Supervuoro

Joensuun Maila 2023

Viestejä
191
Tunnustan etten ole mikään pelitaktiikan asiantuntija. Olen kuitenkin melkoisen varma, että Nokkala on kokoonpanossa ensi kesänä. Pelipaikan määrää pelinjohtajat. Tunne on vaan se sama kuin Rytkösen kohdalla Sotkamon eka vuotena eli lyö itsensä läpi kirkkaimpaan kärkeen. Tämmöisiä tunneasioita on mahdotonta perustella faktoilla. Parhaat kuitenkin pelaavat Jomassakin ja ensi kesänä tiedetään keitä he ovat.
 
Viestejä
37
Eiköhän Nokkala ole vähän eri tason pelimanni kuin joku Hämäläinen?
Siihen en osaa ottaa kantaa, koska en tainnu nähdä viime kesänä yhtään Nokkalan peliä. Rooli oli kuitenkin viime kaudella Nokkalalla koplassa aika sama, kuin Hämäläisellä Jomassa, ja siitä tein päätelmät.
 
Viestejä
638
Siinä, että kun joukkue oli muuten melkein sama mutta lukkari oli eri, JoMa putosi aina välierissä.
Ainii että joukkue muutenko ei voi kasvaa vuosien varrella? Kyllä ne pelaajat kasvaa. On lyhytnäköistä väittää että Puhtimäki olisi ollut se syy miks Joma on kaksinkertanen suomenmestari
 
Viestejä
459
Voihan olla, että kaksikosta Kosonen-Hakki jompikumpi päätyy jokeripaitaan. Soisin kyllä Niemeläiselle paikan kokoonpanoon, mutta toki parhaat kentälle. Ilmeisesti moni on jo päätynyt siihen, että Litti tulee olemaan lyöjäjokerin roolissa. Se olisi kyllä luontevaa, kun toista kotiuttajaa jokeriksi tarvitaan ja hän näyttää parhaalta vaihtoehdolta.
 
Viestejä
19
Kerro toki kenen tilalle Nokkala laitetaan näistä?

Piironen
Rytkönen
Hacklin
Lieto
Kettunen
Tirkkonen
Kosonen
Kuosa
Väliaho

Yhdeksikköön ei asiaa. Etenijävaihtajajokeriksi mahtuu mutta miksi tulla siihen rooliin ja miksi Joman ottaa siihen rooliin kun omiakin junnuja on
Piironen
Rytkönen
Lieto
Hacklin
Litmanen
Kettunen
Nokkala
Kuosa
Väliaho

Toivola
Kosonen
Tirkkonen

Kyllähän tuolla finaalipaikasta taistellaan kynsin ja hampain
 
Viestejä
1,688
Ainii että joukkue muutenko ei voi kasvaa vuosien varrella? Kyllä ne pelaajat kasvaa.
Täsmälleen @Marducan! Samoin kypsyy pelinjohtajat - joistakin pelinjohtajista kasvaa voittajia, joistakin ei. Peni Pennanen kasvoi täyteen mittaansa pelinjohtajana kolmantena ykköspelinjohtajavuotenaan yhdessä joukkueensa kanssa.

Toinen voiton avain tuolloin oli minusta tarkkaan harkittu, säästeliäs ja onnistunut hankintapolitiikka, joka perustui siihen, että otetaan vain se pelaaja, joka välttämättä tarvitaan, mutta ei hamuta liikaa erinäisiä hahmoja paikoille, joihin löytyy joko jotakuinkin yhtä hyviä tai koulittavissa olevia tyyppejä jo omasta takaa. Silloin kohtaa tarpeet ja kemiat ja silloin joukkue itse on paras korkeakoulu sen kaikille jäsenille, pelinjohtaja mukaan lukien. Tätä olen toisaalta jo jauhanut aiempina vuosina ihan riittävästi.

@Pesisaiheinennimimerkki n ja palstan jymyläisten kanssa olen samoilla linjoilla Rytkösen suhteen, vaikka kyllähän tämä tosiasia päähän ottaakin ja mielen saa matalalle. Rytkönen voi olla loistelias runkosarjan pistekuningas, mutta ratkaisupeleissä hän on toistaiseksi ainakin minusta ollut aika surkea tilanteiden tuhoaja ja omanhännännostaja, jolla ei ole vielä tarpeeksi motivaatiota pelata nöyrästi joukkuepeliä. Ihan rehti jätkä se sinänsä on. Pesispelaajat yleensä on. Mutta jo Jymyn kultadokkaria katsoessani kiinnitin huomiota, että tarkasti kertasi siinä tasan vain omia tilanteitaan ja niistäkin tasan vain onnistumisia, mutta muiden tekemiset ei olisi voinut vähempää kiinnostaa, ja ettei se niitä oikeastaan edes noteerannut. Hohhoijaa.

... no, ja ajattelin jo, etten viitsisi enää mennä mukaan @toiseksiviimeinenlyöjä n iänikuiseen Puhtimäen kehumiskerjuujuttuun, koska se vähän alkaa jo pitkästyttää, ja toisaalta tätä on riittävästi jauhettu jo vuoden 2018 ketjussa, mutta tulkoon nyt vielä kerran sanotuksi asia, johon vakaasti uskon: Puhtimäki tuli Jomaan kypsänä voittamaan. Hän oli kasvanut pelaajana siihen pisteeseen, ettei enää ollut täysillä motivoitunut pelaamaan muuta kuin voittamaan kypsässä joukkueessa. Se on itsetuntemusta ja rehellisyyttä. Pointti on kuitenkin nimenomaan se, että Joma ei ollut vielä tuolloin voittava joukkue, vaan vasta voittamaan kypsä joukkue. Puhtimäki tuli myös tekemään töitä yksin ja muiden kanssa yhdessä, palvelemaan ja antamaan koko kapasiteettinsa joukkueen käyttöön ja juuri sillä tavalla oppimaan muilta, antamaan ja kasvamaan täyteen mittaansa vielä viimeiset tarvittavat sentit; ne, joiden potentiaalin itsessään täsmälleen jo tiesi ja tunnisti. Hän tuli löytämään yhdessä jaetun pesiksen taian täysivoimaisena, sen, jonka sivutuotteena on voittaminen. Siksi Puhtimäki sekä oli ratkaiseva palanen että ei ollut yhtään sen tärkeämpi palanen kuin joukkueen heikoin tai kokemattomin lenkki. Ja olen aivan varma, että tämä äsken sanottu ei olisi hänelle itselleen mitään vähättelyä vaan vain kauniisti sanottu totuus, josta voi olla syystä ylpeä.

Rytkösessä en tuota samaa vielä näe. Enkä myöskään vielä näe Huotarissa sitä pelinjohtajaa, joka antaa Rytköselle halun löytää itsessään tuo potentiaali. Mutta katsotaan nyt. Ja toivotaan tietysti!

Menneen kauden hienoimmat pelit Joma pelasi Sotkamoa vastaan, jolloin entiset sotkamolaiset Huotari ja Väliaho ja koko muukin Sotkamoa varten syttymään jo tottunut joukkue löysivät itsestään uusia kierroksia ja piilossa olevaa voimaa ihan hämmästyttävän hienosti.

Mutta sanotaan vaikka niin, että paljon kasvunvaraa voittavaksi pelinjohtajaksi näen vielä pelinjohtajassa, joka tekee niin kuin Huotari (kolmannessa?) Jymy-pelissä teki, eli antoi (muistaakseni palottomassa) ajolähtötilanteessa Toivolan ensin koettaa kahdesti kotiutusta ja kolmannella käski lyömään taktisen laittoman kotipesään, ja että sama toistui seuraavaksi lyöneen Wahlstenin kanssa. Ilmeisesti Huotari ei luottanut siihen, että joukkue osaisi tehdä sitä, mitä oli ennalta sovittu siltä varalta, että tällainen tilanne tulisi vastaan tai sitten siitä ei edes ollut ennalta sovittu mitään. Hm. No okei. Mutta kyllähän se on kuitenkin jo ihan liian posketonta, että Huotari ei edes sen vertaa halunnut juoksua tuossa vähäjuoksuisessa pelissä yrittää, että olisi ottanut aikalisän, jossa olisi sovittu, että joukkueen kaksi parasta lyöjää yrittävät vielä kolmannella täysillä, ja samalla iskostettu pesillä olevien tyyppien päähän, että kukaan ei liiku pesiltä, ennen kuin ollaan IHAN VARMOJA. Se ei vain ollut voittavaa pesäpalloa, se oli häviävää pesäpalloa, vaikka sillä jo valmiiksi nuijittu Jymy voitettiinkin.

Ja siksi pronssi oli tosihieno saavutus, ja olen tosi iloinen, että todelliset taistelijat Väliaho, Kuosa, Litti, Niemeläinen, Piiro ja joukkueen nyt ilmeisesti jättänyt Henri Lomu sen vielä ansaitusti saivat. Ja tottakai olen fanina pronssista hirveän ylpeä, koska tänä vuonna skaba oli käsittämättömän kova.

Toki sekin tosiasia on tunnustettava, että hyviä pelinjohtajia ei kasva puissa. Niin, ja se, mistä aloitin, että hyvä pelinjohtaja on pelinjohtaja, joka on halunnut kasvaa joukkueensa kanssa hyväksi pelinjohtajaksi. Ja monessa tapauksessa opiskellut sitä pitkän ajan kuluessa ja monissa eri joukkueissa. Meillä nyt on Huotari, joka ei ole vielä mikään Niskanen tai Pennanen, mutta voihan siitä vielä hyvä tulla. Tai siis ihan paras. Ehkä. Tai sitten ei. Enkä ainakaan itse ole sen suhteen mitenkään toiveikas. Mutta katsotaan.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
19
Oikeasti? Tirkkosen pudottaisit jokeriksi? Selvä. Onneks Joman pjkään ei oo näin pihalla
Niin no Rytkönenhän tuon joukkueen heikoin lenkki on ulkopelissä, mutta hänen egonsa ei kestä jokerina pelaamista. Tirkkosen kehitys on nyt polkenut hieman paikoillaan ja vielä jos menee tammikuussa armeijaan, niin hän on helpoiten korvattavissa polttolinjasta. Joukkue tarvitsee etenijäjokerin ja siinä Tirkkonen on parempi kuin Nokkala/Niemeläinen/Hurskainen/Hämäläinen.
 
Viestejä
1,682
Niin no Rytkönenhän tuon joukkueen heikoin lenkki on ulkopelissä, mutta hänen egonsa ei kestä jokerina pelaamista. Tirkkosen kehitys on nyt polkenut hieman paikoillaan ja vielä jos menee tammikuussa armeijaan, niin hän on helpoiten korvattavissa polttolinjasta. Joukkue tarvitsee etenijäjokerin ja siinä Tirkkonen on parempi kuin Nokkala/Niemeläinen/Hurskainen/Hämäläinen.
On vaan yksi tärkeä asia, jossa Tirkkonen on parempi kuin kukaan muu: kakkosrajanäpyjen hakeminen kotiutustilanteissa. Vaikea kuvitella Rytköstä siihen rooliin
 

LBC

Viestejä
2,799
Rytkönen voi olla loistelias runkosarjan pistekuningas, mutta ratkaisupeleissä hän on toistaiseksi ainakin minusta ollut aika surkea tilanteiden tuhoaja

No menihän 2022 heikosti, mutta kun vilkuilee ylempien pudotuspelien tilastoja 2019 - 2021, niin on ollut mies paikallaan. 2020 erityisesti perhana...jopa ulkona, oli alkuun muistaakseni ihan pätevä takalukija.

Suurempi riski kuin motivaation puute lienee se, kestääkö hurjakuntoiset lihakset kasassa, sekä kintuissa, että käsissä.

Jos ja kun Hakki-Iiro vielä toteutuu, niin eipä voi enää valittaa värikkäiden pelaajien puutteesta.
 
Viestejä
1,688
mutta kun vilkuilee ylempien pudotuspelien tilastoja 2019 - 2021, niin on ollut mies paikallaan.
Tilastoja vilkuilemalla tämän vaikutelman varmasti saa, en minä sitä kiistä. Mutta sitten on vielä se vaikutelma, joka syntyy, jos katsoo koko pelin ja näkee pudotetut pallot, naurettavat epäonnistuneet kikkalyöntiyritykset pleijarien tosipaikoissa, passiivisen läsnäolon kaarella ja sen sellaista. Mutta toivotaan, että se on mennyttä ja ettei niitä enää jatkossa nähdä.

Mutta onpa tosi hienot noi musta-kelta-oranssit värit, sen minä myönnän ihan vain paljaalla silmällä katsottuani! :)
 
  • Tykkää
Reaktiot: LBC

LBC

Viestejä
2,799
Mutta onpa tosi hienot noi musta-kelta-oranssit värit
Juu, tykkään englannin lakusta:p. Tosin noiden RGB-arvoja en katsonut kohdilleen (vielä...)
Mutta joo Rydessä on vaaran tunnetta, kahtotaan, mitä tuo JoMaan tullessaan. Mahdollisuuksia hyväänkin on, väitän.
 
Viestejä
53
Kontiolan kanssa samaa mieltä, että lyöjäjokerilla kannattaisi sopivassa paikassa yrittää kolmannellakin, varsinkin jos mörssärit muutenkin vähissä. Siinä tilanteessa ajolähdössä pesillä "varmaan" asti pysymistä en kuitenkaan ymmärrä muuten kuin silloin, kun paloja on ennestään kaksi. Voi tosin olla, että minulta on mennyt ohi jokin sääntömuutos sitten viime vuosituhannen.
 
Viestejä
10,075
Juu, tykkään englannin lakusta:p. Tosin noiden RGB-arvoja en katsonut kohdilleen (vielä...)
Mutta joo Rydessä on vaaran tunnetta, kahtotaan, mitä tuo JoMaan tullessaan. Mahdollisuuksia hyväänkin on, väitän.

Kun saat oranssin kohilleen niin laita mulle hexat yksityisviestinä ;) Oletamme kait kuitenkin, että sekä ylä- että alajuoksun musta on samaa tylsää koko mustaa, vaikka ei se siellä ylhäällä taida kyllä oikeasti olla.

Ryde, ei hyvä kausi takana mutta uskon itsekin että ammattiylpeys puristaa ensi kaudesta hyvän jos vaan paikat kestää ehjänä. Tohon ikään kyllä luulisi tulleen jo ymmärrystä miten kroppa pidetään kasassa.

Eli en yllättyisi kärkikymmenikössä olossa kärkkäritilastossa ensi kaudelta - saa ottaa talteen. Aika useinhan mä olen ollut ihan pihalla näistä.
 
Viestejä
475
Syön hattuni jos @tietäjä99 jutut pitää nyt kutinsa et Vikström olis varma. Hacklinin ja Nokkalan jälkeen joukkue pursuaa jo valmiiks

Ei pidä. Vikströmillä ei ole sopimusta mihinkään, eikä näillä näkymillä ole ihan heti tekemässäkään mihinkään. Viisaammat kertovat, että Hurskaisen tavoin miettii uransa jatkoa ja suuntia tulevaan.
 
Viestejä
1,682
Ei pidä. Vikströmillä ei ole sopimusta mihinkään, eikä näillä näkymillä ole ihan heti tekemässäkään mihinkään. Viisaammat kertovat, että Hurskaisen tavoin miettii uransa jatkoa ja suuntia tulevaan.
Onko niin, että Vikströmillä on IT-alalla hyvä työpaikka, joka voisi houkuttaa myös lopettamaan?
 
Viestejä
475
Onko niin, että Vikströmillä on IT-alalla hyvä työpaikka, joka voisi houkuttaa myös lopettamaan?

Työpaikasta en osaa sanoa mitään, mutta joku siellä ilmeisesti on, mikä pistää pohtimaan jatkoa ylipäänsä. Onko sitten työpaikka vai motivaatio vai mikä?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös