Supervuoro

Hyvinkään Tahko 2021

Viestejä
568
Alasesta täällä on jo kohtalaisen paljon kirjoitettu, mutta miltä näytti Nurmion meno? Miten meni kentälle ja miten onnistui kopparina? Miten jalka kulkee, miten toimii käsi? Kommentteja kiitos!
 
Viestejä
568
Täällä ollaan vielä talviteloilla kun viimeinen kirjoitus on oma kirjoitukseni noin kahden kuukauden takaa. Olisin tällä kertaa kiinnostunut tietämään minkälaisia ihmisiä Tahkon toimistolla työskentelee? Ei siellä varmasti hirveästi ihmisiä ole ja useimmat todennäköisesti osa-aikaisia. Kesäkauden/pelikauden aikana toiminta varmasti vilkastuu. Voisiko joku kertoa näkemyksiään toimiston väestä? Vaikka Janski, joka tuntee käsittääkseni seuran toiminnan hyvin? Tai joku muu? Minkälaisia ihmisiä toimistolla työskentelee? Sana on vapaa!
 
Viestejä
18
Jaa's itse en ainakaan osaa ottaa kantaa Tahkon enkä muidenkaan seurojen toimisto työskentelystä, enkä paljoo muustakaan, sen mitä somesta löytyy. Aika hiljaista on usealla foorumilla. Kirjoittelin tuossa joku tunti sitten suomarin foorumeille, lähinnä kysyäkseni miten rajoite aikaan on eripuolilla Suomea päästy harjoittelemaan alemmilla sarjatasoilla. Tahkossa kuten muissakin superin seuroissa varmaan hommat pyöriny normaalisti tai ainakin lähes normaalisti, liekö nämä harjoitteluasiat sitten vähän niin kuin joukkueiden ja seurojen salaisuuksia kun niistä ei paljoo oo huudeltu... mitä nyt Jymyllä näkyy KarraTrophy olevan meneillään.
 
Viestejä
407
Kyllä ne on niitä samoja tyyppejä, joita kentällä on tai joita näkee katsomossa joka ikinen kerta. Ei se organisaatio nyt järjettömän kokoinen ole, vaikka se osakeyhtiöksi viitisen vuotta sitten muutettiinkin, Miesten Superin osalta. Uki Rantatorikka on päähäärijänä, mutta senhän te jo tiesittekin. Ei mulla nyt hirveän tiiviit kontaktit ole Espoosta käsin ollut, vaikka yhden kerran kävinkin talvella toimistolla ideariihessä. Toivottavasti niitä ideoita pääsemme vielä toteuttamaan. Kaikkihan on aika lailla kysymysmerkkiä vielä.

Mä jaksoin joskus 2000-luvun alussa tiedustella ja hääriä pesiksen ympärillä myös talviaikana, nuoruuden innolla. Nyt kun somet ovat käytössä, niin tavallaan joukkueilla olisi mahdollisuus lähetellä talvikauden kuulumisia aivan toisella tapaa kuin ennen. Mutta ehkä se, että niin ei mitenkään suuresti tapahdu, kertoo vaan että ei siellä oikeasti ole hirveän mielenkiintoista kerrottavaa. Harjoitusduuni on aika tylsää ja rutiininomaista loppujenlopuksi. Yksien treenien jälkeen tulee toiset, jotka ovat sisällöltään sitä samaa kuin edellinenkin. Kerran kun siitä ottaa kuvat, niin ne on nähty.

Tahko varsinkin päätti joskus jo kauan sitten, että hallipelit, jos niitä olisi järjestetty, skipataan. Viime viikonloppuna oltiin päästy ulos lätkimään. Räntäsateessa, kuinkas muuten.
 
Viestejä
218
Tahkon nettisivujen mukaan toimisto on nyt Uudenmaankadun alkupäässä. Nimeltä mainittu vain MR. Onko muita palkattuja, puolipäiväisiä, sihteerin töissä? Kuuluuko joidenkin pelaajien sopimuksiin olla mukana esim. myyntityössä? Kaikki tällainen kiinnostaisi.
Tahko ry:n puolella toimisto kai osoitteen mukaan kentällä eli siis toimitsija/katsomorakennelmassa. Päätoiminen kai Antti YS ja Ella Kaasinen mainittu, onko puolipäivää vai koko. Naisille kai rahoja keräämässä oma tukijoukkonsa, siis aika moni vanhemmistakin? Junnut sitten liikkeellä omin voimin, joukkuekohtaisesti.
Kaikki olisi avoimempaa, kun seurat näitä viitsisivät/uskaltaisivat avata.
 
Viestejä
568
Janskilta ja rehaajalta hyvää tietoa ja kuten Janski kirjoitti harjoituskaudelta on yleensä vähän kirjoitettavaa. Toivoisi kyllä joskus joukkueelta päivityksiä someen tai omille nettisivuille. Pitäisi fanien mielenkiintoa yllä.

Sitä toivoisi kyllä, että Tahkolla olisi talousasioissa pätevät henkilöt puikoissa sillä siitä menestyksekäs toiminta lähtee. Jos talous on kuralla niin urheilullinen puoli yleensä on myös kuralla.
 
Viestejä
407
Tahkon toimisto on siis tilassa, jonka hyvinkääläiset tunsivat Raitalan Radio & TV:nä pitkään. Toimisto muutti sinne viime syksynä tai alkutalvena. Se on kai joku yhteistyöskentelytila, joten siellä on osa tilasta muidenkin käytössä, jos olen oikein ymmärtänyt. En tarkkaan ottaen tiedä, moniko siellä on töissä. Täysipäiväisesti kauden ulkopuolella tuskin kukaan.

Taloushan Tahkolla on kai melko lailla kunnossa, jos se nyt urheiluseuralla voi sitä näinä aikoina ylipäätään olla. Uusi omistajapohja on ollut vasta muutaman vuoden kuvioissa ja menneisyyden painolastia ei ole vielä samalla tapaa kertynyt kuin "vanhalle Tahkolle". Koronasta selvittiin viime kesä pelkoja paremmin, pitkälti sen ansiosta, että kaikki sisään pyrkineet maksoi lippunsa rahalla, kaikki naamavipit ja muut jäivät pois. Siksi tulos oli ok, vaikka yleisömäärä oli luonnollisesti pienempi.

Jos nyt saisi sen 1200 edes ottaa kolmeen lohkoon, kuten viime kesänä, hommat menisi varmaan ihan alright, vaikka kesään lähdetään heikommasta tartuntatilanteesta kuin viimeksi. Pidemmällä tähtäimellä joukkueen kiinnostavuutta pitää lisätä, koska sitten kun rajoitukset poistuvat, on Tahkolla vieläkin liian vähän vakikatsojia sihen, mitä mitalijoukkue kaipaisi ja mikä pääkaupunkiseudun vetovoima mahdollistaisi. Isäni, joka ennen katsoi melkein kaikki pelit, suostui viime vuonna paikalle yhteen otteluun hellepäivänä. Kyllä se kertoo jostain ongelmasta, vaikka tiedänkin, että suurimmat syyt tämän epäkohdan kanssa ei ole Tahkon ratkaistavissa mitenkään.

Jotain voitaneen silti tehdä.

Huomasin juuri, että Ruutu+ hinta on alentunut kolmella eurolla, jos suostuu lisättyihin mainoksiin. Mitäköhän tuo mahtaa tarkoittaa? En haluaisi kesken potentiaalisen läpilyöntitilanteen lähetyksen katkeavan ajastettuun mainoskatkoon. Onko jollakulla jo kokemusta, mitä tuo kevyempi hinta tuo urheilulähetyksiin mukaan? En ole moneen kuukauteen ollut asiakkana, kun ei kiinnostavaa ohjelmistoa pesiksen ohella juuri ole. Nyt olisi nuo harkat.

Tästä tuli nyt vähän tällainen tilkkutäkkivastaus kaikille edellisille. Sori.
 
Viestejä
218
Kun nuo ulkopelit ovat alkamassa, niin voi pohtia Tahkon ideaalikokoonpanoa. Pitäisi olla aika helppo, jos kaikki terveinä. Vain sieppari vähän auki, Kauppinen/Malikine ? Korhonen, Rättö (armeijassa) ja joku kolmas jokerina. Tuleeko nuorista joku, Kalmari ym, joka menee yhdeksikköön. Leväsellä näyttää olevan kaksoisedustus eli pelannee Ulvilassa. Ja Harjuvaara, pelaako taas Loimaalla?
 

Elk

Viestejä
566
Ainakin voi sanoa, että Tahkolle kauden alkamisen lykkääntyminen toukokuun loppuun luulisi sopivan, kun varmaan on ollut Uudenmaan koronatilanteen takia useimpia, ellei kaikkia, muita joukkueita hankalampi harjoittelukausi. Nyt päästään ulkona vähän pitempään valmistautumaan.

Kauden alun venyminen sopinee siksikin, että eikös Rätön lisäksi myös Kalmari ole armeijassa, ja heidän pääsemisensä peleihin ennen heinäkuuta on hyvin vaikeaa puolestaan armeijan koronarajoitusten takia - ja senkin jälkeen, jos ovat pitemmän kuin puolen vuoden palvelusajan kavereita. Mutta vaikka pääsisivätkin, niin harjoituskausi lienee ollut heillä aika minimaalinen. Sääli sinänsä, koska molempien potentiaalin kehittymistä olisi (ollut) mielenkiintoista seurata.

Mitä tulee muutoin kaavailuihin, niin joukkue tosiaan noiden kahden panosta ja Malikine/Kauppinen -valintaa lukuun ottamatta lienee aika selvä. Suurempi mielenkiinto kohdistunee peluuttamiseen, ja siinä erityisesti siihen, lähdetäänkö numeroiden 2-3 osalta kauteen viime kauden tavoin Vartama-Vikström -akselilla. Toinen se, mikä tulee olemaan Huuskon rooli sisäpelissä nyt, kun hän on voinut siihen harjoittelussa panostaa varmaan aiempaa selvästikin enemmän.
 
Viestejä
227
Huomasin juuri, että Ruutu+ hinta on alentunut kolmella eurolla, jos suostuu lisättyihin mainoksiin. Mitäköhän tuo mahtaa tarkoittaa? En haluaisi kesken potentiaalisen läpilyöntitilanteen lähetyksen katkeavan ajastettuun mainoskatkoon.
Kokemusta ei ole, mutta heidän nettisivun mukaan mahdolliset mainokset kohdistuvat urheilulähetyksissä pelitauoille.
 
Viestejä
568
Kyllä minua vähän harmittaa Jere Harjuvaaran puolesta, että paikkaa Tahkon pelaavaan kokoonpanoon ei löytynyt tulevaksi pelikaudeksi. Miten käy Jeren motivaation harjoitella ja pelata kun pelipaikka on taas ykköspesiksessä superpesiksen sijaan? Viime kauden alkupuolella Jere teki juoksuja kohtalaisen hyvin Tahkossa tilaisuuden saatuaan, mutta lyöntivalikoiman yksipuolisuus varmaan huomattiin vastustajajoukkueissa ja juoksujen teko takkusi kun kausi eteni. Ilmeisesti Jere ei ole harjoituskaudella pystynyt Tahkon valmennusta vakuuttamaan panoksestaan pelaajana. Eihän näille mitään voi! Urheilussa parhaimmat pelaavat ja vähemmän lahjakkaat pelaavat sitten alemmissa sarjoissa. Mutta silti harmittaa Jeren puolesta!

Ja Huuskolta odotan hyvää kautta sekä sisällä, että ulkona. Mutta eihän siitä mitään takeita ole miten kenelläkin pelaajalla kausi lähtee rullaamaan. Oman roolin löytäminen ja terveenä pysyminen ovat avainasioita kaikille pelaajille.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
79
Eiköhän se motivaatio harjoitella vaan kasva, kun tajuaa ettei taso riitä vielä superpesikseen. Tai no, pitäisi ainaki kasvaa jos mielii superia joskus pelata.
 
Viestejä
568
Ei kaikilla pelaajilla lahjat riitä superpesistasolle vaikka kuinka harjottelisi. Voi olla, että Jerekin kuuluu tähän joukkoon. Ei siinä mitään hävettävää ole. Ei urheilu niin tärkeä asia ole monen muun asian rinnalla.
 
Viestejä
826
Ei kaikilla pelaajilla lahjat riitä superpesistasolle vaikka kuinka harjottelisi. Voi olla, että Jerekin kuuluu tähän joukkoon. Ei siinä mitään hävettävää ole. Ei urheilu niin tärkeä asia ole monen muun asian rinnalla.
Superissa on muitakin joukkueita kuin Tahko. Ajattelis, että näytönpaikkoja löytyy, jos olis valmiutta lähteä merta edemmäs kalaan? Sen verran monta heikon rosterin tiimiä sarjassa on. Sieltä vaan ponnistamaan eteenpäin, ihan mahdollista, kun pääsee kunnon rooliin.
 
Viestejä
218
Kun Tahkolla on näemmä farmisopimus Loimaan kanssa, niin onko Ulvilan kanssa tehty erikseen kaksoisedustusjuttuja Leväsen ja Harjuvaaran kanssa vai kuinka?
 
Viestejä
39
Tahkon toimisto on siis tilassa, jonka hyvinkääläiset tunsivat Raitalan Radio & TV:nä pitkään. Toimisto muutti sinne viime syksynä tai alkutalvena. Se on kai joku yhteistyöskentelytila, joten siellä on osa tilasta muidenkin käytössä, jos olen oikein ymmärtänyt. En tarkkaan ottaen tiedä, moniko siellä on töissä. Täysipäiväisesti kauden ulkopuolella tuskin kukaan.

Taloushan Tahkolla on kai melko lailla kunnossa, jos se nyt urheiluseuralla voi sitä näinä aikoina ylipäätään olla. Uusi omistajapohja on ollut vasta muutaman vuoden kuvioissa ja menneisyyden painolastia ei ole vielä samalla tapaa kertynyt kuin "vanhalle Tahkolle". Koronasta selvittiin viime kesä pelkoja paremmin, pitkälti sen ansiosta, että kaikki sisään pyrkineet maksoi lippunsa rahalla, kaikki naamavipit ja muut jäivät pois. Siksi tulos oli ok, vaikka yleisömäärä oli luonnollisesti pienempi.

Jos nyt saisi sen 1200 edes ottaa kolmeen lohkoon, kuten viime kesänä, hommat menisi varmaan ihan alright, vaikka kesään lähdetään heikommasta tartuntatilanteesta kuin viimeksi. Pidemmällä tähtäimellä joukkueen kiinnostavuutta pitää lisätä, koska sitten kun rajoitukset poistuvat, on Tahkolla vieläkin liian vähän vakikatsojia sihen, mitä mitalijoukkue kaipaisi ja mikä pääkaupunkiseudun vetovoima mahdollistaisi. Isäni, joka ennen katsoi melkein kaikki pelit, suostui viime vuonna paikalle yhteen otteluun hellepäivänä. Kyllä se kertoo jostain ongelmasta, vaikka tiedänkin, että suurimmat syyt tämän epäkohdan kanssa ei ole Tahkon ratkaistavissa mitenkään.

Jotain voitaneen silti tehdä.

Huomasin juuri, että Ruutu+ hinta on alentunut kolmella eurolla, jos suostuu lisättyihin mainoksiin. Mitäköhän tuo mahtaa tarkoittaa? En haluaisi kesken potentiaalisen läpilyöntitilanteen lähetyksen katkeavan ajastettuun mainoskatkoon. Onko jollakulla jo kokemusta, mitä tuo kevyempi hinta tuo urheilulähetyksiin mukaan? En ole moneen kuukauteen ollut asiakkana, kun ei kiinnostavaa ohjelmistoa pesiksen ohella juuri ole. Nyt olisi nuo harkat.

Tästä tuli nyt vähän tällainen tilkkutäkkivastaus kaikille edellisille. Sori.
No voi voi sentään... jos talous kaatuu kolmeen euroon/kk niin ei kun jännittämään milloinka niitä reklaameja tuleepi - jos ei niin unohda koko juttu.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös