Supervuoro Verkkolehti »

JymyJussit 2021

Viestejä
4,349
Viestejä
2,807
Eihän tuolta voi ostaa lippua.




JoMan lippuja on myynnissä viikon päästä pelattaviin otteluihin. Pupujusseilla on mennyt pupu pöksyyn!

 
Viestejä
4,349
Voitto kotareissa. Kovasti kokeilupitoista. Kuka oli tämä lukkari edes? Ritola ja Mäkelä pelasi ulkokentällä. Oliko muuten Kytömäki ollenkaan kokoonpanossa, Marjamäki ainakaan ei ollut.
 
Viestejä
4,349
Raunio Marjamäki Hotakainen Lieto Sillanpää Tyynelä Anttila S.Kettunen Lehtinen
Jukkis Viita Kontio

Siinä tän päivän kokoonpano. Kankaanpää aloitti sisältä ja saikin yhden juoksun aikaiseksi.
 
Viestejä
4,349
Tänään Vekseli-turnauksen finaalissa Vimpeli voittaa niukasti jaksoin 2-1 3-3

Kokoonpanoa ei missään ilmoitettu, mutta ainakin nuorempi Kettunen oli ulkokentällä. Rauniolla myös hyvä päivä mailassa. Twitterissä oli seurantaa kotijoukkueen taholta. Kysymysmerkiksi jäi näkyikö ottelu ilmaisena Vimeosta vaiko ei?
 
Viestejä
4,349
Eiiih. Nyt on väärä joukkue sijalle 10 rankattu tässä. En ole vielä katsonut mutta jos haluatte niin tästä alkaa.

 

Elk

Viestejä
884
Älköötten siellä Pohjanmaalla huolestuko, kuten Kuosmanen ja Koski tämän shown muistaakseni ekassa jaksossa totesivat, sarja jakautuu kolmeen osaan, ja nyt tässä samassa jaksossa hypättiin alimmalta tasolta seuraavalle, kun tosi asiassa tuohon sijojen 11 ja 10 väliin pitäisi vetää pitkä väliviiva, ja aloittaa tavallaan uuden sarjatason spekulointi. Tähän keskimmäiseen kolmannekseen tulee kuulumaan viisi joukkuetta - Seinäjoki, Pattijoki, Kempele, Hyvinkää ja Kitee - ja niiden väliset erot tullevat olemaan hyvin pienet ja siten keskinäiset sijoitukset voivat heitellä melkein miten vain. Aika hyvät joukkueet joutuvat tyytymään tänä vuonna sijoihin 9-10, toisin kuin monena muuna vuotena.

Meni noiden joukkueiden välinen järjestys miten vaan, mitään en toivo enempää alkavalta sarjakaudelta kuin, että jotkut näistä joukkueista tai vaikka kaikki pystyisivät kuromaan eroa kärkiviisikkoon pienemmäksi ja haastamaan heitä kunnolla. Luulisin, että jollain heistä se jopa olisi mahdollista, mutta kenellä, sitä on vaikea etukäteen sanoa, koska tuon tempun tekeminen vaatii kuitenkin jotain etukäteen tietämätöntä tason nostoa tai yllättävää takataskutekijää, vähän sellaista, minkä Kitee sai aikaan viime kaudella.
 
Viestejä
592
Täsmälleen näin. Kolme kastia. Mielenkiintoista nähdä mitkä herroilla
on sijoilla 9 ja 8. Veikkaan että Kitee on kumminkin 6. Ja heillä varmaan kärki 1. SoJy, 2. ViVe, 3. Manse, 4. JoMa, 5. KPL. Itselläni olisi Manse ykkönen.
 
Viestejä
1,822
Täsmälleen näin. Kolme kastia. Mielenkiintoista nähdä mitkä herroilla
on sijoilla 9 ja 8. Veikkaan että Kitee on kumminkin 6. Ja heillä varmaan kärki 1. SoJy, 2. ViVe, 3. Manse, 4. JoMa, 5. KPL. Itselläni olisi Manse ykkönen.
Tuo oli varmaan tarkoitettu vitsiksi, että Manse olisi ykkönen.😂 Muuten hyvä veikkaus, mutta sijoitetaan Manse sijalle viisi JoMan ja KPL:n taakse.
 
Viestejä
4,349
Täysin oikein, sarja on nyt niin selvästi kolmeen jakautunut että ei noilla sijoilla sinänsä ole, ja Kuosmanenhan sanoikin loppuun että ei se yllättäisi että joukkue olisi 8 joukossa. Tosin niin sanottiin alakastin Kankaanpäästäkin.
 
Viestejä
592
Veikkaan että elokuussa, runkosarjan loppuessa, nähdään pari ns. yllätystä. Joku keskikastista onkin neljäs tai viides. Ja joku toinen keskikastilainen tipahtaa sijoille 12-13. Saa panna talteen.
 
Viestejä
71
Ihan hyvää puhetta Pesis talk showssa Jymyjusseista. Jusseilla on kaikki ainekset olla runkosarjassa sijoilla 5-6, mutta keskikasti on tasaista eikä kauhean iso yllätys ole, jos Jussit lopulta pullahtaa ulos pudotuspeleistä. Jymyjussit ei kokonaisuutena ole oikeastaan heikentynyt eikä vahvistunut, ehkä rahtunen leveyttä tullut lisää. Puputin jättämä aukko takakentällä on toki iso, mutta toisaalta Puputin poistuminen voi parantaa ilmapiiriä kopissa ja sisäpelissä Puppe on korvattavissa ainakin viime kauden otteilla. Paljon viime kauteen nähden parantaa myös se, jos ykköslukkari pysyy koko kauden kasassa. Viime kauden loppu oli surkea; 2 voittoa 11:tä viimeisestä pelistä puolivälierät mukaan lukien. Tämän vuoksi mielikuva Jusseista lienee monella heikompi kuin mitä joukkue tosiasiassa on. Kauden lopun otteista paistoi myös hengettömyys, oliko syynä persoonat, seuran talousmurheet vai jotain muuta, mene ja tiedä. Tai sitten vain se, että minä rekisteröidyin tälle palstalle kauden kolmanneksi viimeisen, Kempeleestä tulleen kotivoiton jälkeen (heh).

No, oli miten oli, toivottavasti näitä ongelmia ei tämän kauden alkajaisiksi ole. Toiveissa tälle kaudelle on viime kautta parempi peli-ilme, pudotuspelipaikka ja jonkun tai joidenkin junnujen murtautuminen kokoonpanoon. Toivon mukaan myös top5-joukkueita vastaan tulisi ainakin 3 voittoa.

Mitä tuohon aiemmin linkattuun Arffamin juttuun tulee niin ainakin sen loppukaneetti on kyllä osuva:

"Ja eihän siitä kahta sanaa ole, mistä seinäjokisen pesäpallon dna on tehty.

Se on tehty Maila-Jusseista."

Nimen omaan näin. Mikäli Seinäjoella joskus vielä halutaan pelata uskottavasti mitaleista mestaruudesta puhumattakaan tulee se tapahtumaan Maila-Jussien nimellä. Joskus toki voi osua tähdet kohdilleen puolivälierässä ja yksittäisiä pronssipelejä voi tulla, mutta muuten nykyinen seura on liian hajuton, mauton ja väritön, jotta se voisi kerätä riittävästi kiinnostusta/rahaa taakseen, että tämän kummempi menestys olisi mahdollista.
 
Viestejä
165
Juuri näin. JymyJussien varsinaisiin ongelmakohtiin ei tullut oleellista parannusta. Etukentältä on jo vuosia puuttunut pelaaja, joka pystyisi paremmalla prosentilla tekemään paloja lyhyistä lyönneistä. Ehkä sellaista ei ole ollut saatavilla tai sitten seuran imu ei ole tarpeeksi vahva. Lehtisen tulo lukkariksi ei merkittävästi paranna tässä mielessä asiaa.

Linja on ok, tosin Liedolta voisi odottaa vielä hienoista tason nostoa. Viime kausi ei ollut räpylässä niin hyvä kuin Pesis Talk showssa annettiin ymmärtää. Mitä tulee takakenttään, niin sieltä puuttuu nyt johtava koppari. Jos siellä on Raunio ja Sillanpää, kummankaan käsi ei riitä polttamaan merkkaamattomista lyönneistä. Ollaan Puputista mitä mieltä tahansa, mutta pelirohkeudessa ja heittokädessä ei korvaajaa taida löytyä.

Sisäpelissä haasteena on tosiaan huippuetenijöiden puute. Raunion pitäisi saada terve kausi. Korvola oli loppukaudesta joukkueen parhaita pelaajia ja ainoita keskitasoa parempia etenijöitä, nyt hänkin on siirtynyt toisaalle. Sillanpää saanee juoksuhommia. Mailassa joukkue on potentiaalisempi kuin arviot sijoituksista antavat ymmärtää.

Asiantuntijaraadin (keitä sitten ovatkaan) rankkaukset ovat haastavia sijoilla 7-10. Viisi suosikkia + Kitee oletettavasti pysyvät edellä, siitä eteen päin nuo em. sijat voivat olla mitä vaan. Yllätykset olisivat suotavia.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös