Supervuoro Verkkolehti »

Jyväskylän Kirittäret 2021

Viestejä
1,822
Kerroin tuossa omat live havaintoni Paulan pelauksista Kisailijoiden palttoossa. Pesis fi on myöskin ihmisten tekemä, joten virheitä sattuu - eli älä pahastu, jos liitto munii. Paula, minä ja Wikipedia antavat oikean tiedon; Ilmajoen Kisailijat on kasvattajaseura. Pelipaikkana lukkari ja hiassa no-3.
@Tohtoori lukee nyt huolella edellisen postaukseni ennen kuin kirjoittaa reseptin.
 
Viestejä
970
Kerroin tuossa omat live havaintoni Paulan pelauksista Kisailijoiden palttoossa. Pesis fi on myöskin ihmisten tekemä, joten virheitä sattuu - eli älä pahastu, jos liitto munii. Paula, minä ja Wikipedia antavat oikean tiedon; Ilmajoen Kisailijat on kasvattajaseura. Pelipaikkana lukkari ja hiassa no-3.
Rautiainen pelannut superissa kaikkiaan 328 peliä, joista 79 lukkarina. Loput kakkosvahtina. Mutta numero meni oikein.
 
Viestejä
449
Ensinnäkään Hukan loukkaantuminen ei siis ratkaissut mestaruutta, mutta helpotti Kirittäriä huomattavasti! Mitä sitten alkavaan kauteen tulee, on suorastaan lapsellista jaella mitaleja tässä vaiheessa, mutta ennakkosuosikkien viittoja voi jaella, kukin oman näkemyksensä mukaan. Yksi pelaajaloukkaantuminen kauden aikana, jota en totisesti kenellekään toivo, muuttaa asetelmia monenkin joukkueen kohdalla hyvinkin merkittävästi. Jospa Kirittärien pelinjohto, jos joukkue kerran on niin "ylivoimainen", antaisi koko kulloisenkin pelaajistonsa pelata myös sisällä. Jo se valitettavasti naistenkin superissa harvinaisuutena olisi katsomisen arvoista!!!

Samaa mieltä - ei niitä mestaruuksia ennenkään ole paperilla voitettu. Ja vaikka joukkue olisikin ylivoimainen, kannattaahan aina lähteä katsomaan pelaajien ylivertaisia suorituksia. Ainakaan itse en käy katsomossa pelejä vain sen takia, että jomman kumman on pakko voittaa peli - tai hävitä. Talven ja kevään harjoituspelien perusteella näyttäisi siltä, että Kirittäret tulee pelaamaan sisällä nroon 8 asti joka pelin. Nroilla 1-7 pelaavat pystyvät kaikki etenemään, vaihtamaan ja kotiuttamaan. Eli välistäjättöjä nähdään huomattavasti viime vuotta vähemmän.
 
Viestejä
449
Riikka Nieminen (Kiri), Katja Saari (Vähänkyrön Viesti), Emma Körkkö (Turku-pesis), Johanna Vikman (Vetelin Urheilijat), Virpi Hukka (Puna-Mustat), Paula Rautiainen (Lapuan Virkiä). Tässä TOP-10:n Jyväskylässä pelanneiden kasvattajaseurat.

Hieno hoksaus. Tämä kertoo siitä kuinka loistava pelaajien kehittäjä seuran valmennusjohto todellakin on. Tälläkin kaudella nähdään takuuvarmasti Tinja Töyrylän ja Susanne Kohosen ottavan taas uuden kehitysaskeleen pelaajaurallaan. Ja varmaan muutaman muunkin pelaajan. Ei oltaisi saatu Johanna Vikmanista, Emma Körköstä eikä Virpi Hukastakaan huippupelaajia, jos olisivat jääneet loppuiäkseen kasvattajaseuraansa edustamaan.
 
Viestejä
146
Hieno hoksaus. Tämä kertoo siitä kuinka loistava pelaajien kehittäjä seuran valmennusjohto todellakin on. Tälläkin kaudella nähdään takuuvarmasti Tinja Töyrylän ja Susanne Kohosen ottavan taas uuden kehitysaskeleen pelaajaurallaan. Ja varmaan muutaman muunkin pelaajan. Ei oltaisi saatu Johanna Vikmanista, Emma Körköstä eikä Virpi Hukastakaan huippupelaajia, jos olisivat jääneet loppuiäkseen kasvattajaseuraansa edustamaan.
Ehkäpä kyse onkin siitä, että ympärillä on jo valmiita huippuja. On helpompi puhjeta "kukkaan" kun ei tarvitse olla se "lahjakkuus" kasvattajaseurassaan. Hyvä ja hieno asia pelaajan kannalta, että Kirittäret jaksaa tarkkailla puolta suomea.
Valmennus ja seura ovat todella huippua ja siihen samaan junaan pitäisi myös muiden pyrkiä.
 
Viestejä
108
4 harjoituspeliä ja 54 lyötyä ja 2 annettua juoksua vastustajille!!! Ja rosteri on kaikenlisäksi kiertänyt...toki vastukset ei ole ollut Seinäjokea lukuunottamatta kovinkaan vahvoja.
 
Viestejä
208
Varmasta mestaruudesta en vielä alkaisi puhumaan, mutta ovathan ne tasoerot harkkapelien perusteella aika karuiksi kasvaneet. Esim. eilen Kempele sai koko ottelussa rakennettua vain kaksi 3-tilannetta ja neljä 2-tilannetta. Ekan jakson toisen vuoroparin jälkeen Kempele ei saanut kertaakaan etenijää edes kakkoselle asti. Ja Kempele on kuitenkin hyvää keskikastia, selkeästi pudotuspelijoukkueeksi eli kahdeksan parhaan joukkoon ennakoitu joukkue. Kempeleen ulkopeli oli kuitenkin varsin hyvässä kuosissa, mistä kertoo vaikkapa se, että Kirittärien kärkkärien onnistumisprosentiksi jäi vain 50 %, kun edellisissä harkkapeleissä Raumaa ja Seinäjokea vastaan liikuttiin 65%:n tuntumassa.
 

Jyväs kyylä

Kausi avattu eilen Kirittärien osalta. Vieraana aurinkoisella Hippoksella Siipettäret.

Kirittäret pelas kokoonpanolla:

1 Korpela
2 Mäki-Maukola
3 Karttunen
4 Körkkö
5 Töyrylä
6 Kohonen
7 Myllyniemi
8 Mäkelä
9 Mantsinen

10 Tanhua
11 Partanen
12 Eskola

Toikkanen loukkaantumisen takia sivussa.

Selvä 2 - 0 voitto Kirittärille, mikä oli odotettavissakin.

Kolme silmiinpistävää positiivista asiaa pelistä:
1. Tanhuan syöksymiset
2. Jokerien onnistumiset: Tanhua eteni, Partanen vaihtoi ja Eskola kotiutti kovalla tasolla
3. Korpelan eteneminen (etenkin harhaheitoilla) ja pari lyötyä juoksua

Körkön ois voinu kans mainita, mutta ei Emma esittänyt mitään sellaista mitä ei olis häneltä voinu odottaa.

Pelin hienoin suoritus oli Siipettärien Jasmiina Juntusen syöksykoppi.

Täytyy kyllä vielä sanoa, että tuosta Tanhuasta on vaikee olla tykkäämättä. Putosi pelaavasta kokoonpanosta viime kaudella pudotuspeleissä. Näytti jo silloin loppukauden aikana suuruutensa joukkuepelaajana auttamalla joukkuettaan muilla tavoin. Tanhuan pelaamisesta tuli sellainen fiilis, että talvella on treenattu sillä mielellä, että Kati taistelee tosissaan pelipaikasta tässä joukkueessa. Odotettavissa on Tanhuan uran paras kausi.
 
Viestejä
647
Muutama huomio kauden avauksesta:

- Loistopeli koko jokerikolmikolta
- Tanhua vaikutti aiempaa nopeammalta ja opetellut syöksymään 👍
- Sirin kupperit ottamattomia
- Viivi Partasen mainiot vaihtolyönnit ja tehokas eteneminen
- Emma Körkkö mailassa pitelemätön jo nyt!
- Joukkueen hirvittävä tulivoima mailassa
- Kohonen selvä vahvistus odotetusti
- Kunhan Töyrylä alkaa osua keskipalloon, niin tulostaulu rullaa
- Mantsinen aina vaan parempi lukkari
- Korpela huikeassa iskussa
- Joukkue pystyy pelaamaan täysin kahdella kärjellä. Välistäjättöihin ei juurikaan tule tarvetta

Vaikka lukemat olivat selvät, paljon jäi vielä piippuun. Joukkue taisi jännittää osin pelin alussa tai lataus meni yli.
Sellainen on kutina, että tällä kaudella saadaan nauttia huikeista pelisuorituksista moninkertaiselta mestarilta, niin kova nippu on nyt koossa!
 
Viestejä
136
Kuvia pelistä Kirittäret - SiiPe löytyy TÄÄLTÄ.
 

Liitteet

  • bA037.jpg
    bA037.jpg
    839 KB · kertaa luettu: 122
Viestejä
1,344
Minun veikkaus meni heti pieleen. Kun veikkasin että mikään joukkue ei saa edes yhtään juoksua kirittäriä vastaan. Ja Siilinjärvi sai heti 1 juoksun! Jännittävä oli peli. No ne juoksut vastaustajille oli sitten tässä....
 

Jyväs kyylä

Kempele - Kirittäret

Kirittäret jatko samalla kokoonpanolla. Kovasti haluaisin jo nähdä Toikkasta kentällä, mutta ei ole mitään syytä ottaa riskejä tässä vaiheessa kautta ja onneksi meillä riittää hyviä pelaajia, vaikka jokunen olisikin pois kokoonpanosta.

Voitto 0-2. Peli näytti ihan alkukauden peliltä niin kuin pitääkin. Tosi nihkeetä peliä, mutta joukkue näytti taas suurutensa ja henkisen vahvuutensa. Vaikka oltiin välillä vähän ahtaalla, niin silloin kun oli viimeinen paikka onnistua, niin silloin kaivettiin ne juoksut jostain.

Kolme silmiinpistävää positiivista asiaa pelistä:
1. Jaksojen loput. Ekalla jaksolla vastustaja tuli rinnalle ja toisella jaksolla vastustaja meni edelle. Jaksojen viimeisissä Kirittärien pelaamissa sisävuoroissa Kirittäret löi yhteensä 10 juoksua (4 ja 6). Molempien jaksojen viimeisissä ulkovuoroissa vastustaja pidettiin nollilla.
2. Tilanteiden rakentaminen. Kirittäret rakensi pelissä 3-tilanteita 22. Kun ottaa huomioon kuinka nihkeetä peli oli, niin onhan tuo kova lukema.
3. Mari Mantsinen. Tarviiko tähän muuta kirjoittaa? On se kova. Tais ainakin kolme kärpästä napata tässä pelissä kaiken muun hyvän lisäksi. Paras tilanne oli ehkä se, kun Töyrylän heitto pomppas Mantsisen yli, mutta kotipesän takareunasta ykköspesän puolelta Mantsinen poltti etenijän kakkoselle.

Pelin hienoin suoritus:
Ekan jakson ekassa vuoroparissa Kempeleen Venla Ronkaisesta tehty palo ykköspesään. En tiedä oliko kyseessä Kohonen vai Myllyniemi, joka pelas kakkosrajassa siepparina, juoksi toiselle puolelle etukenttää ja syöksyessään pallon perään hoiti räpylällä pallon ykköspesässä olevalle pelaajalle.

Kopparipeli ei ollut toivotulla tasolla. Mutta niin kuin eräässä biisissäkin mainitaan "vielä on kesää jäljellä" ja kauden tärkeimmät pelit pelataan vasta syksyllä. Ei hätää.

Tinja Töyrylä. Kautta on pelattu vasta kaksi peliä, mutta hän on jo onnistunut näyttämään minulle kuinka väärässä olen ollut hänen suhteen. En ole pitänyt häntä kummoisena sisäpelaajana. Mutta juuri sisäpelissä hän on tehnyt suuren vaikutuksen meikäläiseen. Viime kaudella 20 peliä ja 13 lyötyä juoksua. Tällä kaudella 2 peliä ja 7 lyötyä juoksua. Olis helppo sanoa, että hyvähän se on Kirittärissä juoksuja lyödä, mutta ne juoksut siellä mailan varressa pitää ihan itse lyödä eikä missään kausiennakoissa yms. Kirittärien kärkeä nosteta esiin. Mutta ei se oo pelkästään nuo juoksut. Osasin odottaa, että hän tulee kehittymään Kirittärissä, mutta sellainen fiilis tässä on, että jo yhden talven jälkeen hänen olemus on muuttunut ja juoksukin näyttää ihan eri tasoiselta. On kyllä uskomatonta, miten lyhyessä ajassa Kirittärissä pystytään kehittämään pelaajia (viime kaudella esim. Myllyniemi ja Mäkelä) ja silti se vuodesta toiseen yllättää.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3,012
Sen verran ala-arvoiset kaksi ensimmäistä viestiä foorumille käyttäjältä @InfernalDark , että kirjoitusoikeuksien säilyminen on hiuskarvan ja/tai perjantai-illan alkolukon varassa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös