Supervuoro

HP 2019

Viestejä
4,913
Jos vertaa Jullin viime vuoden tilastoja runkosarjassa tähän vuoteen niin

1-vaihto 62,7% vs 47,7%
2-vaihto 67,7% vs 60,0%
Kotiutus 70,4% vs 41,7%

Viime vuonna 26 peliä ja tänä vuonna tähän mennessä 15. Viime vuonna alkukausi meni ennen kesäkuun puolen välin loukkaantumista muistini mukaan paremmin kuin sitten heinäkuun ekalla viikolla tehdyn paluun jälkeinen loppukausi. Vaikka otteluita on vähän niin uskoakseni noissa luvuissa on tilastollisesti merkittävä ero.

Koska kaiken järjen mukaan KiPa on HP:ta parempijalkainen vaikkakin top 3-etenijää kolmostaipaleella viime vuonna Kaartokallio-Mäkelä J - Heikkilä ja tänä vuonna Hämäläinen-Hurskainen-Sigvart niin oisko sittenkin jotain vaivoja tai talven etätreeneissä mennyt jokin pieleen.

Sinällään Jullin kyllä pitäs istua aika hyvin KiPan tarpeisiin vaikkakin käsi varmaan heikoin linjassa pelaavista. Tosin ei se nyt älyttömän huono ole heitto on vain omintakeinen.

Muutama ottelu lepoa ja kuntoutumista ja pari ottelua koirankoppia ja sitten otteluja ratkaisevaksi pelaajaksi Rantakentälle? Vai Vallikentälle?
 
Viestejä
185
On muuten totaalisen perseestä, että nousun kannalta ehkä kauden tärkein peli Mansea vastaan pelataan jossain perkeleen jalkapallonurmella Kotkassa. Vallikentälle olisi varmaan myyty lähemmäs 3000 lippua, saa nähdä kuinka moni vaivautuu Kotkaan asti kello 13. Ei taas ole kauheasti ollut järkeä tämänkin paskan keksineillä. Olisivat ottaneet vaikka jonkun Kannus pelin tähän kohtaan.
 
Viestejä
4,913
Kannus peli ei olisi vetänyt Arto Tolsalle juuri ketään, ei haminalaisia saati kotkalaisia. Vallikentällä käy aika palkon kotkalaisia. En ole ainut 5 min kävelymatkan päässä Arto Tolsasta asuva lammassaarelainen joka köy Vallikentällä. Jos jollakulla on ylivoimaista tulla kivisillan yli saaren puolelle niin sitten on.

Tällaisia juttuja vain tarvitaan ja uusia juttuja pitää kokeilla. Olosuhteet kentällä ovat molemmille joukkueille samat.
 
Viestejä
4,913
Sarjataulukon perusteella edessä on yksi ykköspesiksen tämän kauden taitekohta. HP ja Manse pelaavat torstaina Kaupissa ja lauantaina Kotkassa Arto Tolsa Areenalla. Kuusi pistettä Manselle ja joukkue on aika vahva kandidaatti runkosarjan voittajaksi ja suoraksi nousijaksi superiin kahdeksan pisteen kaulalla. Kuusi pistettä HP:lle ja sitten purraan kynsiä viimeiset kahdeksan ottelua pitääkö neljän pisteen sarjajohto kauden loppuun.

Molemmat joukkueet ovat levänneet ja varmaan harjoitelleetkin. Manse on pelannut viimeksi 4.7. Ja HP 30.6.

Toivottavasti matseista tulee hyviä ja yleisö löytää katsomoihin. lauantain HP-Manse pelataan klo 13 alkaen Arto Tolsa Areenalla Kotkassa, sama lippu/kausari kelpaa myös klo 17 alkavaan miesten ykkösdivarin futismatsiin FC KTP - hmm AC Kajaani?
 
Viestejä
4,913
Tiukkaa oli toinen jaksokin mutta Manse vei 4-3 ja koko ottelun 1-0. Veneilyn ohessa binääriseurannan perusteella palettiin kärjen takana kohtuuttoman usein. Lauantaina alkaa olla ns pakkovoiton paikka ja puhtaan sellaisen.
 
Viestejä
4,913
Pientä lohtua tuo se, että naisten peli ei ailahtele suomarissa. 13 ottelua 13 voittoa joista 11 kolmen pisteen eli 37 pistettä juoksuerolla 336-84. Vaikka päästettyjä on paljon se on kuitenkin vähiten ottelua kohden naisten suomarin etelälohkossa.

Naisten pään pito mitataan sitten nousukarsinnassa, kun se kuitenkin alkaa nolla-nollasta käsittääkseni.
 
Tampere parempi selkeästi tiukoista juoksuista huolimatta. Hamina pelasi heikosti eikä Mansekaan mitään erityistä esittänyt. Voitto tuli selkeästi paremmalla vaihtopelillä, Haminan etukenttä antoi lisäksi helponnäköisiä vaihtoja. Sisällä HP ei saanut kärkeä juuri kentälle eikä lyöntipeli hääviä ollut. Muutamalla pelaajalla tuntuu jatkuvasti olevan vaikeata pakkotilanteessa lyödä koppia😰, mikä tuntuu ihmeelliseltä, kun kaverit kuitenkin harjoittelevat ( tai sitten eivät🤔). Pallo poltteli myös likaa, heitot heikkoja, yksi juoksukin tuli harhaheitolla. Olikohan pojilla ylilatausta, ekan vuoron perusteella kyllä😨! Pelinjohtajan muutama hätäinen ratkaisu ihmetytti, kylmä mies olisi pitänyt saada lämmitystä ja yrittää riskillä rajoihin.

Tampereeen lyöntivoima oli parempi ja olisi voinut voittaa selkeämminkin, 3-tilanteet selkeästi Manselle.

Lauantaina HP:n ryhdistäydyttävä. Vain voitto mahdollistaa suoran nousun.
 
Peliä nähtynä niin kyllä Hangasmaa pistää sarjan korkeinta tolppaa ja kokolailla oli Manselaiset joutuivat pelaan riskittömämmin mitä näitä heikompia joukkueita vastaan. Lähtökohtaisesti voi todeta että molemmat pelannee Superissa ens kaudella jollei karsintaan tule joku top-11 joukkue vahingossa.

Itse suoran nousun kannalta Haminalle on kuoleman peli lauantaina sillä mikäli Manse saa 2 tai 3 pistettä niin se on hyvää yötä HP suoran nousun suhteen. Ero silloin 5-7p ja sen saaminen kiinni Mansen tasoista joukkuetta vastaan (Manse voi käydä häviään Oulussa) niin savotta on kova. Toki nyt Peltoniemi putos pelistä, saikun pituus mysteeri niin pistää Mansen harkitseen muutoksia kahden jokerikärjen toimineeseen taktiikkaan.
 
Joo, kyllä Hangasmaa vaikeutti Mansen kentällemenoa korkeilla tolpilla. Manse otti kuitenkin hyvin tarkkaan väärät pois varmaankin pelikirjan mukaan.

Manse ja HP saa parantaa peliä tämänpäiväisestä, mikäli haluaa menestyä ylemmässä sarjassa. Manse oli ihmeen heikko kotiutuksissa. Mansella vahva etukenttä ja näppyjä haettiin hyvin.
 
Ylös