Supervuoro Verkkolehti »

JoMa 2018

Ulkopeliviuhka Hiukkaan

Kausi on ronssiläpsyttelyä vaille ohi. Keskustelua ensi kaudesta. Tuleeko muutoksia ulkopeliviuhkaan? Niemelle syksyksi -18 villatakki alle ette jäädy?
 

jantteri

Vs: Joma 2018

Puhtimäki ja pekkinen tulee ja kallio lähtee, kohti uusia pettymyksiä!
 
Viestejä
1,667
Vs: Joma 2018

Palstan moderaattori voisi korjailla amatöörimäisesti kirjoitetun otsikon avauksineen, kiitos!
 

Jussi...

Vs: Joma 2018

Ulkopeliviuhkaan tulossa laajennus. 20 eri väristä metrin pituista kakkosnelosta. Pronssia lähdetään hakemaan!!
 
Viestejä
1,328
Vs: Joma 2018

mr Madizine sanoi:
Palstan moderaattori voisi korjailla amatöörimäisesti kirjoitetun otsikon avauksineen, kiitos!

Tie on auki uudelle topicille sellaisen näppäimistöltä, jolta asiallinen avaus saadaan.
 
Viestejä
256
Vs: Joma 2018

Pari jatkopahvia heti viikon alkuun, hyvä! Pelaajakorttien tiedot sopimusten kestosta laahaavat kuitenkin viime kesän tasolla, joten toimisto varmaan herää niiden kanssa ajan tasalle?
 
Viestejä
103
Vs: Joma 2018

Kuvia parin viikon takaa. Joman kelpaa pelata 3 vieraspeliä ensin alta pois. :)

30995543_170941450236112_5518076889870106624_n.jpg


30856243_800941833431044_8014879792945954816_n.jpg


30604286_396747044126471_8953628226442231808_n.jpg
 
Viestejä
4,349
Vs: Joma 2018

En ymmärrä miksi noita palkkeja on pakko tuoda katsojien eteen. Seinäjoella toteutettiin paljon paremmin asia.

13-3-5238224.jpg
 
Viestejä
103
Vs: Joma 2018

Nojoo oli palkkeja tai ei niin kaikkeen tottuu. Sitä palkit on autossakin ja havainnointi virheisiin ei ole varaa. Kuorma-auton suuret katvealueet ja mitä näitä nyt on. Niistä sen enempää.
 
Viestejä
133
Vs: Joma 2018

JOENSUU
PPL: 3
Elmo: 3
Veikkaus: 2

RANKING 3: Joko vihdoin, Joensuun Maila?
Viime syksy jätti pesäpallon ystäville Joensuussa monenlaisia kitkeriä makuja hampaankoloon. Tarjottimella oli paljon, joukkue pysyi mitalikannassa ja joukkueen kausi päättyi voittoon, mutta pronssiin oli tyytyminen. Uusi stadion ja Itä-Länsi nostavat Joensuun pesis-hypeä. Hannes Pekkinen ja Juha Puhtimäki ovat Itä-Länsi- tason vahvistuksia, toisaalta valtakunnan eliittiin kuuluvat myös uransa lopettanut Mika Väisänen ja Raaheen palannut Timo Kallio.

Pelinjohtajan kommentit (Petri Pennanen):
Minimitavoite: Mestaruus

Vahvuudet: Sisäpelissä vahvuuksiamme ovat laajuus ja lyöntivoima, ulkopelissä varmuus ja tiiveys.

Missä pitää onnistua: Sisäpelaamisen tehokkuus on ratkaisevaa.

ELMO: Joensuussa tapahtui kaksi merkittävää pelaajamuutosta. Huippukärki Timo Kallio siirtyi Pattijoelle ja lukkari Mika Väisänen lopetti. Heidän tilalleen hankittiin Juha Puhtimäki ja Hannes Pekkinen. Molemmat muutokset ovat kriittisiä. Puhtimäki on vaihtajana valtakunnan eliittiä, mutta lukkarina hänen nopea syöttöyylinsä saattaa aiheuttaa ongelmia Joensuulle, joka on tottunut Väisäseen ärsyttävän hitaaseen syöttötyöskentelyyn. Pekkisessä on paljon potentiaalia, mutta sisällä hänen roolinsa on marginaalinen. Nuoret kärkietenijät Konsta Kettunen ja Konsta Piironen ovat isossa roolissa, jos Joensuu haluaa saada sisäpelinsä toimimaan. Valmistautumista kauteen ovat haitaneet myös loukkaantumiset. JoMassa on paljon potentiaalia ja laatua, mutta myös kysymysmerkkejä.

VEIKKAUS: Tämän vuoden Itä-Länsi – isäntä tulee korkealla profiililla uuteen kauteen. Uudelle stadionille astelee rungoltaan pääosin muuttumattomana säilynyt JoMa, mutta pelilliset muutokset voivat olla uransa lopettaneen Mika Väisäsen vaihtuessa lautasen äärellä Hyvinkäältä siirtyneeseen Juha Puhtimäkeen suuriakin. Välierävaihe on ollut joensuulaisille ylittämätön este kuuden kauden ajan. Edelliskauden runkosarjavoittajan pelissä resetoidaan taatusti myös pelillisiä asioita jotta kokonaisuus kantaisi aiempaa pidemmälle.

Vaikka tekonurmet ovatkin nykyisellään heti alusta valmiimpia peliin kuin vielä kymmenisen vuotta sitten muun muassa pallon pomppaamisen osalta, Mehtimäki ei missään nimessä tule olemaan samanlainen kiitorata kuin ennen remonttia. Juha Niemen mahdollisuuksiin lyöjätilaston voittoa ajatellen tällä voi olettaa olevan merkitystä. Kärkilyöntitilaston voittoa puolustavan Puhtimäen tittelin uusimisessa taas on ratkaiseva merkitys sillä, kuinka hyvin Petri Pennasen miehistö saa ratkaistua suurimman haasteensa, huippuluokan etenijöiden löytämisen ja roolittamisen kärkeen.

PPL Vaikein vieraskenttä: 1 ääni

ELMO Seuraa häntä: Juha Puhtimäki ei ole pystynyt murtautumaan aivan kovimpaan lukkarikategoriaan – eivätkä haasteet lopu Joensuussakaan. Parantaa JoMan sisäpeliä, mutta parantaako myös ulkopeliä? Sepä se.

PPL Vuoden pesäpalloilija: Juha Puhtimäki (3)

PPL Nuori läpimurtopelaaja:
Konsta Kettunen (1)
Hannes Pekkinen (1)

PPL Paras lukkari: Juha Puhtimäki (2)

PPL Paras etukenttäpelaaja: IIro Kuosa (12)

PPL Paras linjapelaaja: Tuomas Jussila (4)

PPL Paras vaihtolyöjä:
Juha Puhtimäki (6)
Tuomas Jussila (3)

PPL Paras kotiuttaja: Juha Niemi (1)

ELMO Arvio: Taistelee verissäpäin Sotkamon kanssa runkosarjan kakkospaikasta ja pääsystä loppuotteluun.
 
Viestejä
435
No niin! Tänään starttaa taas uusi kausi. Odotukset ovat taas astetta korkeammalla, kuin edellisinä vuosia. Toiskohan Puhtimäki, sen napsun verran lisää sisäpeliin, mitä joukkue on kaivannut raitkaisupeleissä. On kyllä upea stadioni valmistumassa tänne Joensuuhun. Hetihän se on käytävä sitten korkkaamassa, kun ensimmäinen kotipeli pelataan. Mutta tänään taas mennään, uuden kauden kauden merkeissä. Toivottavasti pronssi vaihtaisi vihdoinkin väriä. Kyllähän tämä on kesän merkki, kun pesiskausi starttaa.
 
Viestejä
109
"Juha Puhtimäki ei ole pystynyt murtautumaan aivan kovimpaan lukkarikategoriaan - eivätkä haasteet lopu Joensuussakaan" (ELMO).
Juurikin näin. Suurimpana esteenä pääkoppa eli liiallinen näyttämisen halu + turha uho. Kouvolan M.Latvala puolestaan on oiva esimerkki siitä oikeasta pohjalaasuuresta viimeisen päälle.
 
Viestejä
388
Keskikastin kohtaamisessa Joma osoitti lopultakin heräilyn merkkejä. Lyöntijärjestyksen muutokset toimivat ja ulkopelikin näytti jo tutummalta. Niemi löi viiden juoksun lisäksi kaksi mailaa rikki. Ja toi komeasti kakkoselta saakka juoksun kotiin syöksyen. Kivinenkin erinomainen mailassa ja Puhtimäki. Seuraavaksi lopulta kotipeli - tuokohan upean stadionin korkkaus paineita?
 
Viestejä
435
Varmasti tuo vähän lisäjännitystä peliin tuleva kotiavaus uudella stadionilla, mutta lähinnä pallon liikkuminen tuolla uudella tekonurmella voi olla vähän hakemista molemmilla joukkueilla. Eiköhän myö hyvä kotiavaus saada aikaan sunnuntaina.
 

Katapultti

Tekiköhän Hannes nyt hyvän ratkaisun mennessään JOMAan. On vastuu aika pienehköä, ei ole tilastoissa paljon kehumista, kun ei saa vastuuta. Vertauksena Samu-Kallen tilanteeseen.
 
Viestejä
256
Tekiköhän Hannes nyt hyvän ratkaisun mennessään JOMAan. On vastuu aika pienehköä, ei ole tilastoissa paljon kehumista, kun ei saa vastuuta. Vertauksena Samu-Kallen tilanteeseen.

Niin, ulkopeliä ei tilastoida. Pelattuna on 5 ottelua, joten kovin pitkiä johtopäätöksiä ei kannata vielä tehdä.
 

Oku

Tekiköhän Hannes nyt hyvän ratkaisun mennessään JOMAan. On vastuu aika pienehköä, ei ole tilastoissa paljon kehumista, kun ei saa vastuuta. Vertauksena Samu-Kallen tilanteeseen.


Teki juuri oikein. Parempi joukkue, parempi valmennus, parempi menestysodotus.
Kipa on aika tunnettu siitä, miten omat lahjakkaat juniorit jäävät korkeintaan keskinkertaiseksi pelureiksi Kitteelle jäädessään.
 

Peha Nunnanen

Hyvät ja lyhytkatseiset perustelut Hermanni.

Toisin kun koppia nostamalla - pelaamalla kehittyy, ihan sama minkä tason valmennus on. Tietysti vielä nykyinen valmennus tulee vaihtumaan ensi kaudeksi. Tokihan se on vain ja ainoastaan pelaajan omaa hölmöyttä lähteä nuorena pelaajana pelaamaan pienempään rooliin ihan vain voittaakseen pronssia uran alkuun.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös