyyliin urheilukansaa perjantaisin. Tänään puhetta aiheuttaa miesten ja naisten loppuottelut.

Kansallispeli-podcast analysoi uusimmassa jaksossa sunnuntaina 8.9. alkavaa Sotkamon Jymyn ja Joensuun Mailan välistä loppuottelusarjaa ja arvioi myös sitä, muuttuivatko Pesäkarhujen ja Kirittärien voimasuhteet Porissa pelatun ensimmäisen naisten loppuottelun jälkeen. Ketkä nostavat poikaa ja pokaalia syksyllä?
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,062
Kansallispeli-podcast listaa: Tässä ovat top 3 viihdyttävimmät loppuottelut

Kansallispeli-podcast sukeltaa tänäkin perjantaina loppuotteluhuumaan.

Kansallispeli-podcast mutustelee tuoreimmassa jaksossa naisten ja miesten käynnissä olevia loppuottelusarjoja. Tämän lisäksi A. Haapasalo ja P. Hautala tekevät kumpainenkin oman epävirallisen listauksensa viihdyttävimmistä loppuottelusarjoista ja yksittäisistä loppuotteluista.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,062

13-kertainen vuoden lukkari Toni Kohonen yllätti joulukuussa kaikki tekemällä paluun Superpesikseen Kouvolan Pallonlyöjissä, vieläpä uudella pelipaikalla ulkokentällä polttolinjassa. Nyt lukkarilegenda kertoo Kansallispeli-podcastissa kuulumisistaan ja tavoitteistaan.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,062

Emilia Itävalon lupaava ura oli rysähtää roskakoriin, kun polven eturistiside pasahti poikki harjoituksissa keväällä 2017. Tästä huolimatta Itävalo nousi pitkän kuntoutusjakson jälkeen kesällä 2018 Itä-Lännen kentän parhaaksi ja kaudella 2019 hänet kruunattiin vuoden naispesäpalloilijaksi. Kuuntele Itävalon haastattelu uusimmasta Kansallispeli-podcastista.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,062

Veikkauksen seniorianalyytikko Teemu Eirtovaara paljastaa meille muistiinpanonsa ja excel-taulukkonsa: mitkä ovat naisten superpesiskauden voimasuhteet, kun asiaa kysytään Veikkauksen pesäpallopitkävetokohteiden kertoimista vastaavalta henkilöltä? Mitä tilastoanalyysi meille kertoo? Kuka juhlii todennäköisimmin syksyllä mestaruutta?
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,062

Veikkauksen pesiskertoimien laskija Teemu Eirtovaara raottaa salaisuuden verhoa ja paljastaa pelikirjaansa: mitkä ovat kauden voimasuhteet, kun luotetaan analyysiin ja matematiikkaan? Tämän lisäksi jaksossa puhutaan pesisveikkaajien lempilapseksi muodostuneesta yli-alle-kohteista. Mitkä tekijät vaikuttavat pesäpallo-ottelun juoksumääriin?
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,062

Miten Joensuun Maila kehittyi sellaiseksi organisaatioksi kuin se nyt on? Miten Jonne Kemppainen päätyi Super-Joma Oy:n toimitusjohtajaksi? Mitkä on pesiksen vahvuudet nykypäivän urheilutarjonnassa? Kuuntele uusin Kansallispeli-podcast ja tiedät!
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,062

Kansallispeli-podcastin uusin jakso tarjoaa keskustelua pesäpallosta tuomarin näkökulmasta.

Ossi Muuraisesta tulee tänä kesänä pesäpallohistorian kokenein tuomari. Kansallispeli-podcast keskusteli Muuraisen kanssa hänen mittavasta, yli 500:n superpesisottelun urastaan ja tuomaroinnin perusperiaatteista. Tarvitseeko hyvä tuomari peliuran taustalle? Saako tuomaria jännittää? Hyötyisivätkö pelaajat ja pelinjohtajat tuomaroinnin harrastamisesta? Mikä on legendaarisen 2-tuomari Jarno ”Ahma” Valtosen kultainen sääntö?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös