Supervuoro

Joensuun Maila 2022

Viestejä
442
Mitäs ihmeen syytä JoMalla on ripotella tuhkaa päälleen? Sarjan neljän parhaan joukossa, ja laittoi jopa Vimpelille hyvin kampoihin parissa jaksossa.

Joma on samalla tasolla kuin KPL ja Sotkamo, ei kait tuossa ole mitään häpeämistä. Manse ja Vimpeli olivat omassa kastissaan, ja Vimpeli ehken siitä vielä pykälän ylempänä.

Mansen peli rakentuu kokeihin veteraaneihin tärkeimmillä paikoilla, ja siellä voi odottaa notkahdusta lähivuosina. Vimpelillä on valtavan hyviä itse kasvatettuja nuoria, siitä ehkä voi enteillä missä se päävastus on tulevina vuosina. Mutta mikään ei ole niin vaikeaa kuin tulevaisuuden ennustaminen oikein.

JoMan nostamisesta huipulle kalliilla hankinnoilla ei kannata kyllä haaveille. Rahaa seuroilla on kaikkiaan vähän ja tarjoukset kuulemma ovat tänä kesänä järkevöityneet parista aiemmasta kesästä.

Se on totta, että seuran hankinnat eivät ole parhaalla tavalla onnistuneet, osin ehkä siksi, että isoille kaloille Manse on pystynyt tarjoamaan enemmän, osin siksi, että seuran vetovoima on saattanut laskea, kun on nähty, että "dynastiaa" JoMa ei saanut pystytettyä.

Mielenkiintoista nähdä, mihin Vimpeli pystyy lähivuosina. Se alkaa olla (ainakin parhaimmillaan) sillä tasolla, jolla se ja Sotkamo pelasivat 2011-15 (mitenköhän monta vuotta siinä Sotkamollakin meni häviämättä yhtään pudotuspeliottelua). Jymyllä samoin on nuori joukkue, jossa on ikäluokkansa parhaita. Ei ole kovin kaukana se ajatus, että jossakin 2024-25 paikkeilla ollaan taas tilanteessa, jossa mestaruudesta pelaavat vain Sotkamo ja Vimpeli. Eihän sen pesäpallon tuohon suuntaan pitänyt kehittyä?

No, aika näyttää, mitä tapahtuu.
 
Viestejä
86
Nyt on hyvin erikoista ja hämmentävää.

Olet siis potkimassa sopimuksenalaiset Niemeläisen ja Väliahon pois joukkueesta - se tulee varmaan todella halvaksi kolmen vuoden palkan osalta!?! Lisäksi JoMan omat kasvatit Niemeläinen ja Hämäläinen eivät saa sinulta mitään arvostusta.

Eikö edes hävetä ehdottaa tuollaista?

Kaikista naurettavinta on, että sinulla ei ole heittää mitään nimiä tähän keitä pitäisi hankkia.

Nimeä nyt alkuun markkinoilta vapaista pelaajista:
- parempi Lukkari kuin Väliaho
- parempi Koppari kuin Niemeläinen
- parempi oma kasvatti kuin Hämäläinen
- halvempi syvyyspelaaja kuin Lantiainen
Sehän se ongelma juuri kun kyseiset miehet "hankittu " pitkillä sopimuksilla.
3 vuotta sitten isot virheet tapahtuivat kun päästettiin huiput pois kun lompakkoa ei avattu , luultiin että kyllä Punamusta vetää eikä maksettu pitää supertähdet pyysivät.
Kilpaurheilussa merkitys onko oma kasvatti vai ei on hyvin pieni penkkiurheilijan näkökulmasta.

Justus+Kasper , mitkä ovat pelaajien huippuominaisuudet ? Tekikö Justus yhtään voittavaa suoritusta Viveä vastaan?

Strategia uusiksi kun kyseiset sopimukset loppuu, isolla rahalla top 10 pelaajia Joensuuhun. Kasvatit Puijoon kasvamaan ja sen jälkeen katsotaan onko kykyjä. Edustuksen rosterissa liian kallista kasvattaa.
 
Viestejä
9,989
Niemeläinen on vielä nuori. Jos osaa ottaa opiksi ja korJata tekemistään hänestä voi tulla tärkeä palanen niin ajoaman sisä- kuin ulkopeliim. Harva 20:n on pelaajana jo huippu saati valmis.

Kymmenen vuotta sitten Koplan Mäentausta oli vanhempi kuin Niemeläinen nyt eikä häneltä nähty voittavia suorituksia ulkopelissä ottelusta toiseen, aika usein nähtiin virhearvioitakin. 0-tilanteen kärkimenoprosentti oli kärkikymmenikön toiseksi heikoin ja alle 60%.Tässä on menty nyt useita vuosia jossa Mäentaustaa on pidetty sekä ulkopelipaikan että sisäpeliroolin valtakunnan parhaimmistona.
 
Viestejä
717
Joman dynastia on suorastaan vedetty pöntöstä alas. Vastuu seurajohdolla !

En pidä millään tavalla realistisena, että mikään joukkue olisi aina finaalissa. Onneksi ei ole, tappaisi koko lajin. Jos TOP4 joukkueeksi päätyminen on pesäpallon tuho, niin ei kai sille mitään voi 🤔. Se kannattaa lopettaa pesäpallon pelaaminen tämän kauden jälkeen myös Kouvolassa ja Sotkamossa.

Vimpelillä on tulevaisuutta ajatellen homma hyvin kasassa. Joukkue ei ensi kauteen heikkene, joten siinä on muilla joukkueilla miettimistä, miten tuohon peliin vastataan. Haastajia ei löytynyt oikeastaan runkosarjassakaan, finaalit jäävät vielä nähtäväksi. Toistan kuitenkin edelleen sen, että Vimpeli on ollut edellisen kerran finaalipeleissä vuonna 2017 = viisi vuotta töitä omien kasvattien, pelaajien ja joukkueen kanssa.

Miesten superpesiksessä on ensi kaudella ainakin kuusi joukkuetta, ellei seitsemän, jotka tappelevat melko tasavahvasti neljästä välieräpaikasta. JoMan on ehdottomasti pystyttävä vastaamaan tähän kilpailuun.

Olen samaa mieltä siitä, ettei JoMan hankintapolitiikka ole kaikilta osin viime vuosina onnistunut. Jotkut ratkaisuista ovat tuntuneet hätäisiltä ja erikoisilta, lisäksi on ollut melko paljon ikäviä ja pitkiä loukkaantumisia/vammoja, esimerkiksi Hartikainen ja tänä vuonna Wahlsten, Hurskainen.

Omien kasvattien nostamista joukkueeseen mukaan ei sen sijaan virheeksi voi kutsua. Pelejä, ja kovia pelejä, pitää saada alle. Tätä kutsutaan myös valmentamiseksi. Vai ajatellaanko Joensuussa edelleen niin, että muut seurat tekevät duunin, ja sitten vaan eurot tiskiin? Vaikka velkarahalla.

Itse näen, että JoMa on menossa parin vuoden seikkailun jälkeen takaisin oikeaan suuntaan. Duunia on vielä paljon edessä, ja tiettyjä kohtia joukkueesta on vahvistettava.
 
Viestejä
427
Aikamoinen kannattaja olet, kun mitalli ei kiinnosta? No toivottavsti joukkuetta kiinnostaa.
Aikamoinen kannattaja. Sen verran tulee urheilua seurattua, että sehän on itsestään selvää, että joukkuelajeissa vain mestaruus kelpaa. Jos jollekulle kelpaa myös pronssit, niin so be it. Tyytyväisyys tappaa kehityksen.

Ja milläs oikeudella sinä alat arvostelemaan minua kannattajana? Kausikortti taskussa jo vuosikaudet, tuli tälläkin kaudella käytyä myös vieraspelireissussa, fanituotemyymälään ja kioskiin upposi kauden aikana satoja euroja. Nuo nyt on ne mitä työssäkäynnin ja perhearjen yhteydessä ehtii panostamaan.
 
Viestejä
427
No emmätiedä. Manse ja Tahko voisi onnitella itseään varmasta mitalista, jos JoMaa ei joukkueena pronssi innosta. Jollain lailla haluaisin sen himmeimmän mitalinkin ratkeavan pelillisesti jatkossakin.
Luetun ymmärtäminen? JoMaa vai minua ei pronssipelit kiinnosta?
 
Viestejä
3
Moni joukkue on kokenut nuorennusleikkauksen. Minusta on aika tylyä lähteä kovalla kädellä arvostelemaan nuoria, tulevia huippupelaajia.

Piironen kertoi Karjalaisen podcastissa hyvin siitä, miten häntäpään pelaajasta noustiin tärkeään rooliin. Ilman vastuuta, epäonnistumisia ja onnistumisia ei opi kukaan.

Tämä on erinomainen esimerkki, miten pelaajat kasvavat rooliin vastuun kautta.
 
Viestejä
1,421
On ymmärrettävää jos monia katsojia ei pronssista pelaaminen enää kiinnosta. Sehän näkyy selkeästi katsojaluvuissakin lajissa kuin toisessa.
 
Viestejä
190
Ensi kesänä on kuusi joukkuetta, joitten tavoite on finaali. Miksi Joman pitäisi olla joka vuosi finaalissa? Neljän parhaan joukkoon pääseminen on jo hyvä saavutus. Ensi vuonnakaan siihen ei pysty kuin neljä joukkuetta. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö tavoitteet olisi korkeammalla, mutta mestaruuksia tulee harvakseltaan yhdelle joukkueelle ja se on vain hyvä asia.
 
Viestejä
1,421
Jatkan vielä aiheesta pronssin kiinnostavuus, (aamu- ☕ keskeytti äsken).

Joman osalta pronssi tuskin laskee kovin paljon katsojamäärää (välierään nähden), koska pelataan runkosarjaa paremmasta sijasta, heti sijasta yksi ja kaksi jälkeen! Pelataan mitalista!

Mikäli Tahko jää pronssipeliin, niin siellä myös taatusti tapellaan kynsin hampain mitalista moniin vuosiin!
Jos taas Manse jää finaalista ulos, niin tämä on heille suurpettymys, mikä näkynee suurena pudotuksena katsomossa.
 
Viestejä
4
Toki joukkuelajeissa kirkkain pitää olla päämääränä joukkeella. Sattumoisin niitä laadukkaita ja urheilullisia joukkueita rupeaa olemaan pesäpallossa vuosi vuodelta enemmän mikä lajille hyväksi.Ketä kiinnosti aikoinaan Sotkamon dynastia? Itsellä ainakin mielenkiinto oli aika lailla vähissä.
Tämä Vimpeli sarja ei kyllä ikävä kyllä ratkennut Niemeläiseen, Välläriin tai Hämäläiseenkään. Jos Jomalla kahden edellisen pelin kolmostilanteen olivat 23-18 ja eilen 20-16 niin kyllä ukkoa pitäisi pystyä lyömään tupaan hieman useammin.
Jäätävä oli ViVe, se on myönnettävä. Ei oikein heikkoa lenkkiä nuorekkaasta joukkueesta löytynyt. Lisäksi Isot miehet painoivat näyttävästi palloa väliin ja jatkeille urakalla.
Liian hyvälle on joensuulainen yleisö tottunut jos ollaan siinä uskossa et vuosittain oltaisiin finaalissa vääntämässä. Tämä kausikin oli rikkonainen se kuuluu urheiluun ikävä kyllä. Joman pelin jatkuvat nyt pronssipelissä se kokonaisuteen nähden hieno saavutus. Toivon mukaan pelinjohto saa pumpattua pettymyksen jälkeen joukkueeseen hieman enemmän ilmettä ja energiaa kuin kaarella oli Vimpelissä. Katse eteenpäin!
 
Viestejä
2,151
Nyt on hyvin erikoista ja hämmentävää.

Olet siis potkimassa sopimuksenalaiset Niemeläisen ja Väliahon pois joukkueesta - se tulee varmaan todella halvaksi kolmen vuoden palkan osalta!?! Lisäksi JoMan omat kasvatit Niemeläinen ja Hämäläinen eivät saa sinulta mitään arvostusta.

Eikö edes hävetä ehdottaa tuollaista?

Kaikista naurettavinta on, että sinulla ei ole heittää mitään nimiä tähän keitä pitäisi hankkia.

Nimeä nyt alkuun markkinoilta vapaista pelaajista:
- parempi Lukkari kuin Väliaho
- parempi Koppari kuin Niemeläinen
- parempi oma kasvatti kuin Hämäläinen
- halvempi syvyyspelaaja kuin Lantiainen
Onko syvyyspelaaja sellainen pelaaja, joka ei pelaa? Itse en haluaisi olla sellainen vaan menisin johonkin, missä pääsee pelaamaan.
 
Viestejä
1,629
Toivon mukaan pelinjohto saa pumpattua pettymyksen jälkeen joukkueeseen hieman enemmän ilmettä ja energiaa kuin kaarella oli Vimpelissä.
Eilisiä Huotarin kommentteja kuulleena pitää sen pelinjohtajan ensin pumpata sitä energiaa itseensä ennekuin joukkueeseen pumppaaminen on mahdollista.
 
Viestejä
188
Pronssipeleihin on varmasti valtava pumppaaminen pelaajilla, valmentajilla, taustahenkilöillä ja yleisöllä!

Ei valitettavasti sytytä yhtään. 2012-2013 ekan pronssin aikaan oli fiilistä ja sen jälkeen pakkopullaa monen monta vuotta putkeen..

Joukkueen oma tavoite oli Suomen mestaruus, johon ei tie vienyt. Pakkopullaa siis tarjolla Kerubilla, eikun Boltilla….

Lippujen hinnat ovat kyllä pronssipeliin kauheat!
 

Liitteet

  • 33EA6EBA-A891-4F55-A844-3AA5520A49AE.jpeg
    33EA6EBA-A891-4F55-A844-3AA5520A49AE.jpeg
    73.3 KB · kertaa luettu: 83
Viestejä
458
Öööö.. mikä hemmetin dynastia? Jos sillä viitataan kahteen mestaruuteen niin aika heikko dynastia (vrt esim Jymy). Sitä ennen monta pronssia ja pronssipeliin on taas päästy, joten jos taas dynastiaan lasketaan pronssipelit niin ei tuo ole mihinkään kaatunut. Parempi tulos kuitenkin kuin viime vuonna, joten ei syytä mihinkään paniikkinappulan painamiseen. Superin kärki on laajentunut, mikä tekee erittäin hyvää lajille, mutta samalla tarkoittaa, että välieriin on entistä vaikeampi päästä. Ei kovin loogista pitää myöskään Koplaa tai Jymyä surkeina joukkueina, mutta niin vaan jäivät ulos näistä peleistä.

Tottakai nyt päällimmäinen tunne on pettymys, mutta itsellenikin yritän tässä muistuttaa, että runkosarjan aikana ja jälkeen fiilis oli, että välieriin asiaa ei tulisi olemaan. Tämä on joukkuepeli ja yksittäisiin pelaajiin finaaliin pääsy ei kaatunut, vaan kyllä se oli kyse ihan koko joukkueesta. Sitä paitsi tämä joukkue ja nuo yksittäiset pelaajat olivat saattamassa tätä joukkuetta neljän parhaan joukkoon. Vimpeliä vastaan ei ollut jakoja, mutta taakse jäi monta joukkuetta.
 
Viestejä
234
Moni joukkue on kokenut nuorennusleikkauksen. Minusta on aika tylyä lähteä kovalla kädellä arvostelemaan nuoria, tulevia huippupelaajia.

Piironen kertoi Karjalaisen podcastissa hyvin siitä, miten häntäpään pelaajasta noustiin tärkeään rooliin. Ilman vastuuta, epäonnistumisia ja onnistumisia ei opi kukaan.

Tämä on erinomainen esimerkki, miten pelaajat kasvavat rooliin vastuun kautta.
Samaa mieltä. Katsokaapa mitä Vimpelissä tehtiin. 2016 ja 2017 viimeksi finaaleissa ja mestaruudet, sen jälkeen pelattiin ihan kohtalaisesti pronssista muutama vuosi ja kasvatettiin omaa joukkuetta ja nyt tuo kasvatus tuottaa taas hedelmää. Ja nyt on mukavaa!
 

LBC

Viestejä
2,746
Luetun ymmärtäminen? JoMaa vai minua ei pronssipelit kiinnosta?

Kyllä mä mielestäni ymmärsin, että sinua ei kiinnosta välierien jälkeen, kuin finaalit. Sinänsä raskaita vuosia koko superpesistaival JoMan kannattajalle siis, kun vain kaksi kautta on mennyt hyvin? Toivon, että JoMalla joukkueena ei ole sama asenne pronsseihin.

Pronssiotteluista minä olen ainakin vielä eri mieltä ja sinä saat toki olla omaasi. Minun silmissä olisi ollut suorastan voitto Koplalle epätasaisen kauden päättää kausi voittoon (toki parempikin olis kelvannut). Jos pronssit haudataan, pitäisikö unohtaa mitalit kokonaan ja taistella suuren maailman tapaan vain tuosta "pojasta"? hopeakin kun otetaan vastaan hävityn ottelun jälkeen. Tosin pesis ei minun mielestä niin suurta maailmaa ole.

Sen ymmärrän, että suurta yleisöä ei pronssiottelu niin kiinnosta kuin finaalit, mutta jos tänne kirjoittaa vakituiseen ja tunnustautuu faniksi, niin siksi kommentoin.

Kun vilkaisin JoMan pronssimatsien yleisömääriä, niin viimeinen pronssiputken vuosi kieltämättä oli yleisömäärältään vaatimaton, muuten paikallekin oli tullut kohtuullisen mukavasti katsojia. Eihän sinne pakko ole tulla, kuten ei finaaleihinkaan. Mutta miettikää nyt, että mitalihan olis parin välivuoden jälkeen tarjolla!
 
Dynastioista kun puhutaan, niin edelleen mietityttää, miksi avainpelaajia ei kiinnostanut jäädä Jomaan vuoden 2019 jälkeen?

Chicagolla oli dynastia 1990-luvulla NBA:ssa ja The Last Chance -dokumentissa Michael Jordan ihmettelee, minkä takia heidän ei annettu yrittää samalla porukalla vuoden 1998 mestaruuden jälkeen, kun haluja olisi ollut?

Aihiota Joman dynastiallekin olisi ollut, mutta sitten esimerkiksi yksi pelaaja toteaa haluavansa uusia haasteita ja enemmän aikaa perheelleen. Veikkaan, että vain toinen noista täyttyi Imatralla. Loput aihiosta lähtikin sitten seuraavana vuonna.

Noh, osa tästä aihiosta juhli viime vuonna mestaruutta, että kait se dynastia jatku, mutta katkera kyllä olen siitä, että ei ollut uskallusta kokeilla sen jatkoa Jomassa, vaan luikittiin muualle siinä pelossa, jos tapahtuukin romahdus.
 
Viestejä
1,037
Niemeläinen on vielä nuori. Jos osaa ottaa opiksi ja korJata tekemistään hänestä voi tulla tärkeä palanen niin ajoaman sisä- kuin ulkopeliim. Harva 20:n on pelaajana jo huippu saati valmis.

Kymmenen vuotta sitten Koplan Mäentausta oli vanhempi kuin Niemeläinen nyt eikä häneltä nähty voittavia suorituksia ulkopelissä ottelusta toiseen, aika usein nähtiin virhearvioitakin. 0-tilanteen kärkimenoprosentti oli kärkikymmenikön toiseksi heikoin ja alle 60%.Tässä on menty nyt useita vuosia jossa Mäentaustaa on pidetty sekä ulkopelipaikan että sisäpeliroolin valtakunnan parhaimmistona.
Mutta menikö mäentaustaa kasvatellessa sitten koplan tsaansit mestaruuteen.
 
Viestejä
9,989
Mutta menikö mäentaustaa kasvatellessa sitten koplan tsaansit mestaruuteen.

Kopla ei tainnut olla 2012 .. 2016 olla ykkössuosikki mestariksi mutta oliko 2022 JoMakaan?

Vaikka ratkaisevan virheen tai huippusuorituksen tekeekin yksittäinen pelaaja mutta pesäpallo on vieljoukkuepeliä. Kyllä ne mahdollisuudet tulevat ja menevät joukkueena ja ennen kautta tehdyillä valinnoilla.

jos JoMan mestaruusmahdollisuudet menivät Niemeläisen tai vaikka Hämäläisen mukana niin se ei minusta sinällään ole ko pelaajien vika jos he ovat pelanneet keskimäärin osaamisensa mukaan.

Pesiksen haaste on siinä, että kun superpesis on globaalia huippua niin haamuhankinnat muualta ovat harvinaisia.

Jos vain mestaruus kelpaa niin sitten kannattaa käyttää rahaa sen mukaisesti ja hankkia vaikka 2 abosluuttisesti parasta pelaajaa per pelipaikka.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös