Supervuoro Verkkolehti »

Hyvinkään Tahko 2023

Viestejä
5
Toivottavasti ja luultavasti Kore jatkaa vielä. Kahden hyvän lyöjäjokerin sapluuna toimi Tahkolla(kin) tänä vuonna todella hyvä ja siihen päälle sitten vielä Koren arvo vaihtotilanteissa ja joukkueen sisällä.

Jos Kore jostakin syystä sattuisi lopettamaan niin onko Joosua Rätöllä jo riittävät valmiudet hypätä Nisun aisapariksi? Haminassa ainakin taisi tällä kaudella olla aika kantavia voimia ainakin noissa loppupeleissä mitä satuin seuraamaan? Ja tilastoista kun vielä tsekkasin niin näköjään voitti Ykköspesiksen ylempien pudotuspelien lyöjätilaston 60% kotiutusprosentilla ja 3,1 lyödyllä per ottelu. Ja Superin karsinnoissa Kossua vastaan neljässä pelissä neljä juoksua kotiutusprosentilla 40%.

Jokereista puheen ollen, Late jättää kyllä suhteellisen isot etenijäjokerin saappaat täytettäväksi. Sen verran hyvällä prosentilla alkoi varsinkin loppupuolella kentälle taas pääsemään ja pesänvälitkin sujuivat suht hyvin. Tilalle varmaankin joku oma juniori?

Miikka Matikka pelasi hyvän kauden ja oli mukava nähdä mies vielä Tahko-paidassa, mutta kovasti huhut vielä joko Imatralle ja Jyväskylän Kirin paitaan. Jos (kun) Matikka lähtee, niin kuka toiseksi koppariksi, löytyykö ratkaisu jo kiinnitetyistä vai tarvitaanko tähän mielummin uusi nimi listaan?

Entä sisällä, kuka kakkoskärkeen vaihtajaksi Matikan tilalle (jos siis lähtee), löytyykö sopiva nimi jo listalta? Mieluusti vähän sukkelajalkaisempi, jos saa toivoa. Nyt vähän ikävästi kakkoskärjen peluuttamista rajoitti se, että Matikkaa harvemmin haluttiin kärkietenijäksi. Löytyisikö sisällä uudeksi seiskaksi ratkaisu Peetusta? Ainakin omaan mieleen painautui nyt varsinkin pudotuspeleissä se, että Peetu onnistui useamman kerran erinomaisesti silloin harvoin kuin pääsi luontovuoroon. Ja nopeuttakin mielestäni löytyy. Nyt voisi olla hyvä lähteä lisäämään Peetun vastuuta sisälläkin, kakkoskärjestä liikkeelle lähtien, numerolla 7 tai 8 (jos Konsta mielummin seiskaksi).

Entä mitä tekee Jere Vikström? Itse vielä elättelen toiveita, että Jere päättäisikin jatkaa Tahkossa. Ehkä mitalipeleihin asti jatkuneet pudotuspelit auttavat asiassa sekä Jeren motivoinnin kannalta että Tahkon pelaajabudjetin kannalta (mahdollisuus rakentaa leveämpi rosteri laatupelaajista).

Eskelistä huhuttu niin vahvasti, että taitaa olla varma juttu? Jos Jere lähtee niin ottaako Eskelinen häneltä vapautuvan paikan ykköskärjestä? Entä ulkona, sielläkin mahdollisesti Jereltä vapautuvaan paikkaan?

Ainakin yksi muukin nimi muistaakseni pyörinyt vahvasti huhuissa, mutta ei nyt muistu mieleen kuka/ketkä?

Kaikkinensa on kyllä erittäin kovat odotukset ensi kautta silmällä pitäen. Jos Kore jatkaa ja Jerekin saataisiin jatkamaan Tahkossa, tämän vuoden runko pysyisi suurimmaksi osaksi kasassa. Tuohon sitten Eskelisen lisäksi 1-2 hyvää vahvistusta niin ei mielestäni olisi mahdotonta lähteä vakavissaan tavoittelemaan runkosarjan TOP4-paikkaa ja tiukalla venymisellä finaalipaikkaa. Aika korkealle asettaisin siis riman, mitä tavoitella, mutta mitä muuta tämän kauden jälkeen pitäisikään tavoitella?
Kyllä uskoisin että Rätöllä riittää valmiudet 2. kotiuttajajokeriksi. Vikströmiähän oli huhuttu kovasti Kiteelle ensi kaudeksi, mutta saa nähdä miten käy.
 
Viestejä
475
Kyllä uskoisin että Rätöllä riittää valmiudet 2. kotiuttajajokeriksi. Vikströmiähän oli huhuttu kovasti Kiteelle ensi kaudeksi, mutta saa nähdä miten käy.
Rättöhän siinä varmasti on jonossa seuraavana kun Kore lopettaa mutta toivoisin että Kore vielä kauden pelaisi ja Rättö kehiin vasta 2024 kesäksi.
 
Viestejä
130
Ja perään Jesse Eskelinen 2v


Huomasin että Tahko ei ole vielä kiittänyt tai varmistanut Vikströmin lähtöä eli saa jännittää loppuun asti

Voisiko Eskelisen kommenteista päätellä, että veisi ulkona Vikströmin paikan...?

“Haluan tuoda Tahkon sisäpeliin etenemisvoimaa ja vaihtolyöntitaitoa ja ulkopeliin monipuolisuutta ja pallovarmuutta.”
 
Viestejä
131
Voisiko olla mahdollista että kolmas jokeri pystyisi pelaamaan myös ulkokentällä? Saataisiin vähän rotaatiota ja monipuolisuutta
 
Viestejä
475
1. Nurmio 2K
2. Eskelinen 2V
3. Huusko 2P
4. Ikonen 3P
5. Patova 3V
6. Kuitunen S
7. R. Niemi 3K
8. Lehtola 1V
9. Alanen
10. Nisu
11. Tuomi
12. Kore ja jos ei jatka niin Rättö/Kyhyräinen

Lehtolalle ja Kuituselle lisää vastuuta etukentällä vaihtotilanteissa jos Vikström lähtee, mutta onneksi meillä on Peetu lyhyiden perässä. Ja muuten aikalailla samalla ryhmityksellä kuin tänä kesänä. Patova pelaamaan takasessa syvintä pussia eli Vikströmin tonttia ja Eskelinen tai Huusko takasessa kolmospolttajan tontille, toinen sitten kolmoskulma?

Ei tuo nyt huonolta näytä, pelinjohtajasta on paljon kiinni. Toisaalta, oli se PJ kuka vaan niin AYS on tehnyt sen verran hyvän pohjatyön että välieräpaikka pitää olla tavoitteena mutta itsestäänselvyys se ei ole. Kärkikuusikko mihin Tahkon luen, on kova. Paperilla ehkä hivenen heikennytään jos Vikström lähtee kun Vierimaakin lopetti. Nuorehko joukkue kuitenkin jolla toiveissa olisi usean pelaajan kohdalla jälleen steppejä eteenpäin. Eskelisen sisäpelaamiseen kulminoituu paljon ja mahdollisesti Tuomen otteisiin etenijäjokerina. Kahdella kärjellä pelaamisesta hankala sanoa kun ei ole R. Niemestä mielikuvaa minkälainen sisäpelaaja on, mutta jos sieltä saadaan ykköstilanne päälle niin kyllä se Kore sen tilanteen Nisulle taikoo viimeistään.
 
Viestejä
1,300
Tietääkö joku AYS:n tilanteesta? Se huolestuttaa enemmän kuin Vikströmin mahdollinen lähtö. Tahko tarvitsisi kipeästi pelinjohtoon jatkuvuutta ja AYS hoiti homman erittäin hyvin tällä kaudella. Ei voi valittaa. Jos uutta pukkaa niin se on riski. Ja AYS:n kakkoseksi mielellään henkilö, joka on mukana jokaisessa ottelussa. Eli kakkosellekkin kohtuu palkkio. Ei pitäisi olla mahdotonta tämän kesän tuloksella!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös