Supervuoro Verkkolehti »

JymyJussit 2021

Viestejä
4,349
Pystyykö Anttila pelaamaan ulkona, heittokammo?

Ja eikö pitänyt julkaista toinenkin sopimus. Anttila mainitsi tuossa jutussa että rallattelupalloon ala 2016 olisi mukava palata. Josta päästäänkin siihen, että kuka peliä johtaa ensi kesänä?
 
Viestejä
372
Toinen sopimus julkistettaneen myöhemmin tällä viikolla. Anttila ainakin pelasi ulkona viime kaudella, eli heitto lienee kunnossa ja Kossun ketjussa on jopa kehuttu, että pelasi hyvin. Mielestäni tämä on hyvä sopimus, ja sisällekin Miika tuo laajuutta.

Katsotaan nyt, onko toinen sopimus Viljo Sillanpää. Kovasti alkaa siltä vaikuttaa. Sitten kun vielä saisi Viidalle ja Kytömäelle jatkot, niin ensi kauteen voisi lähteä ihan hyvillä mielin. Kärkikahinoihin ei varmasti kukaan ennusta, mutta isompia pystyy tuolla porukalla ihan hyvin kiusaamaan ja pudotuspeleihin on täydet mahdollisuudet. Niissä kun saisi vielä vastaan vaikka Mansen tähtisikermän, niin kyllä siitä taas jännät pelit saisi.
 
Viestejä
372
Perjantaina julkistetaan siis joukkue, pelinjohto ja muut taustajoukot. Toivon mukaan Viita ja Kytömäki löytyvät listalta. Pelinjohtajasta ei ole kyllä mitään hajua, kuka voisi olla. Sellainen vaikutelma on kuitenkin tullut, että Parvi se ei olisi. Villi veikkaus: Antti Tokkari!
 
Viestejä
34
Pelinjohtajasta ei ole kyllä mitään hajua, kuka voisi olla. Sellainen vaikutelma on kuitenkin tullut, että Parvi se ei olisi. Villi veikkaus: Antti Tokkari!

En usko että Tokkari, eiköhän jatka jymyn junnupuolella. Luulenpa että Parvi jatkaa, ja tulisko P Tyynelä takaisin kakkosmieheksi?
 
Viestejä
4,349
Pelinjohtajasta ei ole kyllä mitään hajua, kuka voisi olla. Sellainen vaikutelma on kuitenkin tullut, että Parvi se ei olisi. Villi veikkaus: Antti Tokkari!

En usko että Tokkari, eiköhän jatka jymyn junnupuolella. Luulenpa että Parvi jatkaa, ja tulisko P Tyynelä takaisin kakkosmieheksi?
Tai sitten Parvi kävi vain tukena kentän laidalla ja tyynelä ottaa viuhkan.
 
Viestejä
1,229
Perjantaina julkistetaan siis joukkue, pelinjohto ja muut taustajoukot. Toivon mukaan Viita ja Kytömäki löytyvät listalta. Pelinjohtajasta ei ole kyllä mitään hajua, kuka voisi olla. Sellainen vaikutelma on kuitenkin tullut, että Parvi se ei olisi. Villi veikkaus: Antti Tokkari!
Kytömäen ja Viidan nimet löytyy jo nettisivuilta "puhdistetussa" Rosterissa.
Pelinjohto kaksikko on aivan sarjan eliittiä.
 
Viestejä
71
Eli viime kauteen nähden poistunut on Itävalo, Puputti, Korvola ja Teppo. Tilalle on tullut Lehtinen, Sillanpää, Hotakainen ja Anttila. Muuten vanha kaarti jatkaa. Lähtökohtaisesti iskukyky hieman heikkenee, mutta pudotuspelipaikkaan pitäisi olla kaikki mahdollisuudet. Kisa 8 parhaan paikoista kuitenkin kovenee, joten pudotuspelipaikka ei ole enää ns. varma kuten se on ollut tässä viime kaudet. Positiivista on Parven jatko viuhkan varressa.

Isoimmat kysymykset ensikauteen:
-pystyykö Lehtinen korvaamaan Itävalon?
-onko Puputin jättämättä aukko takakentällä liian iso paikattavaksi?
-löytyykö 2-3 vaihtajaksi pysyvästi joku?
-päästänkö eroon ulkokentän räpellyksistä ja useamman juoksun johtojen menetyksistä kärkijoukkueita vastaan?
 
Viestejä
4,349
Isoimmat kysymykset ensikauteen:
-pystyykö Lehtinen korvaamaan Itävalon? Pystyy checked
-onko Puputin jättämättä aukko takakentällä liian iso paikattavaksi? Vähän auki kaksi kakkoskopparia nyt!
-löytyykö 2-3 vaihtajaksi pysyvästi joku? Ei ollut Puputista siihen. Ei heikenny.
-päästänkö eroon ulkokentän räpellyksistä ja useamman juoksun johtojen menetyksistä kärkijoukkueita vastaan? Tätä emme tiedä, mutta luotetaan Parvi/Tyynelä-kaksikkoon.

Lainauksessa vastaukset.
 
Viestejä
71
-löytyykö 2-3 vaihtajaksi pysyvästi joku? Ei ollut Puputista siihen. Ei heikenny.
En viitannut tässä varsinaisesti Puputin lähtöön vaan siihen, että numerolla kaksi Viidan jälkeen viime kaudella pelasivat ainakin Puputti, Marjamäki, Tyynelä, Kytömäki ja Kontio. Siihen olisi hyvä jos olisi selkeä ykkösvaihtoehto eikä niin että paikka kiertää milloin kelläkin.

E: ja eiköhän tuo Viljo pelaa kolmoskopparina. Sielä pelasi kuitenkin Alajärvellä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
372
Ihan hyvä porukka on koossa, vaikka vaihtuvuuttakin oli. Ei voi sanoa, että joukkue olisi vahvistunut, mutta ei se ole juuri heikentynytkään. Lyöntijärjestyksen laatiminen ei ole kyllä helppoa. Raunio lienee selkeä numero 1 ja Viita vie häntä eteenpäin jokeripaidassa, mutta sen jälkeen riittääkin sitten mietittävää, miten jatketaan. Numeron 2 olisi tietysti suotavaa olla jaloistaan melko vikkelä, koska juoksemaan pääsee paljon varsinkin, jos Raunio ei pääse kentälle. Toisaalta eteen voi tulla kakkostilannettakin usein, eli vaihtaakin pitäisi osata. Tyynelä ja Marjamäki tuohon varmaan olisivat tarjolla ensisijaisesti. Numeroille 3 ja 4 on myös paljon tasaisia vaihtoehtoja: Lieto, Kontio, Hotakainen, Anttila, Marjamäki, Kytömäki. Toivottavasti harjoituskausi antaisi vastauksia peluutukseen siten, että pari pelaajaa (tai edes yksi) ottaisi selvän harppauksen ja itseoikeutetun paikan ykköskärjestä. Erilaisille kokeiluille tuossa on vaihtoehtoja vaikka kuinka, ja jos niitä joudutaan vielä kauden alettua tekemään, menee peli helposti sekaisin.

Mainio juttu on myös, että Jussi Parvi jatkaa jussiparven johdossa ja Basso Tyynelä on hyvän tuntuinen sidekick tuohon. Viime kaudesta jäi vaikutelma, että Parvella olisi vielä annettavaa ja suurimmat pelinjohdolliset maineteot olisivat yhä edessä. Tyynelä taas tuo kokemusta ja ammattimaisen tekemisen kulttuuria Vimpelistä.
 
Viestejä
1,822
J-P Vainionpää tulee olemaan tulevan kauden paras kotiuttaja - ei yllätä ketään. Jymyjussien paras pelaaja tulee kuitenkin olemaan Ville Hotakainen.
 
Viestejä
71
Meniskö se jotenkin näin:

1. Raunio 2K
2. Kontio 3V
3. Marjamäki 1V
4. Lieto 2P
5. Anttila S
6. Sillanpää 3K
7. Tyynelä 3P
8. Kytömäki 2V
9. Lehtinen L

10. Jukkis
11. Viita
12. Hotakainen

Jaakkola, Kettunen, Mäkelä, Ritola

Lyöntijärjestystä nyt voi pyöritellä monella tapaa. Ulkokentällä pieni ongelma on 3 polttaja, siihen ei oikein ole luontaisesti ketään. Samoin en oikein löydä Hotakaiselle selkeää roolia kun on heittokäden kanssa ongelmia eikä oikein eteniäjokerinakaan mene. Toisaalta voisiko Hotakainen olla jokin ratkaisu tuon 2-3 välin vaihtoon, jos ottaisi yhdeksiköstä tuon Kontion paikan, joka on toisinaan räpylä kädessä ongelmissa. Kontiota voisi käyttää eteniänäkin.

Loukkaantumisia tulee ja ihan hyvä, että on ainakin jonkinlaista leveyttä. Olisko nuoremmista murtautumaan jo vakituiseen kokoonpanoon? Viime kaudella Kettunen, Jaakkola, Ritola ja Mäkelä olivat kokoonpanossa lähinnä vain loukkaantumisia paikatessa.
 
Viestejä
372
Hyvä ehdotus lyöntijärjestykseksi Raralta! Jokerikolmikossa ei kyllä ole ihan huippujalkoja, mutta kaikkea ei voi saada. Ja riittääkö Kontion nopeus numerolle 2? Kakkostilanteen vaihtajaksi Atte olisi kyllä hyvä, kun löytyy myös läpilyöntipelotetta. Joka tapauksessa lienee selvää, että kokoonpanossa ovat lähtökohtaisesti nämä 12, ja nuoriso-osasto yrittää haastaa ja paikkaa loukkaantumisia.

Laskin huvikseni, että yhdeksikön keski-ikä on ensi kauden alussa 26,4 vuotta ja jos jokerit laskee mukaan 27,7 vuotta. Ei mitään ikäloppua porukkaa!
 
Viestejä
71
Periaatteessa ei ole ongelma jos varsinaista eteniäjokeria ei ole, koska ykköstilanteen päävaihtaja Viita voi tulla mihin väliin vaan. Numerolla 2 ja 3 pitäisikin olla sellaiset kaverit, joilta 2-3 välin vaihto sujuu ja joilta löytyy jalkoja kärkieteniänä jos Raunio ei kentälle mene. Jos kukaan numeroilla 1-3 mene kentälle niin sitten voisi mennä suoraan kakkoskärkeen tai ehkä laittaa Viitaa etenemään. En ole paras arvioimaan pelaajien nopeuksia, mutta kyllä viime kaudella Kontiota laitettiin nollatilanteessa lyömään ja vaikkapa Lieto jätettiin välistä. Mites hyvin tuo Sillanpää paikkaa Korvolan myötä menetettyjä jalkoja?

Se vielä piti tuossa sanoa jo aiemmin, mutta siis Markus Kettunenhan ei jatka valmennuksessa. Mitkähän mahtaa olla Markuksen kuviot, jatkaako lajin parissa? Välillä vähän turhan herkässä oli laikkakäsi viime kesänä. Ovatko muuten Markus ja Joona jotain sukua? Isä ja poika kenties?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös