Supervuoro Verkkolehti »

Imatran Pallo-Veikot 2019

Viestejä
939
Joskus olen nähnyt muidenkin pelinjohtajien ottavan lyöjäjokerin jo vaihtotilanteeseen, jos tämä ei ole päässyt pelin alusta pitkään aikaan lyöntivuoroon. Minä näen kyllä tuossa ajatuksen taustalla.
 
Viestejä
11,761
Siis Puli viuhkaan oli se pointti epäselvässä viestissäni...

Jos puhtaasti katsoo sarjataulukkoa niin mitkä joukkueet ovat siellä yläpuolella joiden ei kuuluisi olla ennakko-odotoksiin nähden? KiPa ja PattU? Ja toki penteleen KeKi voidaan kait laskea edelläolijaksi kun en pelannut matsin vähemmin. Sarjataulukon 6 .. 11 ovatt aika nipussa ja 12. vielä kärkkyy mukaan.

Mihin se pelinjohtajan vaihto auttaa? Osa haluaisi vaihtaa lukkarin mutta se ei jatkosopparin perusteella ole todennäköistä ja kesken kauden vaikeaa ellei Kohonen.

Jos pelinjohtajan vaihtaa niin uuden pitäisi mielellään olla niin uskottava, että kokeneet ratsut lähtevät muutokseen mukaan. Tosin voivat olla kyllä niin ammattimaisia että lähtevät jokatapauksessa mukaan.

Olen nähnyt tänä vuonna vain yhden redsien matsin ja sen perusteella en ole ihan varma mitä pelinjohtajan vaihto auttaa ja mikä on se ongelma joka sillä ratkeaa - siis tällä kaudella.
 
Viestejä
2,627
Mihin se pelinjohtajan vaihto auttaa?

Liikaa taktisia virheitä ja kaikenlaista sekoilua, kuten täällä ovat muutkin todistaneet. Pelinjohdossakin lienee vikaa, jos merkkivirheitä tulee niin järkyttävän paljon kuin eilen tuli. Uskon siis vakaasti, että Pulikin olisi osaamiseltaan parempi. Pelinjohtajan virheetkin voivat maksaa pisteitä. En ole myöskään varma, kykyneekö Valle psyykkaamaan joukkuetta riittävällä tavalla.

Tuuvasta tosiaan tehtiin syntipukki, kun ei viime kaudella päästy kahdeksan joukkoon. Imatran mittakaavassa kyseessä oli kuitenkin erinomainen viuhkamies.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
11,761
Joo pidän tai uskon kyllä Pulin olevan Vallea parempi tai ainakin enemmin ajan hermolla oleva pelinjohtaja. Ja jos Valle todella tekee paljon pelinjohdollisia virheitä pelissä niin sit vois auttaa kyllä.

Miinuksena sitten tulee se joukkueen tuntemus joka on varmasti heikompi tällä hetkellä. Ja mielestäni Pulin tapa johtaa peliä vaatii sen joukkueen hyvän tuntemisen ja nimenomaan nykyhetken joukkueen ei vuosien takaa.

Aika näyttää.
 
Viestejä
448
Kaikille pelinjohtajille tulee virheitä ja osa näennäisistä virheistä menee pelaajien piikkiin, mutta en näe kuitenkaan Vallen onnistuneen millään tasolla riittävästi. On käynyt juuri kuten pelkäsinkin eli otetaan entinen peluri ja hyvä kaveri Imatralta tehtävään, johon ei vain riitä kykyjä. Pelinjohtaminen vaatii nopeaa raegoimista, pitää osata lukea peliä erinomaisesti, tuntea vastustajat vielä paremmin ja psyykata myös omaa joukkuetta. Jotenkin tulee olo, että mikään noista osa-alueista ei ole Vallen vahvuus. Sitten kun seurasi kaaren tekemistä eilen, johon pelinjohtajalla on suuri vaikutus, niin olihan se aivan luokatonta, täysin ala-arvoista tekemistä. Merta edemmäs kalaan uuden pelinjohtajan haussa viimeistään ensi kaudeksi!

Sikiöstä on ollut paljon kirjoittelua ja se tasoitus mikä nyt annetaan on aivan liikaa. Olen todennut, että tykkään hänen urheilullisuudestaan, pystyy liikkumaan hyvin, sisäpelissä ihan kohtuullisen hyvä myös, mutta sitten lukkarin perustekeminen! Se on heikkoa, ajoittain kohtuullista, mutta pääosin ei pääsarjatasoa ja ei ole ihme, että Imartan ulkokenttä joutuu ahtaalle ja sieltä lyödään paljon juoksuja, vaikka siellä avustetaankin ihan kiitettävästi heikoilla suorituksilla. Uskottavuuden kannalta pitäisi saada toinen vaihtoehto syöttölautasen ääreen ja Sikiö voisi opetella sitten 2. vaihtoehtona kokeneemman kaverin vierellä ja olisi kuitenkin ihan hyvä pelaaja etenijäjokeriksi.

Imatralla tulee käytyä tulevan loman aikana, mutta ei asiaa peleihin jo periaatteen vuoksi, en pysty hyväksymään heikkoa suorittamista, mikä näkyy nyt niin monella taholla.
 
Viestejä
84
Käsitykseni mukaan IPV:n joukkue vahvistui viime kaudesta. Pelitaso ja suoritukset ovat kuitenkin menneet alaspäin.

Mikä muuttui viime vuodesta: pelinjohto ja lukkari. Eli syytä tason heikkenemiseen voi hakea sieltä. Kauhea sekoilu varsinkin sisäpelissä ja merkkivirheet mennevät pääosin pelinjohdon piikkiin. Ulkopeliin vaikuttaa lisäksi myös talviharjoittelu, jonka luulisi Aviasport-areenalla onnistuvan. Luulisi että ulkopeliä voisi hieroa talven mittaan hyvissä sisäolosuhteissa riittävästi. Sitten lukkaripeli; Sikiö vaikuttaa raakileelta superpesistasolle, taso ei vielä riitä. Pelinopeus, heittovoima ja lyhyiden haku eivät ole riittävällä tasolla. Syötöt ovat aivan liian helppoja ja epävarmoja. Tämä ei voi olla vaikuttamatta vastustajien lyöntipeliin. Ja jos IPV:n vastustaja saa pelissä jatkuvasti helppoja juoksuja ja vaihtoja, ei se voi olla vaikuttamatta muuhunkin joukkueeseen. Mutta kuten todettua Sikiöstä saanee hyvän superpesislukkarin kunhan saa lisää harjoittelua ja kokemusta, ehkä kuitenkin jossain alemmalla tasolla.

Huonojen peliotteiden takana voi lisäksi olla valmennuskin. Mitä on tehty talven aikana ja mikä on vaatimustaso harjoittelussa? Tässä osansa on valmennustiimillä: Valle, Luostarinen, Mansikka.
 
Viestejä
3,505
Joukkuetta on nyt rakennettu minusta hyvin, mutta nyt pitäisi uskaltaa ottaa se viimeinen askel, ja panostaa avainpesteihin.
Dahlström, Partanen, Nurmio, Hyötyläinen, Vilander, Hurskainen. Aika kovia nimiä ja osa varmaan suhteellisen kalliitakin. IPV:lläkin lienee melko rajallinen kasa pelimerkkejä. Onko niitä jäänyt käyttämättöminä varastoon, kuka tietää? Monasti yksikin kova pelimies lisää jollekin avainpaikalle keikauttaa menestyksen niukoista tappioista voittojen puolelle. Varmaan on Valkeapää yrittänyt ja on ulkopuolisen silmin onnistunut erinomaisesti. Voisi sanoa, että Liukku ja Matikka olisi ollut hyvä pitää, mutta ehkä KiPa ja "epätoivoinen" PattU tarjosivat paremmat diilit. Lukkareita on tunnetusti vähän, joten Sikiön korvaajaa ei ole helppo löytää, koska huippulukkarit saavat lähes tulkoon valita päältä seuran, minne menevät. Hyvät pelinjohtajatkin ovat kortilla. Eihän IPV:llä ole sinällään mitään hätää. Sarjassa se säilyy kevyesti, ellei nyt sitten jää päälle eilinen huono peli ja tapahdu esim. kahden avainpelaajan loukkaantumista juuri karsintojen kynnyksellä. IPV on mennyt monta vuotta eteenpäin. Nyt on haasteena ensi kausi eli kärkipään pelaajat pitäisi kaikki saada pysymään ja sitten 1 - 2 täsmähankintaa sekä joukkueeseen hyvin sopiva pelinjohtaja. Toki Dahlström ja Partanen ovat arvoituksia. Vaikka peli kulkee nyt hyvin, lähestyy kuitenkin vääjäämättä se hetki, jolloin kroppa ei enää mahdollista sarjan kärkipäässä vaadittavia huippuesityksiä.
 

Irmeli

Herätys palstalaiset nyt!

Mihin unohtoi hieno Kouvola voitto? Tai Hyvinkään kaksi pistettä? Jysse on paras vaihtoehto johtamaan Ipv:n kelkkaa. Toki, täytyy muistaa vaihtoehtojen vähyys.

Tuntuu, että edelliskausien ongelmat ovat taas täysin unohdettu!?!!?!?!?!? Miulla ei ainakaan ole Tuuvaa yhtään ikävä.

Suurin ongelma on lukkari.
 
Viestejä
939
IPV mainittu Urheilulehdessä.

Kyse on Toni Kohosen haastattelusta. Laitanpa kyseisen kohdan tännekin.

Hyvä kaverisi Jani Valkeapää on Imatran pesispomo ja entinen tutkaparisi Sami Partanen joukkueen kulmakivi. Oletko keskustellut heidän kanssaan siirtymisestä itärajalle?

En kommentoi edelleenkään näitä asioita. Olen tuntenut Janin 15-20 vuotta ja Ekon koko ikäni. Kaiken näköisiä huhuja on. Koska olemme parhaita kavereita, ihmiset rupeavat liittämään asioita toisiinsa. Puhun pesäpallosta molempien kanssa toki paljon. Janin kanssa olemme jutelleet varmaan kymmenen vuoden ajan, että hän haluaisi nähdä minut ja Samin vielä samassa joukkueessa. Muuta sanottavaa minulla ei tähän kysymykseen ole.
 
Viestejä
642
Onkohan taas vallen termejä lainaten menossa ohijakso sisäpelin osalta. Harmi vaan että tällä kaudella yli puolet olleet sellaisia.
 

We want Puli

Kiitti mut riitti. En tähä perkeleen paskaan työnnä rahojani enää ennen kuin pelinjohtaja vaihtuu. VALLE ULOS!
 
Viestejä
642
Kaaripeli ja fiilis näyttää ainakin parantuneen tiistaista. Ulkopelissä yksi moka toi vastustajalle juoksun.
Toki se on hyvä että fiilis parantunut mutta oishan se kiva että konkretisoitusi myös edes jollain tavalla suorituksina, sisällä ollaan edelleen ihan lampaita. Toisaalla taas siipe haastaa jymyä tosissaan samointen kuin kama vimpeliä, millos meillä on ollut viimeeksi edes pienet saumat jaksovoittoon noilta? Isoja muutoksia pitää tapahtua että kelkka tästä kääntyy. Edelleen väitän että materiaali on riittävä haastamaan isompia, mutta pelinjohto ei edes auttavasti ole tilanteen tasalla niin tulos on tämä,
 
Viimeksi muokattu:

Ukkonen

Pakkohan tuohon Muuruvirran tilalle on saada joku oikea etenijäjokeri. Ei pääse kentälle nollassa, ei kakkostilanteessa eikä kolmostilanteessa. Turhia paloja myös itsestään jatkuvasti.
 
Viestejä
642
Lattu ja Nurmio ainoat kellä sisäpelissä edes jotakin yritystä, muut ihan turisteja. Kyllä tämä alkaa jo seurajohdolta olemaan kannattajien aliarviointia jollei muutoksia tule pelinjohtoon. Noh kohta kyllä imatralaiset alkavat kyllä äänestämään jaloillaan.
 
Viestejä
642
19 ottelua ja 18 pistettä. Osaatteko arvata, montako pistettä viime kaudella oli tässä vaiheessa kautta?
Melko sama, tänään 0 juoksua kertoo kaiken oleellisen tämän hetken tasosta. Siipekin taitaa tänään mennä ohi sarjataulukossa joten suurin jännitys loppukauteen olla sarjapaikan säilytys, surullista mutta totta.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös