Supervuoro Verkkolehti »

Joensuun Maila 2019

Viestejä
1,671
Jo vain; ihan tähän aluksi hyvän päivän ja uuden kauden alun toivotukset pesisväelle !

Kautta vuosien on mestaruuden voittaneissa joukkueissa ollut usein suuria ratkaisijoita, mutta sanomattakin on selvä,
että kaikkien muidenkin osatekijöiden on oltava kunnossa! Kokonaisuus tietenkin ratkaisee!
Voisi viisastellen ULn toimittajalta kysyä miksei Puhti sitten yksinään tuonut mestaruutta vaikkapa Tahkolle siellä pelatessaan.
- Se on juuri niin, että lehtijutut on tarkoitettu hakemaan myyntiä, tunteita ja kritiikkiä, kuten Kaptah tuossa yllä totesi !

Fugepelille voisi Jomalle antaa vanhan kouluarvosanan 8. Kauden eka peliksi sattui ja tapahtui onnistumisten ohella tyypillisesti paljon virheitäkin,
mitä vielä heikommassa hapessa esiintynyt Jussitiimi ei pystynyt hyödyntämään.
Toivotaan nopeaa nousua JJ lle eka matsin pahasta kuopasta ja lukkaritilanteen pikaista normalisoitumista !

Kauden muissakin avausmatseissa tulee taatusti paljon olemaan extrajännitystä, merkkivirheitä, laittomia lyöntejä jne,
(mukaanlukien onnistumisia) mutta yhtä kaikki: sitä tietä se uusi kausi käynnistyy :)
 
Viestejä
1,250
JoMa ei ole viime vuoden JoMa. Kuten ei ole ViVe viime vuoden ViVe.

JoMan päästetyt 15 juoksua plus supervuoron kunnari plus ihmeellinen valinta pimenevässä illassa ekaksi sisävuoroksi superissa.

Uusi pelinjohtaja avasi ns vähemmän tyylikkäästi, ei myöskään kopparipari eikä,kukaan muukaan.

Lehtimäki ei ole superpesiksen tasoinen pelinjohtaja mutta onneksi Eteläpää on reservissä.
 
Viestejä
435
Kopparit vähän päästi palloa läpi, mutta noita sattuu. Pidemmän päälle tuo alkaa jo sitten näkymään. Annettaan nyt vielä anteeksi. Olihan tuo peli takkusta muutenkin ja Veto ansaitsi voittonsa.
 
Viestejä
281
STT tiesi sanoa, että kotitappio oli "nolo". Sitä näkemystä tuskin kaikki voivat allekirjoittaa, mutta yllättävää oli noin suuri päästettyjen juoksujen määrä Joensuulta. Kausi on pitkä ja monenlaista voi tapahtua vielä.
 
Viestejä
995
Tiukka kausi tulossa. Tämä peli entisestään vahvistaa näkemyksiäni siitä, ettei JoMa mikään ylivoimainen suosikki ole. Toki hieman yllättävää oli, että Veto oli noinkin paljon parempi tänään. Käytännössä veivät koko ottelua lukuunottamatta kahta äärimmäisen heikkoa sisävuoroa (1. jakson 3 ja 4 vp). Vaikka samalla tekivät selvästi enemmän helppoja virheitä niin sisä- kuin ulkopelissäkin.

Aika vaisulta vaikutti myös JoMan kotiyleisö vai eikö tuo sitten välity kameran välityksellä. Tietenkin lukuunottamatta tätä yhtä "tosifania" rumpunsa kanssa.
 
Viestejä
389
Eihän tuo toinen jakso eikä supervuoro kyllä kovin mukavaa katsottavaa olleet. Tuli onneksi mieleen viime alkukesän rökäletappio Kouvolassa eli ei tämä tietenkään mitään ratkaissut. Poistipahan ainakin liian suuret luulot, jos kenellä sellaisia oli. Yleisö oli kyllä paikan päällä kuultuna äänekkäämpää kuin viime kauden peruspeleissä. Ei olisi tarvinnut kuuluttajan aina pyytää kättä yhteen - se osattiin käskemättäkin.
 
Viestejä
488
Eihän tuo toinen jakso eikä supervuoro kyllä kovin mukavaa katsottavaa olleet. Tuli onneksi mieleen viime alkukesän rökäletappio Kouvolassa eli ei tämä tietenkään mitään ratkaissut. Poistipahan ainakin liian suuret luulot, jos kenellä sellaisia oli. Yleisö oli kyllä paikan päällä kuultuna äänekkäämpää kuin viime kauden peruspeleissä. Ei olisi tarvinnut kuuluttajan aina pyytää kättä yhteen - se osattiin käskemättäkin.

Totta, voitosta voittoon marssiminen ei tiedä tässä vaiheessa kautta vielä hyvää. Jatkuvat voitot kasvattavat vain egoa ja pelin kehittäminen jää helposti sivuseikaksi. Tuntuu, että ulkopeli on nyt viime vuotista jäljessä. Pekkistä ja Jonne Kemppaista ei taideta noin vaan korvata.
 
Viestejä
4,767
Ehkä hyvä JoMan kannalta, että tappio tuli tässä vaiheessa. Kaikki putket katkeavat joskus. 20 ottelun voittoputki on kova saavutus!
 
Viestejä
1,671
Hyvä tosiaan, että tappio nyt, pelissä 2/30 runkosarjaa!
Vimpelin poijjaat, yksi mestarisuosikki, tuli peliin hyvälla latauksella,
löysi paremmin oman pelinä - ansaitsi voiton selkeästi!

JoMan otteilta "yliodotetaan" heti huippumenestyksen jälkeen, joten tappion hetkellä ollaan helposti sitten ihmeissään
ja tohkeissaan - - ainakin muualla kuin itse joukkueen ytimessä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
3,191
Kauden avausottelu ja sarjan ehdoton kärkikamppailu viime vuoden mestarin kotikentällä hyvässä säässä. 1682 katsojaa. Miksi näin? Pitääkö olla huolestunut?
 
Viestejä
435
Joo, yleisö on kadonnut katsomista ja kausi tulee päättymään putoamiseen. Nyt on kriisi päällä seurassa.
 
Viestejä
11,772
Joo, yleisö on kadonnut katsomista ja kausi tulee päättymään putoamiseen. Nyt on kriisi päällä seurassa.

:eek::D Kriisijoukkueita riittää vaikka sarjaa on pelattu vasta viisi ottelua. JyJu on ihan kriisissä kun hävisi selkeästi JoMalle, JoMa kriisissä kun hävisi selkeästi ViVelle ja JyJu kuulemma haastaa ennakoissa mitalipelipaikkaa eiku mites tää menikään. KaMa hävisi AA:lle melko selvästi tosin toisella jaksolla pyristeli mutta kun AA:n piti olla sarjan heikoin joukkue niin varmaan sielläkin on kriisi? AA:lla on tietty kriisi kun ennakoissa ei siihen uskottu. IPV:llä on kuulemma kopparikriisi - tästä taitaa tulla kriisien kausi.

Tuhkan ripotteluun JoMan tuskin kannattaa ryhtyä yhden ottelun takia mutta ei varmaan kannata ajatella, että finaalipaikka tai edes mitalipelipaikka tulee rallatellen. Koriksessa Kataja putosi KTP-Basketille puolivälierissä voitoin 1-3 ja KTP otti Karhulta puhtasti pataan välierässä 0-4. KTP - Kataja sarjan alussa en paljoa uskonut KTP:n mahdollisuuksiin.

Yleisön käyttäytymistä on vaikea ennankoida mutta kyllähän menestys tuo lisää katsojia.
 
Viestejä
280
Huono esitys Jomalta eilen mutta ei tarvii olla huolissaan. Ne jotka todella kannustaa ja uskoo joukkueeseen eivät ala arvostelemaan yhden tappiopelin jälkeen...takana kuitenkin mahtava voittoputki. Sunnuntaina joukkue tarvitsee kannustavan kotiyleisön taakseen niin 3 pinnaa jää Kerubille. Virheitä sattuu pitkän kauden aikana varmasti jokaiselle pelaajalle, joten en ole huolissani Joman kopparipelistä millään tavalla. Tuolla koppariparilla ei ole pelattu yhtään harkkamatsiakaan, joten varmasti pientä säätöä tulee väkisinkin. Toisella jaksolla ote katosi kyllä koko joukkueelta ihan tasapuolisesti ja täytyy myöntää, että Vimpeli oli hyvä. Varsinkin ulkopeli ja linjan liike ihan huippua, Heimonen lautasen ääressä veti myös pidemmän korren Putteen nähden. Se oli kuitenkin yksi peli ja kuten Lehtimäki lehdistötilaisuudessa sanoi "uutta matoa koukkuun". Sunnuntaina Kerubille juoksee nälkäinen ja yllätysvalmis sarjanousija Savosta...veikkaan tiukkaa matsia.
 
Viestejä
435
Ehkä oli sarkasmia viestissäni. Täällä osa teilaa joukkueen yhden pelin perusteella. Itse uskon mestaruuteen.
 
Viestejä
11,772
Itse yritin ehkä olla ironinen omassa viestissäni. Huonolla menestyksellä näemmä - taitolaji sekin.
 
Viestejä
435
Ja eikä pidä ottaa mitään pois Vedolta. Veto pelasi todella vahvasti ja oli selvästi valmiimpi otteluun. Vaikkakin, JoMan takakenttä päästi palloa lepikkoon, niin kyllä osa lyönneistä oli ottamattomia ja upeita sivalluksia. Sunnuntaina taas paikalle ja toivotaan, että ilme on parempi. Yleisöä oli kyllä tuo 1680, koska aurinkokatsomoissa oli ihan mukavasti väkeä. Ehkä uuden stadionin viehätys on jo osakseen ohi ja toisaalta viime kaudella joukkue aloitti vieraspelikiertueella kautensa, joten kiima pääsi kasvamaan, kun ensimmäinen kotipeli pelattiin. Mutta kyllä se porukka alkaa heräilemään, kun kunnon kesä tulee.
 
Viestejä
643
4 pistettä kärkipään joukkueilta on hyvä saavutus. Viime vuonna 2 pelistä tuli myös 4 pistettä, mutta häntäpään joukkueilta. Ulkopelissä ei näköjään vielä käytetä noita paikanvaihtoja eli ei haluta kauden tässä vaiheessa vielä paljastaa mitään. Yllätyksiä tulee kauden edetessä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös