Supervuoro Verkkolehti »

Imatran Pallo-Veikot 2019

Pesistävaan

IPV:n 2pj. Tulee olemaan Imatralaisille tuttu mies, julkistetaan varmasti lähipäivinä. Taitaa olla jo huomenna mukana.
 
Viestejä
2,627
Positiivista ettei oltu ilman Dallaa mitenkään pahasti perässä kovaksi tiedettyä Tahkoa. Sanoisin jopa, että IPV oli seitsemän vuoroparia parempi joukkue. Tahko oli sitten kovempi niissä tärkeissä paikoissa.
 
Viestejä
741
Positiivista ettei oltu ilman Dallaa mitenkään pahasti perässä kovaksi tiedettyä Tahkoa. Sanoisin jopa, että IPV oli seitsemän vuoroparia parempi joukkue. Tahko oli sitten kovempi niissä tärkeissä paikoissa.
Allekirjoitan tämän. Tahkon sisäpeli toimi ensimmäisessä vuoroparissa, mutta sitten ei saatu oikein mitään aikaiseksi, vaihtopeli tökki todella pahasti toisin kun IPV:llä. Eli kun saadaan miestä kolmoselle ja oikeat miehet ovat lyöntivuorissa niin tulosta syntyy, kuten kotareissa. Onneksi kesään on vielä aikaa.
 
Viestejä
2,627
Pienoinen oljenkorsi on vielä jatkoonkin, mutta se edellyttää ensin Kouvolalle kahden pisteen voittoa Tahkosta ja sitten IPV:lle murskavoittoa KaMasta.
 

Tase

Etukenttien touhu näytti molemmilta joukkueilta melko vaatimattomalta. Partanenkin näytti muutamassa tilanteessa olevan ulkona kuin lumiukko. (Tahko ja Ipv)
 
Viestejä
11,761
KPL väittää toisaalla, että se menisi 1-0 voitolla automaattisesti lopputurnaukseen. Miksiköhän?

Ihmettelin samaa jo eilen, googleen jos laittaa hallipesis tasapisteet niin näkee, että marraskuussa on julkaistu artikkeli joka kertoo asian mutta linkki ei toimi kun isvut uusittu.

kilpailumääräyksethön sanovat yksinkertiasesta sarjasta näin eli juoksuero ennen jaksoeroa.

36.1 Jaksopelit yksinkertainen sarja
1) voitetut ottelut (muutos: voitetut ottelut 3 pisteen voittoja tärkeämmät)
2) 3 pisteen voitot
3) kaikkien otteluiden juoksuero
4) kaikkien otteluiden jaksoero voitetut - hävityt (ei huomioida supervuoroa tai kotiutuslyöntikilpailua) 5) voitettujen jaksojen määrä (ei huomioida supervuyoroa tai kotiutuslyöntikilpailua)
6) kaikissa otteluissa tehdyt juoksut 7) keskinäisten otteluiden pisteet
8) arpa.
 
Viestejä
11,761
Aikansa etsii niin löytyyhän se.

Eli joo jaksoero ennen juoksueroa jolloin 1-0 voitto riittää myös Koplalle lohkovoittoon.

Paremmuuden ratkaisu tasapisteissä

1) pisteet ottelua kohden
2) voitetut ottelut ottelua kohden
3) 3 pisteen voitot ottelua kohden
4) kaikkien otteluiden jaksoero ottelua kohden, voitetut-hävityt
5) kaikkien otteluiden juoksuero
6) voitettujen jaksojen määrä ottelua kohden
7) kaikissa otteluissa tehdyt juoksut
 
Viestejä
11,761
Okei. Eli näitä ei vielä noudatetakaan?

https://www.pesis.fi/wp-content/uploads/2019/02/Kilpailumääräykset2019_lopullinen.pdf

Toisaalta on luontevaa jaksosäännöissä, että jaksot juoksuja tärkeämpiä.

Kysymyshän on enää akateeminen mutta kun toi hallikausi oli jo menossa kun kilpailumääräykset 2019 julkaistiin niin loogista olisi ollut mennä 2018 määräyksillä. Noissa kilpailumääräyksissä ei vaan sanota hallisarjasta mitään, tosin ei kyl ehkä tarvitsisikaan.

Ja jos hallikauden sarjaohjelman yhteydessä kerrotaan, että nämä on säännöt tasapisteissä niin onhan se silloin tavallaan yksiselitteistä.

Parempi toki minusta olisi jos kilpailumääräykset julkaistaitaisiin ennen hallikautta ja ne kilpailumääräykset kattaisivat myös hallikauden.
 
Viestejä
11,761
Mutta mennäänkö edes vuoden 2018 määräyksillä. Eikö niissäkin juoksuero ollut ennen jaksoeroa?


Ei mennä minkään vuoden kilpailumääräyksillä uskoakseni, mutta minusta pitäs mennä jos kerta on virallinen sarja. Hallisarjaa varten tasapisteisiin oma sääntö joka julkaisitiin ennen sarjaa.

Syy tietty ilmeinen kun pelejä on niin vähän ja vanhat kilpailumääräykset eivät suosineet voittoja vaan kolmen pisteen voittoja. Ilman omaa sääntöä Neljän joukkueen lohkossa saattoi joukkue voittaa kaikki pelinsä kahden pisteen voitoilla eli kuusi pistettä mutta sitten se toinen joukkue voitti kaksi peliä 2-0 ja hävisi tälle kaikki voittaneelle 0-1. Kasassa myös kuusi pistettä ja koska kolmen pisteen voittoja enemmin niin voittaisi lohkon ilman omaa sääntöä.

Se mikä on oikeastaan omituista on se, että 2019 kilpailumääräykset suosivat edelleen juoksueroa jaksoeron suhteen.
 
Viestejä
284
Tahko voitti Kouvolan, joten ei harmittavasti jäänyt IPV:lle edes sitä pientä oljenkortta lopputurnaukseen. Vieläkin harmittaa IPV:n luokaton ensimmäisen vuoron suoritus ulkopelissä.
 
Viestejä
11,761
Käsi ylos kuka tulee mukaan talkoisiin.

Millasia talkoita olet järkkäämässä?

Kävin eilen Avia Sportilla katsomassa IPV-Tahko matsin kotarien kuusi viimeistä paria ja Kopla - KaMa pelistä viisi ekaa vuoroa. Nähtyyn nähden - sigh - Tämänpäiväinen KaMa - IPV lopputulos kyllä yllätti. Sen verta hakusessa etenkin KaMan ulkopeli eilen oli. Tosin toisella jaksollahan KaMa laittoi Koplan aika tiukoille ainakin tuloksellisesti.

Kannattaako noista IPV:n tuloksista sitten huolestua? Tahkolta jakso, jolta Kopla otti puhtaasti pataan ja tappio merkityksettömästä pelissä sen jälkeen kun jaksovoitolla oli varmistettu, että KaMa jää taakse eli historiaan jäävä kunnia oli pelastettu? En toki ollut näkemässä peliä joten jos tekeminen antaa aiheen huoleen niin sitten toki.

Jotenkin tuntuu, että Koplalla on enemmin purtavaa kesäksi kuin IPV:llä, kaksi avauksen pelaajaa sivussa näkyy pelissä ainakin näin harjoituskaudella aika paljon, mutta eri ketjun aihetta.
 
Viestejä
2,627
Millasia talkoita olet järkkäämässä?

Hmm, eikö se käynyt asiayhteydestä ilmi? Jääköön kuitenkin avaamatta, jokainen tulkitkoon tavallaan.

Jotenkin tuntuu, että Koplalla on enemmin purtavaa kesäksi kuin IPV:llä, kaksi avauksen pelaajaa sivussa näkyy pelissä ainakin näin harjoituskaudella aika paljon, mutta eri ketjun aihetta.

Ei ole syytä henkselien paukutteluun edes Tahkolla. Kesään on vielä aikaa, mutta tekemistä on varmastikin kaikilla joukkueilla paljon.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
11,761
En nähnyt tämän viikonlopun IPV:n pelejä mutta olen nähnyt molemma Kopla-pelit. En edelleenkään lähtisi jakamaan tuhkaa ja säkkejä. Mutta töitä pitää tehdä ja kakkospelinjohtaja olisi kyllä vähän pakko löytyä. Siis minusta, oikeastihan ei ole mikään pakko.
 
Viestejä
2,627
Kyllähän tuossa positiivisiakin asioita toki oli. Tilannetta IPV teki jokaisessa pelissä vastustajaa paremmin, vaikkakin eilen sisäpeli oli täyttä kuraa molemmilla. Pitää olla kovempi kotiuttamisessa, tai muuten ei hyvä heilu. Juha Korhosen tasoista kotiuttajaa meillä ei ole, mutta ei ole onneksi monella muullakaan joukkueella.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös