Supervuoro

HP (Haminan Palloilijat) Naiset 2023

Viestejä
10,075
Halli SM-sarjan otteluohjelma on julkistettu

Lohko A: Myllypuron Pallomylly, Helsinki​

Su 19.2. klo 10.00 Haminan Palloilijat – Roihuttaret, Helsinki
Su 19.2. klo 12.30 Manse PP, Tampere – Haminan Palloilijat
Su 19.2. klo 15.00 Roihuttaret, Helsinki – Manse PP, Tampere

 
Viestejä
10,075
HP:n naisten joukkueella ennen Halli-SM:ä harjoituspelit Tahko ja Kirittäret 28.1. Sekä 4.2. Tahko. Oletan, että ovat Ruonalassa

 

LBC

Viestejä
2,799
Siihen se kolahti oikean väriseen luukkuun. 10 000 täynnä.

@MieVaan ei ehkä onnitteluja tästä kaipaa, mutta vieno kiitos on kuitenkin paikallaan. Onhan täällä hyviä ja mielenkiintoisia kirjoittajia palstat pullollaan, mutta jonkin sortin kivijalka olet kuitenkin.
Ei voi oikein edes sanoa, että perässä tullaan, kun ero kasvaa koko ajan
 
Viestejä
10,075
Kappas, enpä huomannut. Tota ei ehkä kannata laittaa CV:hen.

Sulla tuppaa olemaan mun mielestä sisältö paremmin tasapainossa ja painavampaakin kuin mulla. Ja selkeästi parempi kuri työnteon ja somehärvellyksen suhteen kuin mulla. Kun en juurikaan käytä muita some-alustoja niin ehkä tämä menee mutta onhan tämmönen vähän pelottavaa :unsure:
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
10,075
Kuun lopussa Ruonalassa Kotkan Innon turnaus 30. kerran. Naisissa HP kohtaa Tahkon ja Kirittäret, miehissä Koplan ja Kiri 2020:n sekä B-pojat Koplan sekä naisten suomari/super Pesä Ysit.

 
Viestejä
10,075
Pian päästään seuraamaan harjoitusotteluita. Mitä odotuksia ja mitkä asiat herättävät eniten kysymysmerkkejä?

Vaikea sanoa etukäteen. Naisten superpesiksestä on tullut Ruudusta seurattua pääasiassa kärkimatseja ja niitäkin loppukaudesta ja kun niitä vertaa HP:n viime kauden tekemiseen niin eniten mietityttää koko lailla kaikki - heittäminen, lyöminen, juokseminen, syöksyminen jne. Mutta vertailukohta on epäreilu ja lisäksi joukkueessa on paljon uusia pelaajia.

Ensi viikonloppu kertoo sitten jo jotain. Tahko kävi 1½ viikkoa sitten ottamassa kuokkaan Lapualla, jossa Virkiä vei molemmat jaksot sananmukaisesti 6-0.

Kirittäret samoin hävisi kaikki kolme peliään - SMJ, Pesäkarhut ja Fera - 1½ viikkoa sitten. Joukkue varmaan hakluaa korjata kurssiaan mutta nähtäväksi jää millä kokoonpanolla tulevat kun seuralla on myös naisten ykköspesiksen joukkue.

Minulle riittäisi viikonlopusta, että nähtäisiin yritteliästä ja koko ajan pää pystyssä pelaamista olkoon tulos mikä hyvänsä. Tosissaan vaan ei totisena vai miten se nyt menee. Tulos on sitten mikä on ja viikkoa myöhemmin kun kohdataan Tahko uudestaan pelataan paremmin kuin ensi viikonloppuna niin silloinhan jutut näyttäs jo ihan hyvältä. Halli SM:ssä sitten piste tai pisteitä Roihulta niin talvikausihan olisi tosi hyvä. Mutta kaiken tekemisen talvella pitää palvella kesää, Halli-SM ei voi olla HP:lle kauden päätavoitteissa.
 

MRO

Viestejä
67
Pian päästään seuraamaan harjoitusotteluita. Mitä odotuksia ja mitkä asiat herättävät eniten kysymysmerkkejä?
Kuinka monella pelaajalla riittää taso superpesiksen seuroja vastaan? Mitä kovempi Superin joukkue on vastassa, niin sitä kovempi on vaade ihan kaikessa perustekemisessä, josta @MieVaan tuossa puhuikin. Joukkueessa ei liiemmin ole superissa jo tasonsa todistaneita pelaajia. Superin häntäpään joukkueissa pelanneita pelaajia on jonkin verran, eikä kukaan heistäkään ole mitään valtavia mainetekoja käynyt tekemässä.

Odotan sitä, että noita päävastustajia pystyvät siinä määrin päihittämään, että Superin paikka säilyy. Päävastustajia ovat ainakin Roihu ja Kempele. Hyvänä päivänä pystyvät varmasti laittamaan reilusti kampoihin myös joillekin muille joukkueille, kuten esimerkiksi Tahkolle ja JoMalle.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1,064
Yksilösuoritukset kiinnostavat tässä vaiheessa eniten, eli mikä on onnistuneiden suoritusten taso. Yksittäiset virheet eivät tässä vaiheessa niinkään herätä huolta, mutta jo talvella tasaisesti ja itsevarmasti pelaavat ovat varmasti kovia kesälläkin.

Varmasti kauden mittaa tulee otteluita, jolloin usko omaan osaamiseen on koetuksella. Niinä hetkinä pitää vain kyetä pitämään mielessä, ketkä ovat sarjan päävastustajia. Jos jossakin pelissä jää aivan vastaatulijaksi, ei mailoja kannata roskikseen heittää, vaikka pahalta saakin tuntua.

Toiveissa on rohkeata altavastaajapesistä kärkiseuroja vastaan ja ehjiä pelejä muita vastaan mailasta liika puristamatta. Lähtökohtaisesti ihmetekoihin ei tarvitse yltää, jotta sarjapaikka säilyy, mutta hyvin pitää pelata alusta asti.

Lyöntien, kiinniottojen ja heittojen suoritusvarmuutta pitää viilata paremmaksi viime kaudesta, ja pidän talviharjoittelun onnistumista oleellisena osana tätä. Arvokkaita sarjapisteitä jaetaan alusta asti, ja niistä pitää olla valmis taistelemaan heti. Roihua vastaan on kaksi peliä heti toukokuussa. Nämä eivät vielä sarjasijoitusta ratkaise, mutta varmasti antavat suuntaa kaudelle.
 
Viestejä
10,075
Jos nyt seurasin oikein niin HP - Tahko 0-1 (0-2, 1-1) toinen jakso taisi olla kahden vuoroparin mittainen.

Kaikki juoksut tehtiin välilyönneillä. HP:lla saattoi olla enemmin kolmostilanteita mutta kotiutukset nousivat pääsääntöisesti kattoon eli kopiksi. 0-tilanteessa molempien joukkueiden kopparien yli lyötiin kerran. Piitu antoi kolleegansa enemmin nollatilanteen vääriä ja jopa yhden 2-3 välin vapailla.

Mutta pelissä oltiin ihan hyvin mukana ja Tahkon kärkeä saatiin ihan hyvin kiinni.

Ilmeisesti streami kärsi yhteysongelmista.
 

MRO

Viestejä
67
Tilastojen perusteella HP tehnyt tilanteita pikkaisen paremmin, mutta Tahko on taas kotiuttanut paremmin.

Joukkueelle debyytti tähän superpesismaailmaan. Ei tuo nyt aivan vihkoon ole mennyt, jos noin tasaisena on peli pysynyt.
 
Viestejä
1,064
Etäältä katsottuna on vaikea sanoa paljoakaan pelistä. Värriltä kaivataan kärjessä luonnollisesti onnistumisia, jotta tilanteita saadaan aikaan. Sisäpelissä ilahdutti erityisesti se, että onnistujia laajasti kokoopanossa.

Ulkona onnistumisia ja pieniä poltteluja tuli aika tasaiseen tahtiin, ja saumoista Tahko vaikutti saavan hyvin vaihtoja. Ehkä tarvittaisiin enemmän pientä liikehdintää linjaan?
Lukkarityöskentelyssä kaivataan vielä lisää varmuutta syöttötyöskentelyyn; viime kesän tapaan nyt ei ole varaa antaa vapaataipaleita. Pidetään kuitenkin mielessä, että tämä oli vasta ensimmäinen harjoitusottelu.

Kokonaisuutena joukkue suoriutui hyvin ensimmäisestä koitoksestaan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös