Supervuoro

Hyvinkään Tahko 2019

Viestejä
270
En Hyvinkään joukkuetta niin tunne että en suuremmin ota kantaa, ja onhan Nikkasen 12 kunnaria hieno saldo mutta siis olisit laittamassa Teemun ennen Korea purkamaan ajoa?
Kerrotko vielä missä kohtaa sanoin, että laittaisin Metun purkamaan ajoja ennen Korea? Pieni luetunymmärtämisen oppitunti: "yksi tärkeimmistä" ei tarkoita, että olisi tärkein.

Minä ajattelen peliä aina jatkumon kannalta. On aivan eri asia saada peli rullaamaan, jos ajot on numerolle neljä kuin vaikkapa numerolle kahdeksan (tuli sitten lyömään tämä numero neljä tai jokeri tuossa tilanteessa).

Muutenkin on mielestäni aika turhaa ajatella niin yksinkertaisesti, että yleistetään tuolla tavalla että joku nyt vaan minun mielestäni tulisi aina ensin. Kyllä, on tilanteita, jossa laittaisin Nikkasen lyömään ennen Korhosta. Voin vaikka tässä alla kerrata pari mahdollista skenaarioita, joissa voisin harkita Nikkasen passittamista ennen Korea:

- Ensimmäisenä esimerkkinä tulee palottomat ajot. Sen mitä Korhosen pelejä viime kaudella näin, niin sanoisin Nikkasella olevan nykyään paremmat säilytyslyönnit. Toisaalta myös jälleen pelin jatkuvuuden kannalta laittaisin Nikkasen ennen Korea puhtaasti siitä syystä, että Nikkanen on moninverroin parempi etenijä. Jos nyt joskus kävisikin niin, että Tahko saisi tilanteen jatkumaan niin pitkään, että ensimmäisenä ajoihin tullut lyöjä olisi kolmosella, olisi paljon kivempi odotella Metua kotiin. Mutta tämäkään ei ole ehdoton asia. Senhetkinen vire, vastustaja jne. vaikuttaisi ratkaisuun, jos olisin pelinjohtaja.

- Kaksi paloa alla. Tämä ei ole ehdoton, vaan riippuu taas pelin tilanteesta. Jos yksi juoksu riittäisi, laittaisin Koren ensin. Jos kyse taas olisi vaikkapa toisesta vuoroparista, saattaisin hyvinkin pistää Nikkasen lyömään, että lyöntivuoro ei jäisi epäonnistumisen tullessa Nikkaseen. Jälleen pelin jatkumon kannalta oleellinen asia varsinkin Tahkossa, jossa niitä takuuvarmoja pelaajia ei liiaksi ole. Miksi? Koska Nikkanen on numerolla pelaavista kotiuttajista suht kiistattomasti top5:ssa, vaikka jättäisi nuo kunnarit poiskin. Ja kun viimeksi olin vielä siinä käsityksessä, että kunnareita voi lyödä myös ajolähdössä.
 
Viestejä
394
Kyllähän männä kaudellakin Kore saattoi tulla vasta kolmantena kotiutustilanteeseen.
Pelissä pitää elää ja reagoida, aina ei "käy keppiin" joten hyvä että kenekään roolia on sementoitu liian kovasti. Mutta kyllä Kore lähes järjestään oli ekana purkamassa, paras mahdollisuus onnistua niin tottakai se käytetään. Meillä etuna oli tosiaan ajoittain erittäin maagisesti onnistunut Latvala ja tasaisen varmasti lyövä Laakso ketä voitiin käyttää myös sopivan tilanteen sattuessa

EDIT: jaa, enpäs nähnytkään näitä viimeisiä viestejä, ne pamahti listalle vasta kun lähetin vastauksen...

Anyway, kyllä mä sain käsityksen Bout:n kirjoituksesta että Nikkaselle pitää rakentaa tilanne keinolla millä hyvänsä, sitten jos jää jotain ni Kore hoitelee sen jälkeen.
 
Mitäs nyt keksitään, kun Hämäläinen ei kuulema jatkakaan? Kuka etenijäjokeriksi?
Jos näin tosiaan on, niin harmi. Tämän skeenario toteutuessa entistä enemmän olen sillä kannalla että Rouhiainen-Vierimaa numeroille 1 ja 2 siitäkin syystä että vähintään toinen noista kyllä pääsee kentälle.
Tuossa oli aiemmin puhetta siitä että kumpi purkamaan ajoa ekana, Kore vaiko Nikkanen. Sehän tietysti riippuu aina että mikä tilanne ja montako paloa on alla. Palottomiin ajoihin laittaisin Koren, mutta yhden ja etenkin kahden palon tilanteessa Nikkasen ihan vaan siksi koska lyöntijärjestyksen jääminen Nikkaseen on aina huono vaihtoehto. Molemmilla on kova läpäriuhka, ja pystyvät kyllä kotiutuksien jälkeen purkamaan kakkostilanteenkin melko varmasti keskisaumoillaan.
 
Viestejä
394
Tähän liittyen, eikö noita karenssisääntöjä voisi jotenkin rukata niin että jos pelaaja on "jämähtänyt" edustusjoukkueessa jokeriksi (ehkä jokunen loukkaantuneen tuuraus tms sallittaisiin) niin hän saisi kaksoisedustaa alemmalla sarjatasolla? Ei ole kenenkään etu että nuorehkot, lupaavat pelurit pahimmillaan lopettavat pelit kokonaan jos ei meinaa jäädä pelipaikka-arvonnassa käteen kuin jokerikortti. Vai veisikö se sitten joltain muulta kehittyvältä paikan alemmassa sarjassa?
 
Mistäs nyt pätevä etenijäjokeri revitään? Onko etenijäjokerin rooli ylipäätänsä sellainen, että siinä ei pelaaja pitkään viihdy? Edellinenkin etenijäjokeri Vuoristo löi mailan naulaan muutama vuosi sitten.
Samaa mietin itsekin, Vuoriston lisäksi ainakin Joni Salo ja Tuomas Tyni kokeilleet roolia. Ehkä Jere Handolinkin. Ei pysy jokerit......
 
Ylös