Supervuoro

Hyvinkään Tahko 2021

Viestejä
344
Pesis Talk Shown asiantuntijat (Kuosmanen, Koski) rankkasivat Tahkon vuosimallia 2021 vasta kahdeksanneksi eli viimeiselle pudotuspelipaikalle! Tahkon miinuksena nähtiin muun muassa että lukkari Alanen on katsomaton kortti ja etukenttä kokonaisuudessaan ei vakuuta. Asiantuntijat ihmettelivät edelleen, että Tahkolla oli jo ennestään numero ykkösiä, mutta heitä hankittiin yksi lisää (Nurmio). Tahkon päävaihtajien (Vartama, Vikström) suoritusvarmuus ei viime kaudella ollut riittävä. Pelinjohtaja Rantatorikka on kokenut ammattimies, mutta hän ei saanut ongelmia ratkaistua viime kaudella.

Asiantuntijat näkivät Tahkon vahvuuksiksi laadukkaan linjan ja koppariparin ja ennen kaikkea kovilla prosenteilla kotiuttavan Teemu Nikkasen. Koski ja Kuosmanen korostivat, että Nikkaselle pitää saada ruokaa eteen kentälle. Myös laajaa, superin tasolle yltävää nuorisokaartia (Kalmari, Rämet, Raesmaa) pidettiin vahvuutena. Tahko ei kaadu loukkaantumisiin. Kuosmanen piti myös Markus Meriläistä erinomaisena hankintana pelinjohtoon. Meriläinen jos kuka osaa neuvoa Tahkon pelaajia ratkaisun paikoissa. Kuosmanen kylläkin mietti, ehtiikö Meriläinen olla riittävästi joukkueen matkassa. Mielenkiintoinen nosti asiantuntijoiden suunnalta oli myös ehdotus, että Patrik Vartama tuotaisiin linjasta etukenttää vahvistamaan.

Mitä sanovat arvioihin palstan Tahko-kannattajat?
 

Elk

Viestejä
566
No, aika lailla sellaisia huomioita, mitä saattoi odottaakin. Yhden pointin kaksikko kylläkin mielestäni missasi, kun vertailua kuitenkin tehtiin aika paljon viime kauteen. Eli pelinjohto/valmennus. Silloinhan tapahtui pelinjohtajan vaihdos aivan kauden kynnyksellä, mikä saattoi selittää paljonkin sitä, että Tahko ei tuolloin päässyt pelaajamateriaalin edellyttämälle tasolle missään vaiheessa kautta. Nyt tilanne on oleellisesti toinen, ja mitä näin talvella Rantatorikan haastattelupätkän, niin valmennuksen rytmiä ja tasoa on nyt muutoinkin pyritty selvästi nostamaan. Sen myötä itselläni on luottoa siihen, että tällä kaudella ei nähdä joukkueelta sellaista alisuorittamista kuin viime kesänä. Nyt vaan vastaavasti haasteena on kovempi sarjan taso kärjessä ja keskipalkissa, mistä viestii osaltaan Tahkolle nyt annettu rankkaus sijalle 8. Kuten vielä alemmas rankatun JymyJussien myös Tahkon osalta kuitenkin mikä tahansa sija väliltä 6-10 on mahdollinen, ja jos pelataan yläkanttiin, niin jopa sija 5.

Numeroiden 2-3 ongelmasta olen itse kirjoittanut näille palstoille varmaan kyllästymiseen asti, ja siitähän Kuosmanen ja Koskikin puhuivat. Totta on nimenomaan se, että tuon akselin kohtuutaso ei riitä, vaan pitää olla hyvä ellei erinomainen, koska niin monella muulla kärkipään joukkueella se sitä on. Mutta kyllä minä tässäkin suhteessa parannusta uskon tapahtuvan - ja parin harkkapelin vilkuilun puolesta näin näyttäisi tapahtuvankin. Mutta riittääkö sekään vielä, on toinen juttu.
 
Viestejä
232
Itsekin katsoin tuon jakson ja aikalailla samanlaiset mietteet on itsellä. Lukkari/etukenttä on heikoin lenkki jos ulkopeliä miettii, toivotaan että Alanen todistaa väitteet vääräksi. Tosi on myös se että linjasta tuohon eteen olisi oikealla roolituksella apuja saatavissa (Vikström, Vartama ja linjaan jäisi kuitenkin vielä laadukasta materiaalia; Hokkanen, Huusko, Patova). Mitä sisäpeliin tulee, niin sama ongelma kuin viime kaudella; numeroille 2-3 ei ole niitä 70% vaihtajia ja varsinkin tuo numero 2 joka purkaa sen ykköstilanteen, on haaste. Vartama oli sisäpelissä viime kaudella parhaimmillaan kärkenä, ja Vikströmille optimi olisi se numero 2 mutta joutunee pelaamaan kolmosena. Vartama kai lähtökohtaisesti se kakkonen on, mutta mielestäni siinä pitää sitten kokeiluja tehdä jossei se Pädin sisäpeli ala toimimaan. Viime kaudella tuo paikka sementoitiin hänelle ja hakattiin päätä seinään sillä. Jos Pädiä käytettäisiin esimerkiksi kakkoskärkenä numerolla 6, Vikström olisi numero 2 ja esim. KT kolmonen, niin saataisiin kaksi todella laadukasta kärkeä. Takuuvarma kolmonenhan olisi edelleen se Nikkanen mutta tuskin häntä uhrataan siihen, vaikkakin Nikkasen paras ase on ehdottomasti tuo kakkostilanteen purku jossa läpäriuhka on melkoinen. Toki hän on erittäin tärkeä kotiuttajakin ja kantaa siitä päävastuun Koren kanssa.
Itse vähän ihmettelen tuota kun tuossa ennakoinnissa ihmeteltiin sitä Nurmion hankintaa niin pitää muistaa että Tahkolta lähti numeron 1 pelaajia kaksin kappalein pois (Vierimaa, Rouhi). Nurmio on mielestäni erittäin hyvä hankinta siihen keulaan ja siitä se homma ei jää kiinni. Hyvä pointti ennakoinnissa muuten oli sekin että Tahko saa tehtyä jo nyt hyvän kakkoskärjen Hokkasen ja Patovan johdolla ja siitä jatkaa sitten jokerit tarvittaessa.

Mutta summa summarun tilanne on se kuten täälläkin on mainittu; jos kaikki natsaa sisäpelissä ja ulkona saadaan vaihtotilanteisiin jämäkkyyttä eli vastustajien takatilanteita vähennettyä, niin jopa sija 5 on ihan tehtävissä. Normisuorituksella pitäisi olla se 6-8 ja se on ok. Pudotuspeleistä ulos jääminen olisi jo floppi vaikkakin se keskipalkki on tosi tasainen.
 
Viestejä
568
Maksavalta katsojalta hyvää analyysiä! Toivoisin kyllä, että tällä kaudella joukkue ottaisi kohtuullisen stepin eteenpäin pelaamisen tasossa ja voitaisiin ihan toden teolla haastaa neljää suurta. Jos menestys on vuosi toisensa jälkeen sijat 6-8 niin keskivertokatselijalla voi into joukkueen seuraamiseen hiipua. Mutta se jää nähtäväksi! Harjoittelun laatuun ja määrään on ilmeisesti panostettu joten joukkuueella ja sen valmennuksella on pyrkimys kyllä jonkinlainen steppi ylöspäin sarjataulukossa ottaa. Toivotaan parasta!
 
Viestejä
218
Tuo sijaluvun arviointihan perustuu yhdentoista kovan asiantuntijan näkemyksiin. Tosin Koski ja Kuosmanen niitä sitten komppaavat. Onhan mielenkiintoista, että Kempele on laitettu Tahkon edelle, kun saivat pari Korhosta lisää Kainuun suunnalta. Kesän kotiohjelmasta sen verran, että Tahkolla heinäkuussa kesän kuumimpaan loma-aikaan peräti kolme lauantain kotimatsia ja ne klo 16, kuten myös parin sunnuntaipelin alkamisaika, näköjään. Eikös aika pitkään pelattu klo 17 alkaen pyhinä.
 
Viestejä
232
Kesän kotiohjelmasta sen verran, että Tahkolla heinäkuussa kesän kuumimpaan loma-aikaan peräti kolme lauantain kotimatsia ja ne klo 16, kuten myös parin sunnuntaipelin alkamisaika, näköjään. Eikös aika pitkään pelattu klo 17 alkaen pyhinä.
Ei haittaa kun aurinko paistaa ja kakkospuolella olut maistaa :D
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös