Supervuoro

JymyJussit 2019

Samat ongelmat ovat edelleen framilla kuin viime kesänäkin: etukentästä otetaan surutta vaihtoja ja näköjään myös kotiutuksia, todellä ihme ettei seuran sisällä viime kauden jälkeen reagoitu mitenkään, vaikka tällainen tavallinen katsojakin sen näki. Ulkopelisabluunaa ei muutenkaan tunnu oikein löytyvän, toiminta on jotenkin levottoman tuntuista.

Kovimmat alisuorittajat toistaiseksi Marjamäki ja Myllyniemi. Onnistujia Raunio, Puputti ja Jukkis. Koppariosasto kunnossa, linjassa vain satunnaisia onnistumisia ja etukenttä jo saikin sapiskaa.

Peltyyli on minun makuun liikaa edelleen sitä perinteistä ”pohojalaasta”, eli lyötätetään liikaa sellaisillakin pelaajilla, jolla läpäripotentiaalia ei edes ole.

Onko M Vainionpään sopimus kuinka kabinettisuojattu! Onko markkinoilla vapaana modernin pelityylin taitavaa pelinjohtajaa, onko Ojanperä sellainen, onko Kivimäki työelämään sidottu, onko J Järvinen vielä Vedon katsomolinkki pelinjohdolle? Tulisiko muita mieleen?

Mutta tärkeintä kaiketi on, että joukkue käsittelee asiat joukkueen sisällä, aika pian pitää jollain lailla reagoida. Me olemme vain hienon lajin ystäviä ja tokkopa ne parhaat pelaajat ja pelinjohtajat kuitenkaan katsomosta löytyvät!
 
Hyvää huomenta ja tervetuloa Hiukkaan. Kukahan siellä teillä mahtaa tänää syötellä: lautaskammoinen Itävalo vai joko on Tyynelän tai Viidan vuoro yrittää.
 
Viestejä
1,940
Hyvää huomenta ja tervetuloa Hiukkaan. Kukahan siellä teillä mahtaa tänää syötellä: lautaskammoinen Itävalo vai joko on Tyynelän tai Viidan vuoro yrittää.
Ei ole lautaskammoa.

Mutta eipä ole myöskään Myllyniemeä kokoonpanossa, joka on vain hyvä asia sisäpelin kannalta. Ulkopeliin toki menetys. Tahko-ottelussa pelasi loppuun asti joten mitähän taustalla?
 
Katsoppa vielä kerran tuo Tahkon comeback. Lentomerkki päällä koko ajan ja lukkari keskittyy pelkästään siihen, että syöttö kolahtaa lautaan. Jos tuo ei ole lautaskammoa, niin taktisesti todella luokaton esitys lukkarilta.
 
Viestejä
1,940
Katsoppa vielä kerran tuo Tahkon comeback. Lentomerkki päällä koko ajan ja lukkari keskittyy pelkästään siihen, että syöttö kolahtaa lautaan. Jos tuo ei ole lautaskammoa, niin taktisesti todella luokaton esitys lukkarilta.
Karmeata, takapaloja oltaisiin saatu kaksi selvää, mutta kun ei otettu. Olisi edes tehnyt vaikeammaksi Tahkon tilanteen.
 
Varmasti henkinen toipuminen Joma-ottelun vapaataipalista ottaa aikansa. Kuitenkin syöttö nyt pysyy lautasella, vaikka taktista väärää ei juuri tulekaan. Minusta tämä on paljon paremmin kuin mitä saattoi pelätä, ja osoittaa, että kyse on henkisesti vahvasta lukkarista. On monta sellaistakin tarinaa, että tuollaisesta ei ole toivuttu. Pikku hiljaa luottamus omaan osaamiseen palaa ja syöttötyöskentely paranee, näin uskon.

Ehkä Myllyniemelle on annettu vapaapäivä, että saa vähän ajatuksia pois lajista. Voisi kuvitella, että turhautumista on paljon, kun peli ei ole kulkenut, ja pieni tauko voi tehdä hyvää. Hyvä juttu, että Sotkamo-peli tulee juuri tähän väliin. Sinne voi kuitenkin lähteä ilman paineita ja yrittää vain pelata hyvä peli.
 
Viestejä
1,940
Eka jakso takana ja 0-1 tappio, olihan tuossa paikka tasoittaakin, mutta kun väärällä irtosi kolmoselta Korvola Jukkiksen lyödessä viimeistä lyöntiään.

Ei tuokaan varmaan olisi riittänyt, kun tasoittava oli SoJyllä vielä käyttämättä. Tukkoista, tukkoista on kovasti sisäpelissä. Eikä Puputtia ihan varmasti vaihtajaksi hankittu, mutta päävaihtajaksi näyttää nyt profiloituneen ja kun jalkakin kulkee niin ei sitten kuin pienempää numeroa käsivarteen?
 
Viestejä
209
Tottahan se on, että JymyJussien peli ei ole mennyt eteenpäin niin kuin sen on odotettu kehittyvän. Onko se sitten pelinjohdon/valmennuksen vika?
Joka tapauksessa jotain oli syytä tehdä, että joukkue heräisi. Liekö tämäkään ratkaisu paras mahdollinen? Olisiko ollut parempi löytää pelinjohtoon tuoreita ajatuksia joukkueen lähipiirin ulkopuolelta? Aika näyttää, mutta JymyJussien projektin soisi kehittyvän.
 
Viestejä
1,940
Eihän tätä voi kovinkaan yllätykseksi sanoa. Ja onhan tästä puhuttu jo viime kaudellakin että Mikon kanssa joukkueen eväät on syöty. Jo tämä josta olen maininnutkin että kummallinen tämä ulkopelikuvio, että sitä on muuteltu nytkin vuoden sisään noinkin paljon. Ulkopelin johtajasta lähtien.

Olisiko pitänyt kokonaan ulkopuolelta löytää johtaja sitten, mutta nyt mennään näillä ja epävarmuus tulee jatkumaan, minkä Viljanen tuossa myönsikin.
 
Jotain oli pakko tehdä, mutta ainakin minut Vainionpään korvaaja yllätti täysin. Kaipailin jo aiemmin modernimman pelitavan taitajaa viuhkaan, ei mitään käsitystä Jussi Parven edesottamuksista, kun en taustojaan tunne.

Viljasen lausunto herättää kyllä kummastusta siinä mielessä, että kesän mittaan viuhkassa voi olla kuka tahansa kolmikosta Parvi-Piuhola-Hautala! Mitähän pelaajat mahtavat tuumia vai onko muutosta jopa toivottu siltä puolelta? Mistäpä noita ulkopuolisena tietää. Tästä voi kausi alkaa ikään kuin uudestaan, syksyyn on pitkä aika.
 
Ai niin, tärkein unohtui - ei kaikkea voi missään nimessä laittaa pelinjohdon piikkiin. Onko JymyJussien potentiaali pelkkää myyttiä, paljon siitä on puhuttu ja kirjoitettu, mutta vielä se ei ole realisoitunut. Ei siellä mitään junnuja enää pelaa, pelimiehen ikäisiä jokainen.

Keskimäärin ottelusta jää käteen sen mitä ansaitsee, voiton tai tappion. Sarjapisteet vaativat onnistuneita suorituksia ja niitä ei kaiketi ole tarpeeksi tullut. Ja sitä suorittamista on itse kunkin pelaajan tilanne kerrallaan tehtävä, ihan jokaisen.
 
Jymyjussien joukkueen (15 pelaajaa) keski-ikä on 27 vuotta. Jaakkola, Kettunen, Lieto ja Mäkelä ovat syntyneet vuonna 2000. Heistä pelaamaan pääsee lähinnä Lieto. Anttila, Kontio, Korvola ja Tyynelä täyttävät tänä vuonna 22 - 25 vuotta. Muutoin joukkue ei ole enää varsinaisesti nuori. Tämän joukkueen vakioaloituskokoonpanon keski-ikä on 29 vuotta ja sen kehitys tavallaan tapahtunut jo eli osa vielä kehittyy mutta osa jo taantuu. Seinäjoella on usea vuosi odotettu, että milloin rävähtää, mutta ei välttämättä tämän enempää koskaan tällä joukkueella. Kaikista lupaavista nuorista ei tule sen kummempia pelaajia kuin ovat siinä parikymppisinä.
 
Ylös