Supervuoro Verkkolehti »

Heittokäden treenaaminen harrastetasolla

Viestejä
153
Perinteinen ongelma. Pallo ei lennä, pallo ei lennä sen pitemmälle kuin yläkoulussa. Mikä auttaa? Tietenkin heittelyn lisäksi.... Pari kesää on yritetty pelkällä heittelyllä kehittää ja aika vaatimatonta on ollut kehitys. Videoita on katseltu ja nauhoiteltu omaakin tekemistä joten teorian pitäisi olla kunnossa... Ei vaan lennä. Nippanappa saa saa ilmassa heitettyä linjasta kotiin. Huonosta asennosta ei toivoakaan. Osuminen ja kiinniotto ovat kehittyneet huimasti, mutta heittokäsi ei juuri ollenkaan. Ottaa päähän :/( Tässä olisi talvella aikaa keskittyä enemmän siihen heittämiseen joten vinkkejä otetaan kiitollisena vastaan.
 

Pallo muuntajalle

Liikkuvuusharjoittelu. Ihan perinteistä venyttelyä + esimerkiksi kuminauha / muu vastus. Netistä löytyy ohjeita ja videoita. Kohdennettu puntti. Vaikka tuntuisi, että lihasvoimaa on, ei se tarkoita, että sitä on juuri heitossa tarvittavissa lihasryhmissä.

Oletuksella nyt siis, että se tekniikka on jossain määrin kunnossa.
 
Viestejä
153
Mitä tarkoittaa kohdennettu puntti? Puntilla tulee luultavati tänänkin talvena käytyä... jotain rinnallevetoja siihen voisi ehkä ottaa mukaan.
 

Hoo

Karkeasti puolet heitossa palloon välittyvistä voimista tulee alaraajoista ja keskivartalosta. Lonkissa täytyy olla hyvä liikkuvuus: jos lonkkien liikkuvuus/voima vähenee 20-25 %, heittokäden olkapäältä vaaditaan n. 35 % enemmän. Tämä vaikuttaa myös heittokäden rasitusvammojen syntyyn.

Äkkiseltään en näe yhteyttä rinnallevedon ja heittosuorituksen välillä. Heitossa olennaista liikkeen jatkumo: lantio-rintakehä-olkapää-kyynärpää-ranne. Jos jokin kehonosa "kiilaa" toisen edelle (esim. olkapää lähtee liian aikaisin eteen), voimantuotto kärsii. Treenaisin siis lonkkien, lantion ja rintakehän liikkuvuutta, liikkeiden eriyttämistä (osaatko kiertää lantiota/lonkkia niin, että rintakehä pysyy paikallaan ja päinvastoin?) ja voimaa lajinomaisesti (vastuksina kuntopallot, talja, kuminauhat). Mee fyssarille niin saat tarkempia ohjeita ;)
 
Viestejä
3,478
Juu, ittellä ihan sama, eli ollut paska heittäjä ihan 0-v asti! Siksi mun kohtalona oli ekasta tenavakoulusta alkaen olla etukentällä... :)
Sieppari tai joskus 1-vahti. Lyhin matka siis heittää kotipesään...

Niin, en tiedä, kait se vaan joku syntyy hyväks heittäjäks ja joku surkeemmaks? En ole itte kyllä ikinä sitä saanu kulkee. Aina kaikki junnuvalkut sitä yritti, mut ei... Muistan esim. lukiossa liikkatunnilla heitin huonomman tuloksen kuin moni ei yhtään urheilua harrastava about rööki suussa! Ja itte sentään pelasin pesistä ihan oikeesti kesäsin, kiekon vastapainona. Se kyl vähä nolotti, piti joskus lavastaa joku olkapäävamma mukamas tai jotain... 😂😁
Kyl mä sillon joskus vielä yritin jopa heittää verkkoon yms ja reenata, mutta laihoin tuloksin. Onneks lyönti ja etenkin nopeus oli sit parempia...

En tiedä minkä ikänen olet, mutta kun itse jo ikärirajan ylittänyt, niin olen luopunu toivosta. Kaljaa voi juoda huonommallaki heittokädellä... ;)

Kylhän sitä toki aina vähä hioutuu reenaamalla, mut totuushan on, että vaikka reenais kiekkoakin 6h päivässä, ei meistä monestakaan Malkinia tule, ei edes mestiksen nelosvitjan laituria... :)

Ja tän ei ollut nyt tarkoitus siis masentaa, vaikka voi siltäkin kuulostaa, vaan ennemmin olla vertaistukena! Et ole ainut huono heittäjä :) Silti ittekin vedelly kaikenlaisia ala-sarjoja, ja nytkin kesällä viel ikärihömppä-harrastesarjaa, jossa kaikki muuten on ihan saatanan tosissaan, ja helvetin kovia!!! ;) 😁


Ps. Niin monellahan on tahtoa usein enemmän kuin taitoa. Niin mullakin, myös ns. päälajissa eli kiekossa. Tykkäsin pelata ihan hitokseen, mutta enempi sekin jäi semmoseks Lambergin Masan hurmioituneeks torpedosähinäks... Siinäkään sittemmin aikuisiässä päässy kuin 3-divarin tasolle. Nykyisin tuo taso lie 2-div... Mut yks kaveri meidän joukkueesta pääsi Jokereihin ja sit änäriin, muuan Helge Helenius :)

Ettei sitä välttis kannata olla ittelleen liian ankara tai vaativa! Etenki harrastetasolla riittää vähempikin ja kato roolitus! Heittäjät heittää, juoksijat juoksee, tankkerit lyö.... ;)

Yleiskuntoo mä ainaki pidän enempi yllä ja hyvää mieltä! 👍
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös