Supervuoro

Imatran Pallo-Veikot 2020

Viestejä
259
Seuran päällikkö on vuosikaudet vaatinut muilta seuroilta malttia pelaajapalkkioihin ja toiminut itse toisin. Nyt voi elämä opettaa...
 
Viestejä
57
Jopo, ilman muuta Valkeapään olisi pitänyt jo syksyllä tietää, että koronaepidemia on tulossa ja tehdä kaikki sopimukset sen mukaisesti. Näinhän kaikki muut seurat menettelivätkin, vai kuinka?
 
Viestejä
89
"Jopo, ilman muuta Valkeapään olisi pitänyt jo syksyllä tietää, että koronaepidemia on tulossa ja tehdä kaikki sopimukset sen mukaisesti. Näinhän kaikki muut seurat menettelivätkin, vai kuinka?"

Ei tiennyt Valkeapää, en minä, etkä Sinäkään tuota. Kaikki me kuitenkin tiedettiin että aika moni seura hyppäsi "jussilahuutokauupassa" sivuun jo silloin kun pyyntö kaudesta oli 50 t€. Kaikki me myös tiedettiin, että IPV:n pelaajabudjetissa Suomen Kallein Pelaaja on iso riski. Niin se oli myös edellisinä kausina. Mikä tahansa talouden isompi häiriö, tai pelaajan pidempi loukkaantuminen, olisi vähintäänkin horjuttanut korttitaloa. Riskiä olisi voinut pienentää vaikkapa hankkimalla samalla hinnalla kolme "konstakurikkaa"?
Valkeapää on tehnyt paljon hyvää ja ilmeisesti johtokunnan/hallituksen linjausten mukaisesti. On minunkin mielestäni kova pesismies. Rohkea riskinottaja ja uusien latujen etsijä!
 
Viestejä
5,991
Muistanko omiani kun muistan, että Valkeapää sanoi syksyllä, että ko pelaajan rahoitukseen saatiin erillinen kumppanisopimus. Siis rahoja, joita muuten ei olisi seuraan saatu ainakaan yhtä isona pottina?
 
Viestejä
2,090
Jussila on ymmärtääkseni lomautettuna tällä hetkellä. Ehkä Tahkonkin olisi kannattanut jättää Vikström ja Tuikka hankkimatta, jos avoimesti myöntävät olevansa vaarassa kaatua.
 
Viestejä
1
Muistanko omiani kun muistan, että Valkeapää sanoi syksyllä, että ko pelaajan rahoitukseen saatiin erillinen kumppanisopimus. Siis rahoja, joita muuten ei olisi seuraan saatu ainakaan yhtä isona pottina?
Muistat oikein. Eihän IPV:llä olisi ollut semmoisia rahoja sijoittaa yhteen pelaajaan.
 
Viestejä
57
Mihin tämä IPV:n talouden mollaaminen perustuu? Viisi päivää sitten neljä superpesisseuraa ilmoitti olevansa kaatumisvaarassa ilman tukipakettia, jos rajoitukset jatkuvat. IPV ei kuulunut niihin.
 
Viestejä
609
Näitä "viisaita" taloustietelijöitä löytyy joka puolelta Suomesta ja somesta - jotkut ovat aidosti huolissaan seurojen taloudesta, mutta suurin osa räksyttäjistä räksyttävät siksi, että toivovat kulloinkin kyseessä olevan joukkueen kaatuvan talousvaikeuksiin.

Vähän vajaa vuosi sitten suunnilleen kaikki "kaikkitietävät" ulkopaikkakuntalaiset "tiesivät" Mansen talousvaikeuksista. Eipä ole samoja kommentteja kuulunut enää viime syksynä, kun Mansen setelipakka oli koossa. Tällä kertaa saman vainon kohteeksi näyttää joutuneen IPV.

Eipä sen puoleen, nyt taitavat ihan kaikki seurat olla jonkinasteisissa vaikeuksissa - kiitos Koronan ja COVID-19:n.
 
Viestejä
89
Mihin tämä IPV:n talouden mollaaminen perustuu? Viisi päivää sitten neljä superpesisseuraa ilmoitti olevansa kaatumisvaarassa ilman tukipakettia, jos rajoitukset jatkuvat. IPV ei kuulunut niihin.
Pyydän anteeksi. Ei ollut tarkoitus mollata vain IPV:n taloutta. Otin vain hölmöyttäni esimerkin yhdestä viime kauden jälkeen tapahtuneesta ylilyönnistä (minun mielestä).
Olisi pitänyt kirjoittaa, että pelaajapalkkiot tahtovat karata käsistä, kun tunne alkaa viedä.
Seurojen pitäisi minun mielestä sopia palkkakatosta. (Sitä enemmän lakeja, mitä tyhmempi kansa - taitaa olla sanonta jo antiikin ajoilta). Jos sopimus olisi 40 % edellisen tilikauden liikevaihdosta, luulisin ettei talousvaikeuksia olisi tässä mitassa kuin nykyisin. Liikevaihdon ulkopuoliset rahoitukset olisivat ihan ok. Luulisin, että jos joku "Ruottalainen Ab" kustantaisi muutaman pelaajan, niin sen liikevaihtoon tuleva tuki pienenisi. Se taas laskisi palkkakattoa seuraavalle kaudelle kun liikevaihto tippuisi. Palkkakaton rikkomisesta pitäisi olla myös selkeät, yhdessä sovitut, sanktiot. Esimerkiksi pistevähennykset seuraavalle pelikaudelle.
Parempia mekanismeja saa keksiä! Pesis on pelastettava pelastamalla seurat meiltä itseltämme!
Kaikkea hyvää myös Imatralle, jossa on yksi perinteinen ja hieno seura.
 
Viestejä
5,991
Seurojen pitäisi minun mielestä sopia palkkakatosta. (Sitä enemmän lakeja, mitä tyhmempi kansa - taitaa olla sanonta jo antiikin ajoilta). Jos sopimus olisi 40 % edellisen tilikauden liikevaihdosta, luulisin ettei talousvaikeuksia olisi tässä mitassa kuin nykyisin.
Otsikon vierestä mutta menkööt.

Aika pitkä tie olisi seuralle kasvattaa pelaajabudjettia. Ensin pitäisi saada raha sisään jo edellisellä kaudella ja siitkän rahasta saisi vain 40% käyttää pelaajabudjettiin. Suuret pysyisivät suurina ja pienet pieninä, tosin niinhän se on aikalailla muutenkin. Ykkösestä nousevan joukkueen olisi melko mahdotonta hankkia kilpailukykyistä joukkuetta vaikka saisi rahoituksen kuntoon.

Puolen miljoonan liikevaihtoa pyörittävä pelkkä miesten kilpaedustusjoukkue saisi käyttää 200 k€ samoin kuin puolen miljoonan liikevaihtoa pyörittävä kaikki ikäkaudet sekä tytöissä ja pojissa että naisissa ja miehissä kilpajoukkueella operoiva seura saisi käyttää saman 200 k€?

En ole pelaajapalkkioiden suitsimista vastaan, mutta järjestelmän pitäisi kohdella paitsi pelaajia niin myös seuroja tasavertaisina.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
734
IPV:n kotisivuilta on SSL-sertifikaatti vanhentunut, joten kopioidaan viesti tänne:

- Viimeisen viikon aikana on käyty pelaajien kanssa keskustelut palkkojen leikkaamisesta ja kaikkien kanssa ollaan päästy yhteisymmärrykseen. Pelaajat sekä valmennus osallistuvat isolla panoksella talkoisiin, minkä tavoitteena on turvata imatralaisen huippupesäpallon tulevaisuus, kertoo urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää.

IPV vahvistaa rivejään Jani Raamilla (22 v). Pesä Ysien kasvatti kuului vuosina 2017 ja 2018 IPV:n Superpesisjoukkueen harjoitusryhmään ja pelasi viime kauden Laukaan Urheilijoiden Ykköspesisjoukkueessa. Jani tuo joukkueeseen etenemisvoimaa sekä särkymävaraa.

Kakkospelinjohtaja Jukka Mäkisen sopimus on purettu hyvässä hengessä.
 
Viestejä
476
Jukka Mäkisen tilanne on ymmärrettävä että ei voi ottaa riskejä, sillä hän sai keuhkoveritulpan kesken kauden 2018 kun oli Koplan 2. pelinjohtaja.

Ei siis ole mitään sisäpiirintietoa, mutta uskon että jo tuon takia kentille lähtö olisi aika mahdoton ajatus.
 
Viestejä
2,090
Laakso viittä vailla potkuja Kouvolasta, IPV:llä olematon kotiutusosasto, vaikka hallipelit muuta todistivatkin. Paljonkos yksi plus yksi mahtoikaan olla?

Mitenhän kauteen valmistautuminen noin muuten etenee? Alun perin oli tarkoitus pelata oikein kunnolla harjoituspelejä, mutta nyt sitten pärjätään näköjään parilla Kopla-matsilla. Aika äkkiä pitää peli saada kuosiin, mikä ei aina ole tämän seuran kohdalla ollut mikään itsestäänselvyys. Varsinaista kakkospelinjohtajaa ei ole eikä luultavasti tule?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1,969
Laakso viittä vailla potkuja Kouvolasta, IPV:llä olematon kotiutusosasto, vaikka hallipelit muuta todistivatkin. Paljonkos yksi plus yksi mahtoikaan olla?
[/QUO
Uskaltaakohan IPV ottaa riskin ja onko sillä rahaa? Yksi plus yksi ei tässä tapauksessa välttämättä ole kaksi, vaan nolla. Mihin IPV tähtäisi Laakson hankinnalla? "Rahakkaisiin" pudotuspeleihinkö? Normaalina kautena siinä voisi riskistä huolimatta ollakin järkeä, mutta yleisörajoitusten mahdollisesti jatkuessa ei välttämättä. Suostuisiko Laakso pelaamaan alennetulla palkalla, koska sitähän hänellekin olisi maksettava, koska muutkin pelaajat saavat todennäköisesti pienennettyä palkkaa? Mutta toki uusi mahdollisuus ryhdistäytyä ja näyttää Imatralla voisivat olla Laaksolle juuri oikea ratkaisu. Niin tai näin, toivottavasti Laakso saa asiansa reilaan, pelasipa hän missä hyvänsä tai jopa lopettaisi. Se on pelaamista paljon tärkeämpää.
 
Viestejä
2,090
Kunhan viritin keskustelua, tai yritin ainakin. En tosiaankaan tiedä, olisiko tuossa järkeä vai ei. Faktahan on, että tällä hetkellä ei oikein missään rahaa ole yllin kyllin, joten eivät pelaajatkaan mahdottomia voi pyytää. Laakson tapauksessa IPV olisi kuitenkin jollain lailla luonteva vaihtoehto, jos nyt siis ylipäätään a) tulee potkut ja b) haluja pelata jossain on.

Kyllä siinä joka tapauksessa syynsä on, jos potkut tulee, joten ei kyseessä mitenkään riskitön tapaus IPV:llekään olisi.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös