Supervuoro Verkkolehti »

Hyvinkään Tahko 2018

Viestejä
3,506
Niin no vähän aikaa sitten ei Mahlamäelläkään pitänyt olla mitään asiaa lyömään. Apuja huudettiin milloin mistäkin jengistä alasarjoista. Ei sitä koskaan tiedä, miten jatko menee. Tilastojen mukaan Carlson on Tahkossa vaihtajana kärkipäätä. Koko kauden ykköskakkosvaihdot ovat onnistuneet kuitenkin vain 53,7%:sti eli korkeintaan tyydyttävästi. Patrik Vartama on ollut selvästi parempi, mutta kelpaako?
 

Elk

Viestejä
886
Niinpä, koskaan ei tiedä, miten tulevaisuudessa menee. Minä olen koettanut puolustaa täällä Carlsonia, koska hän itse asiassa osaltaan pelasti Tahkon alkukierrosten huonojen pelien jälkeen, jolloin kakkosena oli Hokkanen ja kerran tai pari Vartamakin. Carlson pelasi tuolloin ysinä, kuten viime kauden lopunkin, eikä hänen varaansa kakkosena pelaamista oltu laskettu. Carlson kuitenkin pelasi pitkään tuossa kakkosen roolissa ihan hyvin, mutta viime peleissä on sakannut. Ongelma ei siis ole Carlson, vaan se että Tahkossa ei ole ketään riittävän hyvää tuohon paikkaan. Kysyisinkin Carlsonin haukkujilta, kenet te laittaisitte tuohon paikkaan, ja millä todennäköisyydellä uskotte tilanteen parantuvan?
 
Viestejä
479
Kysyisinkin Carlsonin haukkujilta, kenet te laittaisitte tuohon paikkaan, ja millä todennäköisyydellä uskotte tilanteen parantuvan?
Niin. Optimi tilannehan olisi Vierimaa-Rytkönen-Nikkanen jos meillä olisi riittävästi kotiuttajia. Mutta koska Metu on pidettävä nelosena, niin lähtisin ehkä sapluunalla Vierimaa-Rytkönen-Wahl/Vartama/Patova. Tosin miksi vaihtaa voittavaa joukkuetta kun tulosta tulee myös Carlsonista huolimatta. Mutta jossain vaiheessa se tappiokin tulee.
 
Viestejä
449
Toisaalta kun nyt noita vanhoja kaivellaan, niin pitää muistaa sekin, että Mahlamäen paras taso oli kokoajan huomattavasti alkukauden virettä parempi, vaikka parhaista peleistä olikin aikaa. Samaten lyöntiratkaisuissa tuli jopa radikaali muutos. Carlson puolestaan pelaa tilastojen valossa omalla maksimitasollaan, mitä ykkösvaihtoihin tulee.

Ja pelkkä kärkilyöntiprosentti ei kerro numeron kaksi pelaamisesta vielä kaikkea. Tuossa se takaeteneminen tai epäonnistumisen tullessa oma kentällemeno on lähes yhtä tärkeää kärjen viemisen kanssa, varsinkin Tahkon tapaisten joukkueiden kohdalla, kun ei ole mahdollisuutta venyttää kärkeä seitsemän pelaajan mittaiseksi.

Tästä päästäänkin toiseen ongelmakohtaan eli lyöntivalikoimaan, joka ei isossa kuvassa tue takaetenemistä. Sen lisäksi valikoima on suht suppea ja parikin joukkuetta on pelannut Connyn bravuurilyönnit pois ja käteen on jäänyt luokattomat lukemat. Nykypäivän pesäpallossa vastustajat tutkitaan todella tarkasti aina lähtien lyöntiasennosta, mitä pidemmälle kausi etenee sitä huonommin bravuuriratkaisut riittävät. Ja valitettavasti Conny ei ole lätkätermeillä pehmeäkätisin pelaaja, niin tilaa on haettava monipuolisuudella. Pystäri on pääaseena vaihtolyönneissä todella arvaamaton myös lyöjälle, epäonnistuessaan estää myös takaetenemisen ja kun kentällemenolyönneissä Carlson ei ole mikään itse varmuus, niin ongelmat kasaantuvat.

Vastustajien scouttaamisesta vielä. Katsokaapa esimerkiksi seuraavassa pelissä, kun Carlson lyö näpyä ykkösrajaan. Sillä hetkellä kun maila osuu palloon, etupelaaja on jo kahden askeleen päässä ja etulukija useamman metrin vastassa täyttämässä ohitusta. Ratkaisuja on olemassa. Tuosta edellä mainitusta tilanteesta kun muutaman kerran lataa täydet etupelaajaa päin, niin riittää aivan varmasti seuraavalla lyönnillä tilaa pienelle (ellei vastassa ole Kuosa).

Enkä halua ottaa yhtään onnistumista Connyltä pois, enkä vihaa tai muutenkaan takataskussa ole antipatioita kaveria kohtaan. Oli synkimmällä hetkellä iso apu ja tärkeä palanen. Kiitos siitä.

Silti nyt olisi helppo kokeilla esimerkiksi Vartamaa siinä. Viime peleissä Carlson ei ole onnistunut hyvin, ei ehkä edes kohtalaisesti niin miksi ei voisi koittaa? Koska Carlson onnistui "varjoista" kauden alussa? Ainahan voi palata takaisin Connyyn kakkosena.
 
Viestejä
449
Ja minä en tykkää tuosta kun ainakin minua syyllistetään useampaan otteeseen Carlsonin haukkumisesta. Joskus olen tunnekuohussa toki päästellyt näppäimistöltä turhankin kriittisiä tekstejä, mutta pyrin kuitenkin arvioimaan, en haukkumaan. Nyt jos viime peleissä Carlsonin peli on näyttänyt 1) silmiin 2) tilastojen valossa huonolta, en hauku Carlsonia. Totean vain, ettei kundi pelaa tällä hetkellä lähelläkään pätevän #2 peliä. Ja olen myös onnistumisien kohdalla muistanut kehua.

Arvioin (yleensä vielä mielellään näköhavaintojen, tilastojen ja jopa vähän syvemmältä kaivettujen tilastojen pohjalta), en hauku.
 
Viestejä
97
Turha arvostella Connya liikaa, ajoittain pelannut tosi hyvin. Pikkusen kun olisi läpilyönti uhkaa enemmän niin tulisi tilaa pienille lisää, toki Connyn pitäisi saada niitä ruutuun ettei aina jäisi viimeiseen vaihto. Ei ole kyllä myöskään Late ollut kovin erikoinen kentällemenoissa viimeaikoina, jos Vimpeli peli jätetään pois laskuista. Rydehän olisi erinomainen tohon kakkoseksi, mutta koska hän on parhaita vaihtajia tahkossa varmaan siksi pelaa kolmosena, että olisi lähes aina ruokaa kentällä. Ehkä voisi kokeilla Patovaa tai Wahlia kolmosena ja sitten Ryde kakkoseksi. Nikkanen on oltava kotiuttamassa, niin hyvin käy mailaan tällä hetkellä.
 
Viestejä
741
Tahko julkaisee Juhannusaattoa ensi kauden pelaajasopimuksia. Hienoa, että ollaan ajoissa liikkeellä. Mielenkiinnolla jäädään odottelemaan.
 
Viestejä
18
Jatketaan nyt sitten niillä jatkopahveilla. 2019-2020 Aku Kettunen, Patrik Vartama ja Santtu Patova. Lahjakkaita nuoria miehiä, hieno juttu!

Kysytään nyt sitten täältä, kun Jokioisten huru-ukot juttelee lähinnä jostain maantiedosta. Elikkä eikö Vartama olisi voinut solmia kaksoisedustuksen Jokon kanssa, mutta ilmeisesti sitä ei ole tehty. Kuitenkin on käynyt Tahkon A- junnujen peleissä. Kyllä tietääkseni Ykkösen pelit pitäisi olla lähtökohtaisesti kovempia. Miksi näin?
 
Viestejä
403
Kysytään nyt sitten täältä, kun Jokioisten huru-ukot juttelee lähinnä jostain maantiedosta. Elikkä eikö Vartama olisi voinut solmia kaksoisedustuksen Jokon kanssa, mutta ilmeisesti sitä ei ole tehty. Kuitenkin on käynyt Tahkon A- junnujen peleissä. Kyllä tietääkseni Ykkösen pelit pitäisi olla lähtökohtaisesti kovempia. Miksi näin?
Jokossa ei voi voittaa A-poikien mestaruutta...
 
Viestejä
11,773
No jes. Tämäpä saavutus joka muistetaan ikuisesti urheilu- historiassa.

Juurisyyhän taitaa olla se, että JoKo:lla on jo kolme kaksoisedustussopparia ylemmän sarjatason kanssa ja enempää ei (ainakaan ennen, tän vuotisia kilpailusääntöjä en ole lukenut) saa olla. Eli Brandt ja Lahti Tahkosta ja Lehtinen KaMasta.

Lisäksi Tahkolle saattaa olla seurana menestys A-pojissa olla tärkeämpää kuin yksittäisen pelaajan mahdolliset kovemmat pelit jossain muualla.

Ynnä tuossa Tahkon A-pojissa pelataan samojen pelikavereiden kanssa kuin nyt superia + pari ehkä Tahkossa tulevaisuudessa superia pelaavaa kundia siihen päälle. Eli kokonaisuuden kannalta ehkä parempi.

Vartama pelaa jo superia räpylässä joten kovia pelejä tulee varmaan riittävästi, A-pojissa saa ehkä helpommin onnstumisia ja roolia? Ja superissa pelaaminen noilla ottelumäärillä tekee sitten farmin puitteissa pelaamisen JoKo:ssa vaikeaksi.

Kelpaisiko syyksi noin maantieteen lisäksi?
 
Viestejä
18
Kelpaisiko syyksi noin maantieteen lisäksi?

Kelpaa. Tuota kaksoisedustuksien määrää joukkuetta kohden en ottanutkaan huomioon. Varmasti tässä molemmat seurat ovat yrittäneet ajaa omaa parasta etuaan, mutta ylemmän sarjan joukkue vie aina pidemmän korren. Turha siinä on oikeastaan nurista. Ihmettelyä on vaan herättänyt täällä, miksei Patella tuollaista sopimusta ole, mutta siihen ei ole Tahko nähtävästi mainitsemasi syyt mukaan lukien suostunut.
 
Viestejä
11,773
Kaksoisedustuksellhan kait haetaan alunperin niille jokerin roolissa ylemmällä sarjatasolla pelaaville nuorille pelaajille paikkaa alenpana räpylässä ja näin enemmin roolia ja kokemusta.

Vartama pelaa Tahkossa linjassa polttajaa joten ulkopeliroolia tulee. Sisärooli on ollut pienempi superissa mutta A-pojissa 2-tilanteen vaihtaja joten sieltä tulee vastuuta. Pelejä räpylässä superissa ja A:ssa tähän mennessä 21 kuuteen viikkoon. Ei siihen kamalasti lisää uskoakseni mahdu.
 
Viestejä
18
Kaksoisedustuksellhan kait haetaan alunperin niille jokerin roolissa ylemmällä sarjatasolla pelaaville nuorille pelaajille paikkaa alenpana räpylässä ja näin enemmin roolia ja kokemusta.

Vartama pelaa Tahkossa linjassa polttajaa joten ulkopeliroolia tulee. Sisärooli on ollut pienempi superissa mutta A-pojissa 2-tilanteen vaihtaja joten sieltä tulee vastuuta. Pelejä räpylässä superissa ja A:ssa tähän mennessä 21 kuuteen viikkoon. Ei siihen kamalasti lisää uskoakseni mahdu.

No ei mahdu. Tarkoitukseni olikin, että Vartama pelaisi A-poikien sijasta Jokioisilla, kun pelit Tahkon edarissa antavat myöden. Mutta siis tämä ei ole mahdollista näköjään Tahkon edun ja sääntöteknisten asioiden johdosta.

Kyllähän tuon ikäisille kavereille tulee kesässä tolkuton määrä pelejä, joten varmasti tällä hetkellä heittokädessä on pallon sijasta kaljatölkki, millä huuhdotaan alkukauden rasitukset pois. Ei muutakun hyvää jussia Tahkolaisille, toivotaan jatkossakin hedelmällistä yhteistyötä!
 
Viestejä
11,773
Niin se taitaa mennä, että ei yksikään superissa säännöllisesti räpylässä oleva nuori pelaa kaksoisedustuksella ykköstä tai suomaria. Yksittäisiä pelejä ehkä mutta ei niitäkään paljoa. Kolme tms vuotta sitten kun Kopla tarvitse Eskelisen lukkariksi superiin niin ei Jesseä juuri HP:ssa näkynyt.

Mutta onhan Jokioinen tuossa saamapuolella mielestäni vaikka nyt Kauppinen. Varmasti Matulle kehityksen kannalta hyvä homma, että pääsee pelaamaan ykköstä suomarin sijaan, mutta kyllä varmaan pelipanos on JoKollekin kelvannut, eikä kundi vain turistina roiku mukana - yhtään peliähän en ole kyllä nähnyt?
 
Viestejä
18
Mutta onhan Jokioinen tuossa saamapuolella mielestäni vaikka nyt Kauppinen.

Onhan tässä hyödyttykin, sitä ei käy kiistäminen. Matu paukautti keskiviikkona Pöytyällä kakkosluukusta läpi ja ratkaisi sillä ensimmäisen jakson, ja muutama muukin vaarallinen keskimailan kilautus nähtiin. Lisäksi hoiteli Erik Lahden kanssa hyvin etukentän.

Kyllä noita nuoria jätkiä katselee sata kertaa ennemmin, kuin vanhoja palkkasotureita. Viihdettä nähdään ainakin kentällä, välillä ei onnistu yhtään mikään, kun taas joku saa nuorista pojista tulpan irti, niin yhtäkkiä tuleekin kymmenen juoksua. Esimerkiksi Rantasen Rikun peliä oli hieno katsella Kuopiota vastaan, kun homma oli menossa ihan läskiksi, niin otti pari kertaa homman seis ja rauhoitti pojat.
 
Viestejä
449
Ei ole tänään Ryden päivä lautasella. Kaveri pääsee lyömään ihan vapaasti :(. Myös Hokkia on ikävä linjaan.

No, onneksi on toinen jakso.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös