Supervuoro

Kankaanpään Maila 2019

Raahesa näin:

1 Korhonen*
2 Pauna
3 Lilja*
4 Itävalo
5 Ruuska*
6 Kellokoski*
J Pomell*

* = aloittaa ekan kerran ko. numerolla tällä kaudella.

Onko tässä sitten meidän optimi järjestys? Korhosen loukki sotki alkupelejä. Lyöntijärjestystä on viilattu pikkasen ottelusta toiseen.

Eikä siinä mitään, alkukaudesta voi olla hakemista, päivän kunto jne. Samalla todettava, että altavastaaja/haastaja-joukkueen täytys löytää joku kilpailuetu puolelleen. Oli se sitten suunnitelmallisuus, kokoonpanon tiiveys, osaava pelinjohto.

Toivottavasti tästä lähtis aukeemaan. Nyt olis sisäpelijärjestys kohdillaan, peliesitys ehyt ja ainakin se 2 pistettä tuotavina. Luovittais kisassa mukana.
 
Viestejä
175
Raahesa näin:

1 Korhonen*
2 Pauna
3 Lilja*
4 Itävalo
5 Ruuska*
6 Kellokoski*
J Pomell*

* = aloittaa ekan kerran ko. numerolla tällä kaudella.

Onko tässä sitten meidän optimi järjestys? Korhosen loukki sotki alkupelejä. Lyöntijärjestystä on viilattu pikkasen ottelusta toiseen.
Vaikka koostumus lienee osin loukkaantumisten (Kivelä, Pajuniemi, Poutanen poissa) perua, voipi hyvinkin olla kärkipään lyöntijärjestys ihanteellinen. Ei ainakaan ole kovin tarkkaa, mihin lyöntijärjestys jää.
 
Helteiseen Pohjois-Satakunnan koitokseen vs Seinäjoki

1 Pauna
2 Ruuska
3 Lilja
4 Kellokoski
5 Itävalo
...9 Korhonen

Ei tuokaan hassummalta näytä. Silti, hieman huolestuttaa ettei sitä perusformua oo saatu vieläkään vakaannutettua. Ketjulotolla on lyhyt tie. Toki, vammoille sun muille ei voi mitään.

Jos Korhonen on iskussa, siinä olis jalat alottamaan uus kärki. Jos ei, niin ei.
 
Vainionpää kiinni kolmasti ja 0/3 ekaan viiteen vuoropariin. Ohan sekin jotain.

Se hallinnan tunne. Tavoilla jos toisilla 7 3-tilannetta 1. jaksoon. On kyetty luomaan kärjestä. Kuitenkin vain yksi juoksu ja sekin hännän tekemänä (sinänsä posia, että jonkun kauden 5 >> ollut kuollutta painoa, nyt pieni mahis taustatukeenkin Pomell/Lehtinen/Korhonen).

Ihan voitettavissa ollut jakso. JymyJ avaa 2. jakson 0-2. H. Itävalo antaa kuitenkin apuja väärillä, 1-2 ja peli auki.

1/9 kotiutukset ei kuitenkaan riitä mihinkään. Täytyy tulla muutos.
 
Schillä lailla!

1-4 sillassa 2J2Tasottavalle. Peräänkuulutettiin kotiutustehoja - ja niitä saatiin.

Vuoron perään Kellokoski, Kortelainen ja Riikonen kuritti ulkokenttää, erityisesti koppariosastoa. Neljällä lyönnillä 7 juoksua.

Hieno nousu, isot pisteet, tärkeä voitto. Taas on parempi jatkaa.
 
Voisi sanoa että aikalailla jo tuskastuttavan kuuma keli, varsinkin etenijöiden kannalta. Paljonkohan meni vettä ja suolaa pelin aikana etenijäsmiehikkä? :D
Varmaan vanha aihe, mutta itelle avautu vasta viime kesänä jonkun naisten matsin kommentaattorilta. Eli tiivis otteluohjelma+lämpimät kelit vaikuttaa jo vähän lyöntitaktiikkaankin. Vaihdot kovilla korostuu, ettei vakietenijöiden täydy juosta joka pesänväliä jalkojaan alta.
 
Varmaan vanha aihe, mutta itelle avautu vasta viime kesänä jonkun naisten matsin kommentaattorilta. Eli tiivis otteluohjelma+lämpimät kelit vaikuttaa jo vähän lyöntitaktiikkaankin. Vaihdot kovilla korostuu, ettei vakietenijöiden täydy juosta joka pesänväliä jalkojaan alta.
Ymmärtäähän tuon, onhan se valtavan rasittavaa sahata kenttää ympäri miltein 10km siinä +30 asteen lämpötilassa
 
Kaksi tärkeää voittoa! Siipe ottelun ensimmäisellä jaksolla haettiin liikaa vapaita läpilyöntejä ja Siipe olisi ansainnut jakso voiton, mutta hyvä näin. Itävalolla huono päivä mailan varressa. Joona Anttila lyö vaarallisia pommeja. Kellokoski huippu peli mailassa. Kortelaisella ei mikään onnistu.
 
Menny alkukausi enempi tilasto/raportti-scouttauksella.

Kortelaisella ollut ruuti märkää, Itävalo tehnyt omaan tasoonsa epätavallisia virheitä mailan varressa pari vikaa peliä.

Itävalo 29% eilen - ja silti Maila voitti juoksuja takoen. Liian suuria johtopäätöksiä saisi tehdä näin pienellä otannalla, mutta pitkästä, pitkästä aikaa KaMalla alkaa löytyä leveyttä, häntä ei oo pelkkää kopinnostelijaa jne. Johtaja Itävalo voi vetää vihkoon, mutta Pauna/Ruuska/Lilja/Kellokoski paikkaa loistavasti. Ei olla vain kapean kärjen varassa, mikä onkin edellytys mikäli haaveillaan pudotuspeleistä. Anttila/Pomell/Lehtinen ei oo täysiä verkonpainoja ja on myös lupa yrittää.

Ja Riikonen kasvamassa miehen mittoihin, henkisesti. Hänen kehityskaarensa mielenkiintoinen seurattava.

Perjantaina Ilmajoella, su mestari JoMa saapuu vierailijaksi. Toivotaan ehyitä esityksiä, hyvällä ilmeellä, jatkumoa tästä itseluottamusta nostaneesta viikosta. Ja katotaan mitä saadaan.
 
Viestejä
175
Kokonaisuudessaan KaMa:lla ehkä lievää nousukuntoa havaittavissa, vaikka viime viikon vastustajat JymyJussit ja Siilinjärvi eivät parhaimmillaan olleetkaan. Joka tapauksessa henkisesti oli varmasti tärkeää pystyä vääntämään näistä voitot.

Monena vuonna KaMa on näillä main kautta hyytynyt. Varsinkin 2016 loisteliaan alkukauden jälkeen peli oli juhannuksen tienoilla aivan kateissa.
 
Sinällään tilanteella ei ole enää niin väliä, koska KaMa voitti lopulta kyseisen jakson, mutta kiinnostaisi kuitenkin kuulla lajin säännöt paremmin tuntevilta henkilöiltä, että menikö tuomareilta oikein toisen jakson toisen aloittavan vuoron tilanne, jossa SiiPe siirtyi 2-1-johtoon. Siinähän SiiPe:llä näytti olevan kaksi miestä ykköspesällä ja mielestäni KaMa:n ykköspesävahti sai pallon räpyläänsä selvästi ennenkuin SiiPe:n etenijä oli kotipesässä.

Kun KaMa:n ykköspesävahti sai pallon haltuunsa, niin toinen SiiPe:n pelaajista oli jo ykköspesällä, mutta toinen ei näyttänyt vielä olevan siellä.

SiiPe:llä oli jo kaksi paloa alla ennen tuota tilannetta.

Päivitys: Ilmeisesti SiiPe:n etenijä oli kuitenkin kotipesässä ennenkuin pallo oli KaMa:n ykköspesävahdilla. Voi olla, että aiemmin mainitsemassani Kankaanpää-Koskenkorva-ottelun tilanteessa etenijä oli kuitenkin kakkospesällä ajoissa, eli että tuomari tuomitsi oikein.
 
Viimeksi muokattu:
Pesäturvan 1.pesällä oleva pelaaja menettää lyömässä olleen pelaajan astuessa 1.pesään tai ajolähdössä myös pallon tullessa pesään. Palo taitaa kuitenkin syntyä vasta joko ulkopelaajan koskettaessa pallolla pelaajaa tai jos pallo toimitetaan 2.pesälle. Että tarkkaan tulkiten taisi mennä oikein.
 
Ylös