Supervuoro Verkkolehti »

Joensuun Maila 2020

Viestejä
1,671
”–Määrätietoinen tavoitteemme on olla Suomen paras pesäpallo-organisaatio. Huippu-urheilun tueksi haluamme kehitellä myös muuta liiketoimintaa, esimerkiksi erilaisia tapahtumia, joilla on synerginen yhteys seuran resursseihin ja olosuhteisiin.”

Tuossahan jo osviittaa puhuttuun aiheeseen.

Nyt tuntuu Joensuussa olevan Aurinkokuningas Tammiseen viitaten ”oikea palo”, vaikka yli 7 vuoden ajan on hyvän menestyksen jäljillä kuljettukin.
Pesisnoste vankistuu edelleen, etenkin kun kaupungissa ei ole kiekkoliigaa imuroimassa kermaa kakusta.
Puitteet juuri nyt kaikilla mittareilla mitä parhaimmat!!

- Hyvä BroMa...ässchh.. siis JoMa !!
;)
 
Viestejä
3,505
"Tavallinen" yhtiö ja voiton tavoittelu mahdollistaa osingon jaon. Jos yhtiö olisi ns. yleishyödyllinen ja sen yhtiöjärjestyksessä esim. todettaisiin, että yhtiön tarkoitus on edistää pesäpalloilua P-Karjalassa, ei osinkoa voisi jakaa, vaan mahdolliset voitot olisi jätettävä yhtiöön ja käytettävä esim. junioritoimintaan. Kokonaan toinen juttu on, haluaako JoMa koskaan edes osinkoa jakaa, mutta nyt se lienee ainakin teoriassa mahdollista.
 
Viestejä
11,770
jää siihen yleishyödyllisyyden ja voiton tavoittelun väliin aluetta jossa yrityksen toiminnan tarkoitus voi olla. Yleishyödyllisyydellehän kait tarkoitetaan yhteiskunnallisesti niin merkittävää ketään yksittäistä tahoa hyödyntömätöntä toimintaa, että yritys/yhdistys/yhteisö/säätiö saa siitä tiettyjä veroetuja.

Pitäs nähdä se yhtiöjärjestys, ehkä mä vielä kiinnostun enemmin.
 
Viestejä
3,505
jää siihen yleishyödyllisyyden ja voiton tavoittelun väliin aluetta jossa yrityksen toiminnan tarkoitus voi olla. Yleishyödyllisyydellehän kait tarkoitetaan yhteiskunnallisesti niin merkittävää ketään yksittäistä tahoa hyödyntömätöntä toimintaa, että yritys/yhdistys/yhteisö/säätiö saa siitä tiettyjä veroetuja.

Pitäs nähdä se yhtiöjärjestys, ehkä mä vielä kiinnostun enemmin.
"Tavallisen" yhtiön ei tarvitse mainita yhtiöjärjestyksessään voiton tavoittelusta mitään. Se on perusoletus. Yleishyödyllisyys ja sen peruste on sen sijaan mainittava ja silloin ei enää saa jakaa osinkoa. Muutkin yhtiöt saavat olla "yleishyödyllisiä" vapaaehtoisesti ja olla tavoittelematta muuta kuin pieniä plustuloksia ja vaikka lahjoittaa rahaa haluamilleen tahoille.
 
Viestejä
11,770
Äsh, yritin sanoa aikalailla samaa mutta näemmä epäonnistuin siinä surkeasti. No ei ollut eka kerta.
 
Viestejä
1,518
Viestejä
1,250
Mites siinä viimeksi kävikään kun Arfmanni ennusti jonkun toisen joukkueen dominointia vuosikausiksi 🤔

Tosin eiköhän Joman kohdalla ylistykset ole ihan ansaittuja!




Jospa Peksin vuosikaudet mitataan koiran vuosissa. Tai puolikkaan koiran. Takaperin laskettuna.
 
Viimeksi muokattu:

Joe

Viestejä
378
Tais Jonne Kemppainen jo lopettaa edellisen kauden jälkeen🤔 No paljon kun puhuu, niin väkisin siinä on asiaakin😂
 
Viestejä
435
Hyvä juttu kaikinpuolin. Tässä nähdään se, että mitä saadaan aikaan pitkäjänteisellä työllä, eikä nopealla pikavoiton tavoittelulla. Hienoa, että JoMa on nykysin puitteiltaan ja organisaatioltaan, jo ihan valtakunnan kärkipäätä. Tai no, taitaa olla kärjessä. Mutta työn pitkää jatkua, koska laakereille ei saa jäädä makaamaan.
 
Viestejä
1,671
"Puitteiden, rahan ja organisaation puolesta Helsingin Jokereidenkin olisi pitänyt voittaa SM-liiga kaikilla kausilla."

Juuri noin !

Ja kun tuohon lisätään vielä Sotkamon Jymy, niin ollaan lähempänä tätä mailapallopeliä ... ;)
 
Viestejä
3,505
Pekan kirjoitustyyli ja sanavalinnat tökkivät. Erityisesti liikaa superlatiivejä. Jokainen voi niitä bongata itsekin, mutta tässä yksi esimerkki: "Joensuun Maila ei ole vain Superpesis-kauden suurin ennakkosuosikki – se on myös sarjan ylivoimaisesti mielenkiintoisin joukkue ja seura." Mikä tekee kenellekin jonkun seuran mielenkiintoiseksi? Itse en JoMaa laittaisi ihan kärkeen ja vieläpä ylivoimaisesti. Tässä vaiheessa mm. IPV, Manse ja Tahko kiinnostavat enemmän, kun en jäävinä Koplaa voi kärkeen nostaa. Oikeastaan JoMa suosikkina on kiinnostavuudessa mieluumminkin siellä häntäpäässä.
 
Viestejä
1,671
Huomisiltaa miltei jo malttamattomana odotellen ja Tilastoniilon ed. viestiin viitaten laskin tällä forumilla kunkin joukkueen osalta sivujen luetut määrät, siis mitä kaikkiaan on luettu v. 2020 osalta. Kertoo jossain määrin omalta osaltaan joukkueiden kiinnostavuudesta.
Tämä ei välttämättä kai kuulu JoMa - ketjuun, mutta enpä laittanut muuallekaan.

ViVe 189 tuhatta katselua
KPL 163
IPV 158
Manse 141
JoMa 137
Tahko 133
SoJy 109
KeKi 96
KiPa 64
PattU 63
JJussit 61
KoU 60
SiiPe 52
KaMa 28

Edit: Mistäs löytyis taulukot: Kotijoukkueet eniten katsojia 2019 sekä vierasjoukkueista eniten katsojia keränneet ?
 
Viestejä
3,505
Eka jaksolla kauden "ylivoimaisesti mielenkiintoisin joukkue" oli aika tylsä. IPV on kuten jo aiemmin sanoin todellakin mielenkiintoinen. Ei ollut sattumaa, että Kopla hävisi kaksi kertaa harjoitusotteluissa.
 
Viestejä
1,250
Mitä yllättävää tuossa oli?

Kumpikin pelasi kuin tenavaleirillä. JoMan sotkamolaisvaikutteet näkyivät heti pelinjohdossa.

JoMan ylivoimaisuudesta on höpissyt Arrffman, ei kukaan täyspäinen asiantuntija. Voi mennä tynkäsarja miten vaan paitsi että Sotkamo voittaa.

2 ex Kipalaista on liikaa ja Litmanen ei ole kotiuttaja vaan vaihtaja. Peli on kai vielä kesken ja JoMan kohdalta ei oo vielä alkanutkaan☎️🥁
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös