Supervuoro

IPV 2021

Viestejä
218
Ikävää, jos "kehitys" alkaa mennä taaksepäin. Muutamia vuosikymmeniä sitten eri yleisseurojen pesisjaostoja muutettiin pesikseen erikoistuneiksi seuroiksi. Ja jos nyt sitten pannaan eri lajeihin erikoistuneet takaisin yhteen. Lajikulttuurin kannalta sanon, että VOI SURKEUS!
 
Viestejä
7,193
Luvut ovat kasvukeskusten ulkopuolella urheiluseuroille tylyjä, etenkin jos ei ole paikkakunnan ykkösseura. Käsittääkseni Imatralla Ketterä on paikkakunnan kunkku tällä hetkellä, Ketterä junioreissa liikkuu vuosittain seuran oman kertoman mukaan 350 lasta ja nuorta. IPV:n lukuja en nopealla vilkaisulla löytänyt.

Imatralla asui 1980-luvun alussa melkein 37 000 ihmistä ja nyt on 26 000. 2030 tilastokeskuksen ennuste ~23 700.


Samaan aikaa väki vielä vanhenee. 2009 Imatralla oli 0-17 vuotiaita reilu 4900 ( 17% väestöstä) ja 2019 4050 (15% väestöstä), eläkeläisten osuus kasvoi 23%:sta 30%:n. kehitys jatkunee eli nuorten suhteellinen osuus vähenee ja eläkeläisten kasvaa. 13% 2030 väkiluvusta olisi 3081 joka neljäsosa vähemmin kuin nyt.


4050 nuorta tekee 240 per ikäluokka (kahden vuoden stepit, puolet poikia toinen puoli tyttöjä). Tuo 240 on sitten kaikki. Osa ei harrasta mitään, osa on partiossa tai bändihommissa joku lukee joku pelaa lätkää, jne. On kova homma saada joukkue kasaan joka ikäluokkaan saati sitten vielä kilpailemisesta kiinnostunut joukkue.


Samanlainen kehitys on muuallakin. Jossain kohtaa vain lasten ja nuorten sekä toiminnassa mukana olevien vapaaehtoisten aikuisten määrä laskee niin paljon, että toiminnasta tulee vaikeaa. Onko ratkaisu paluu yleisseuroihin vai jotain muuta jää nähtäväksi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1,305
Minkälaista yhteistyötä IPV ja Pesäysit tekevät? Onko samanlaista kyräilyä kuin SMJ:lla ja NJ:llä Etelä-Pohjanmaalla?
 
Viestejä
22
Minkälaista yhteistyötä IPV ja Pesäysit tekevät? Onko samanlaista kyräilyä kuin SMJ:lla ja NJ:llä Etelä-Pohjanmaalla?
Ei ole kyräilyä, Ipv,ssä nykyään ollut monta pesäysien kasvattia. Käsittääkseni kun Valkeapää tuli Ipv,n johtoon niin yhteistyö alkoi vähän enemmän.
 
Viestejä
12
Niin, olenko ymmärtänyt täysin väärin kun väitän, että SJymyn tuottama "asiantuntijaraati" on vain kehnosti naamioitu muiden seurojen psyykkauspäämaja... tai -pääjämä? Totuus ja "totuus"; mikä kannattaa ottaa vakavasti ja mitä ei!
Heh, tuskin heidän tartteis ainakaa Imatraa psyykata. Eiköhän sieltä tule suitsutusta niille, ketkä sen ansaitsevat.
 
Viestejä
138
Eiköhän Jymyn motiivina ole ollut yksinkertaisesti vain yleisön mielenkiinnon ylläpitäminen ja lisääminen sisältöä tuottamalla. Kosken ja Kuosmasen mielipiteet ovat tietenkin heidän omiaan.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös