Supervuoro Verkkolehti »

Joensuun Maila 2021

Status
Viestiketju on suljettu.
Viestejä
464
Mitenköhän ne kuopiolaiset osasivat 50-luvulla ääntää jääkiekkoilija Juhani "Juuso" Wahlstenin nimen? Mies oli nostamassa KalPaa ensimmäistä kertaa SM-sarjaan,.
 

kontiola

Ja näin Itä-Suomessa Wahlsten on myös aika haastava, taipunee muotoon Vaalsteeni (tjms). Onneksi on ”Pate”.
:)
Välläri, Vällis on loppujen lopuksi ihan vaan ”Ville” 😁.
Joo! Pate ja Ville on todellakin hyvät! Toisaalta joskus on kiva antaa ihan oma uusi lempinimi. Rakkaalla lapsella ja siihen tyyliin. Wallu ja Vällis saattaa olla omat suosikkini. Jaa, sitten tulee Wallu ja Allu, mutta mikäpä siinä.
 
Viestejä
1,671
Saattaisin ajatella ja olettaa, että uusien pelaajien lempparit syntyvät kanssapelaajien keskuudessa.
Ja juuri ne nimet leviävät sitten fanienkin mieliin.
 
Viestejä
747
Koska pesisrintamalla on hiljaista, tässä muutamia omia ennakkopohdintojani kaudesta 2021. Sallittehan pienet kärjistykset.

Odotan tasaisinta kautta pitkään aikaan, sillä ainakin paperilla katsottuna puhutaan viidestä kärkijoukkueesta, joilla kaikilla on mahdollisuudet finaalipaikkaan. Toisaalta en varsinaisesti hämmästyisi, jos finaalissa pelaisivat vastakkain (suprise) Sotkamo ja Vimpeli.

Jomallakin on saumat finaaliin, jos viime kesästä on jotakin opittu (myös pelinjohdollisesti), ja kärki saadaan toimimaan riittävällä varmuudella. Rautiainen & Wahlsten jokerikaksikko (💎) mielellään vain kotiutuslyönteihin, eli tilanteiden rakenteleminen pitäisi pääsääntöisesti onnistua yhdiksikössä. Ketun&Litin kotiutuksiin vähintään yksi napsu lisää, niin Joman miehet alkavat löytää kolmoselta kotipesään myös loppukaudesta.

Pelaajista Väliaho sekä Tuikka, ja valmennuspuolelta Österlund ovat itselleni melko tuntemattomia kavereita. Olen kuitenkin tyytyväinen, että Väliaho tuli lukkariksi, sillä hetken näytti siltä, että lukkarikandidaatteja joudutaan kohta etsimään Joensuun sporttibaari Jet Setistä, valomerkin jälkeen. Se, kuinka paljon pelinjohtaja Komulainen sai Väliahon peliä ja pataa sekaisin, jää nähtäväksi. Toisaalta luotan satakuntalaisten hiljaiseen sitkeyteen.

Hartikaisen toivoisin näkeväni pääsääntöisesti jokerina, jotta Tirkkonen saisi paikan yhdeksiköstä. Anttia tarvitaan pelikuntoisena ratkaisupeleissä, ei niinkään toukokuussa Siipeä tai Haminaa vastaan ravaamassa lähes Joman ”kärkietenijänä”. Siihen hommaan on nuorempiakin kavereita - joiden toki pitää päästä paremmin sitä latua avaamaan.

BTW: Kesäkuun kuntohuippu ei lämmitä syyskuussa. Win the right Games jne. Ja jos Kipa on mahdollista kohdata pudotuspeleissä, niin valitkaa Kitee (jos voi valita).

Näillä mietteillä marraskuussa vuotta 2021 kohti.
 
Viestejä
805
Ens kauteen pitkä matka ja silloin voi olla järkevää valita KiPa, jos se on mahdollista ja jos tällainen systeemi edes on käytössä.

Mutta tuohon tämän vuoden valintaan vielä, kun osa tuntuu edelleen ihmettelevän miksei JoMa valinnut KiPaa. Miksi olisi valinnut? Pelataan voitosta ja mestaruudesta, niin miksi valita vastaan heti pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle se, jonka kanssa ollut ylivoimaisesti tiukimmilla kaikissa runkosarjan peleissä. Runkosarjassa (HUOM! RUNKOSARJASSA) ei edes Kopla, Jymy tai Veto pitänyt JoMaa lähellekään yhtä tiukilla, vaan JoMa marssi näiden kaikkien yli. Toisin kuin Kiteen, joka ahdisti joka pelissä ihan viimeiseen saakka ja voittikin kerran. Ja ei hirveän kaukana ollut, että olisi voittanut useammankin.
 

kontiola

Olipa kiva yllätys löytää tällainen Joma-analyysi näin marraskuun keskellä, kiitos Koppari!
Näistä kahdesta kohdasta olen aivan erityisen painokkaasti samaa mieltä:

Toisaalta luotan satakuntalaisten hiljaiseen sitkeyteen.
Minä myös luotan Väliahoon, ja uskon johonkin samanlaiseen - ja tietysti myös ihan omanlaiseen ja erilaiseen - kuin se, mitä tapahtui Puhtimäen tultua Jomaan: että kemiat kohtaavat ja oikeista ihmisistä yhdessä tulee paljon enemmän kuin mitä he yksikseen tai muualla olivat. Uskon vakaasti, että Väliaho puhkeaa Joensuussa kukkaan!

Hartikaisen toivoisin näkeväni pääsääntöisesti jokerina, jotta Tirkkonen saisi paikan yhdeksiköstä.
Just näin! Tirkkonen yhdeksikköön ja ulkokentälle!! Ja vanha sotaratsu Hartikainen tekemään jokerina täsmäiskuja. Ja paikkaamaan tarvittaessa loukkeja.
 
Viestejä
1,811
Olen kuitenkin tyytyväinen, että Väliaho tuli lukkariksi, sillä hetken näytti siltä, että lukkarikandidaatteja joudutaan kohta etsimään Joensuun sporttibaari Jet Setistä, valomerkin jälkeen.
Siinä vaiheessa, kun kärkipeleissä ei palloja saa kotipesässä kiinni, Doksa kutsuu Seetin lavalle.
 
Viestejä
747
Siinä vaiheessa, kun kärkipeleissä ei palloja saa kotipesässä kiinni, Doksa kutsuu Seetin lavalle.

Seetin ja Väliahon lukkaroinnista ei voi vielä puhua edes samassa lauseessa. Seetillä kuitenkin kaikki potentiaali kehittyä erinomaiseksi Superin lukkariksi. Not yet.

Itse uskon Väliahon tekevän erinomaisen harjoittelukauden - ja kääntäisin asian niin ettei Joman mestaruus jää lukkaripelistä kiinni.
 
Viestejä
3,205
Seetin ja Väliahon lukkaroinnista ei voi vielä puhua edes samassa lauseessa. Seetillä kuitenkin kaikki potentiaali kehittyä erinomaiseksi Superin lukkariksi. Not yet.

Itse uskon Väliahon tekevän erinomaisen harjoittelukauden - ja kääntäisin asian niin ettei Joman mestaruus jää lukkaripelistä kiinni.
Ei jäänyt Sorkamonkaan mestaruus tänä vuonna! :D
 
Viestejä
1,671
Ville pelasi finaalit syksyllä 2019, ei suinkaan huonosti.
Silloin ei Jymyn mestaruus ollut kiinni hänen pelipanoksestaan,
vaikka pari kiinniottoa taisi pummautuakin.
Joma oli tuolloin vaan niin kova, ettei kukaan mahtanut mitään.
 
Viestejä
747
Hallipesistä (ehkä) helmikuussa. Tässä Joman pelit (lohko C) superpesiksen sivuilta kopioituna:
  • Pe 12.2. Joensuun Maila – Siilinjärven Pesis 18.00 (Joensuussa)
  • Su 14.2. Joensuun Maila – Kiteen Pallo -90 18.00 (Joensuussa)
  • Su 21.2. Imatran Pallo-Veikot – Joensuun Maila 13.00 (Imatralla)
Toivottavasti ottelut pystytään a) pelaamaan ja b) niihin saisi tulla katsojia. Muistelen lukeneeni jostakin (?), että ottelut näytettäisiin myös fanikameralähetyksenä Ruudusta.
 

kontiola

Kävin tänään Hiiskoskentie ysissä Joman uudessa hienossa fanikaupassa. Vanhalta Kuurnankadun toimistolta se on ihan kivenheiton päässä, tai pitäisikö sanoa: täpärästi vielä takakenttään osuvan lyönnin päässä entisestä kotipesästä. Kauppa on auki 10-15 ja kaikenlaista pientä ja isoa joululahjaksi soveliasta tai muuten talven keskellä ilahduttavaa Joma-kamaa on myynnissä, mm. kahden euron pienoislippuja, joita voi hallipeleissä sitten heilutella. Hankin mainiot Thinsulate-rukkaset talven varalle! Niin, ja ilmaiseksi oli jaossa muutamia vuoden 2018 mestaruuden kännykkäkuoria. Siellä kantsii piipahtaa!
 
Viestejä
163
Kiva nähdä tulevan kesän Joman ilme ja menestys. Manse ryösti pelaajia isolla rahalla pois Joensuusta, jopa tupla palkkioilla.
Uskon että sijat 3-6 on realistista ensi suvena joten isot herrat lyövät rahaa kiinni isosti kesän aikana jotta dynastia pysyy raiteilla eikä lähde sivuraiteille.
 
Viestejä
680
Kiva nähdä tulevan kesän Joman ilme ja menestys. Manse ryösti pelaajia isolla rahalla pois Joensuusta, jopa tupla palkkioilla.
Uskon että sijat 3-6 on realistista ensi suvena joten isot herrat lyövät rahaa kiinni isosti kesän aikana jotta dynastia pysyy raiteilla eikä lähde sivuraiteille.
Muistatko kuinka Joma on niitä pelaajia sinne hommannut,jos et niin tosi isolla rahalla.
 
Viestejä
747
JomaCastissa vieraana M.Korhonen! Kiinnostavaa pesiskuunneltavaa koronan keskelle.

Mielenkiintoisin osuus ehkä ihan lopussa, eli Doksan vastaus siihen, millaisella kokoonpanolla lähdettäisiin ensi viikonloppuna pelaamaan, jos nyt olisi peli:

1. Piironen 3k
2. Hurskainen 2k
3. Kettunen 2p
4. Litmanen 3p
5. Tuikka S
6. Kemppainen 2v
7. Tirkkonen 3v
8. Kuosa 1v
9. Väliaho L

Jokerit:
Hartikainen
Wahlsten
Rautiainen

Erikseen vielä mainittiin, että mahdollisia loukkaantumisia tai muita vaivoja ei tarvitse ottaa huomioon, esim. Hartikaisella lienee vielä toipuminen kesken.

Viittaisi siihen, että Hartikainen pelannee ainakin osan kaudesta jokeripaidassa ja Tirkkonen yhdeksikköön 👍🏼. Itselleni hieman yllätyksenä tuli Kettusen numero 3. (tai 4., jos Hartikainen lyö välissä) sekä Kemppaisen nro 6. Itse ajattelin, että Kemppainen ennemminkin vaihtaisi Tirkkosta. Ja Kettusen ajattelin vitoseksi. Tämä oli toki ihan pikainen heitto Doksalta, eli suunnitelmat muuttua vielä voi.

Yhdelsikössä on kyllä hyvä määrä etenemisvoimaa, ja aika kova on tuo jokerikolmikko 💎
 
Status
Viestiketju on suljettu.
Ylös