Supervuoro

Alajärven Ankkurit 2019

Viestejä
24
Kylläkylläpäkyllä
Saapas näkee mitä kenkä tekee. On ilo havaita jälleeen kuinka väki on innostunutta ja näkee "uudistuneen" joukkueen menevän pleijareihin, että heilahtaa. Näinhän se on ollut kieltämättä joka vuosi ennen uudeen kauden alkua, kun joukkuetta (= pelinjohto ja pelaajat) on alettu kasata edellisen kauden jälkeen. Mutta ettei kukaan vaan tulisi petetyksi tai ainakin pettyneeksi kannatta pitää jalat maassa. Suuria kysymymerkkejä tulevalle kaudelle leijuu kuitenkin ilmassa. Seurajohto ei todennäköisesti ole oivaltanut, tai hautoo sitä vielä palavereissaan? Joukkueesta Alajärven Ankkurit puuttuu ensikaudelle vielä kokonaan ns. tähtipelaaja, jonka suorituksia jo nimen tai meriittien takia lähdettäisiin kauempaakin Kitrolle katsomaan. Vimpeli sai pidettyä Haapakosken ja Hyvinkää sai takaisin superjokeri Korhosen ja Kankaanpääkin sai lopulta Itävalon jatkamaan keulakuvanaan jne. Nämä asiat on enemmän ja vähemmän kaikissa muissa joukkueissa ratkottu, mutta ei Ankkureissa. Kaiken kattavasti menestyvä seura tarvitsee idolinsa junnuille ja magneetiin faneille ja katsomon kuluttajille. Aki Orava oli sitä jollakin tasolla, Mikkolanahosta persoonana olis siihen, mutta kun?? Kleemola saatin Kitrolla maineeseen, jonka Kempele nyt hyödyntää tulevalla kaudella kirkkaasti. Ankkurien ulko- ja sisäpelin akilleen kantapäät viimekaudelta ovat jo moneen kertaan kaikkien tiedossa. Kun vain talven aikana näihin löydetään lääkkeet konstilla millä hyvänsä, niin ei pitäisi pelillisesti olla mahdottomuus pysyä kovassa keskipalkissa.
 
Käsittämäntöntä edes ajatella että Ankkurit olisi vahvistunut yhden selkä vaivaisen Postin myötä....naurettavaa. Jos ja toivottavasti pelaa neljä peliä on hyvä. Rahankäyttäjä Ankkureissa on hölläkätinen.....jossei vaan ensi vuonna listalla joihin on monet joutuneet,
 
Nyt kun AA on taas uuden alun tiellä uudella valmennuksella, pelijohdolla ja pelaajilla. Kehoitan myös palstan faneja lukemaan twittwriestä Jiri Kirsilän esityksen siitä miten SPV:n kauteen valmistaudutaan kun ollaan muuttamassa pelityyliä. Antaa varmasti monelle ajateltavaa mitä huippu urheilun taustalla tapahtuu
 
Yuotupes oli pelaajien lyöntisuorituksia ekalta leiriltä niin melkein kaikilla oli lyöntiasennossa pahoja virheitä eli takimmainen jalka ilmassa lyönnin jälkeen...niiaus lyönnin lopussa...lyöntiä ei saatettu loppuun....lyötiin pelkillä käsillä...!
 
No ei ole Haukkala tulossa.
No uskotaan. Vimpelissähän nämä jutut tiedetään.
Alajärvellä nyt vain odotellaan ja pohditaan miten saatas kaikki "siskonpojat" mahdutetuksi pelaavaan rosteriin sukuylpeyden takaamiseksi. Tämähän on niin Alajärvellä kuin Vimpelissäkin ollut vuosikymmenten perinne vaikka toista yritetään aiheesta väittää. Järviseudulla seurassa kuin seurassa pyöritetään tai ollaan pyörittämättä toimintaa vuodesta toiseen kuitenkin samojen "naamojen" näpeissä. Oli kyse sitten pesiksestä tai yleisurheilusta tai lentopallosta tai hiihdosta tai suunnituksesta tai jääkiekosta tai autourheilusta jne. Tapoja ei edes yritetä (haluta) muuttaa. Harmillisinta näissä "hyvä kaveri" tai "meidän suku" seuroissa on juurikin se, että paljon hyvää "muualta tullutta"potentiaalia jää/jätetään ulkopuolelle. Täytyyhän tämä edellä mainittu ottaa todesta, kun siitä sen verran paljon korviin kantautuu. Eipähän tuohon näytä jatkossakaan muutosta olevan tulossa, sillä sen verran "jäärää" porukka pohjanmaalla on.
Em. nojaten kallistun pikkuhiljaa ajatukselle, että Ankkurien joukkue lienee tässä, ja yritetään talven harkoissa ja kovalla treenillä saada "siskonpojista" pelimiehiä
 
Jos tuo edellinen pitää paikkaansa, niin Vimpelissä on selvästi Alajärveä parempia pesäpallosukuja. Onhan nuo nyt jo ottaneet sen 10 mitalia putkeen. Samaan aikaan Ankkurit taistelee vuodesta toiseen siitä kuuluisasta sarjapaikasta. Ankkurifanien kannalta on sentään lohdullista, että onneksi on olemassa aina se seuraava kausi.
 
Ehkä Alajärvellä vielä on tuollasta, Vimpelissäkin mahdollisesti aikanaan mutta nykyään asiat muuttuneet ja siksi pärjätäänkin. Vimpelin joukkueessa paljon porukkaa lähikunnista kuten Halsualta ja Vetelistä. Haapakoski aikanaan Viveen tuotu kauempaa kuten myös Puputti. Ja nytkin hankittiin Alajärveltä Sillanpää. Näin äkkiseltään laskettuna alle puolet joukkueesta on Vimpeliläisiä.
 
Timo Rantatorikka oli Vimpelin ratkaiseva hankinta tuleville menestysvuosille,ilman sitä ei
joukkueeseen ollut vetoa.Jotain vastaavaa Ankkurit tarvitsee jatkossa menestyäkseen.Nyt
lienee ensi kesäksi myöhäistä.Kaikki peliin työnantajia ja rahakkaita pesisihmisiä myöden
seuraavalla varauskierroksella.Kaikki on mahdollista muutaman vuoden sisällä,jopa mestaruus.
 
Viestejä
158
Tänään luin, kuinka NHL:n pistepörssiä johtava Mikko Rantanen ei 15-vuotiaana mahtunut Suomessa edes juniorijoukkueensa kokoonpanoon.

Tällaisen pitäisi avata silmiä myös muiden lajien suunnassa. Suomi on jääkiekon huippumaita maailmassa, mutta edes siinä lajissa ei vielä 15-vuotiaana voi sanoa, kenestä tulee huippupelaaja ja kenestä ei. Suomalaiset jääkiekkovalmentajat ovat ”asiantuntemuksellaan” syrjäyttäneet pelaajan, joka vain joitakin vuosia myöhemmin on maailman terävintä kärkeä.

Pesäpallovalmentajienkin on syytä katsoa peiliin. Onko tullut vuosien aikana sivuutettua pelaajia, joista olisi voinut kehittyä lajin ehdottomia huippuja, jos heille olisi annettu edes lähelle samat mahdollisuudet kuin pelinjohtajien ja vetäjien ja muiden ”hyvä veli”-verkoston jäsenten lapsille.

Tämä suosimis- ja syrjimisjärjestelmä on ollut vallalla ainakin Ankkureissa. Jopa sääntöjä on rikottu, jotta ne omat suosikit on varmasti saatu pinnalle. Missä he ovat nyt? Eivät yleensä missään. Hyvin vähän Ankkureista on huippuja kehittynyt. Se kertoo siitä, että vääriin pelaajiin on satsattu systemaattisesti ja niinpä ei vuosikymmeniin ole huipputasoa hätyytelty.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
24
No kerronpa miten asiat ennen oli.Luoma-aholaisillahan oli helevetinmoiset heittokädet ja muutenkin pelimiehiä,puhun 70-luvusta.Silloin ei päässyt edes pallopoijaksi jos ei ollut kirkonkylältä.No se oli sitä aikaa se.Kyllä Jari parhaat miehet sinne välittää,oli sitten sukurasitetta tai ei.
 
Viestejä
158
Kyllä minustakin Ankkureilla olisi potentiaalia nousta hyvinkin lyhyessä ajassa ihan Suomen kärkeen, niin menestyksen mittareilla kuin katsojamäärämittareillakin mitaten.

On suunnaton ihme, ettei näin ole jo nyt. Yksi pesäpallohistorian suurista mysteereistä on se, kuinka ihmeessä Ankkureiden pysähtyneisyyden aika on ollenkaan voinut kestää näin kauan.

Pidän symbolisesti loistavana ratkaisuna sitä, että Kitron stadion avattiin suurelle yleisölle sitä kautta, että se berliininmuuri (eli stadionin sisäänsä kätkenyt peltiaita) purettiin ja korvattiin verkkoaidalla. Se vanha aita oli kuin vertauskuva pysähtyneisyyden ja sulkeutuneisuuden ajasta. Nyt pesäpallo on ikään kuin avoinna kaikille, ei vain sisäpiiriläisille.

Uskokaa tai älkää, mutta sellainen ihme tulee tapahtumaan, että tulen hankkimaan kausikortin. Sen teen uskossa siihen, että muutoksen ja edistyksen tuulet alkavat puhaltaa alajärveläisessä pesäpallossa.
 
Viestejä
1,225
Uskokaa tai älkää, mutta sellainen ihme tulee tapahtumaan, että tulen hankkimaan kausikortin. Sen teen uskossa siihen, että muutoksen ja edistyksen tuulet alkavat puhaltaa alajärveläisessä pesäpallossa.
Hieno homma. Kausikortti on yksinkertainen ja selkeä tapa tukea oman seuran toimintaa. Voi puhtain mielin sanoa tehneensä oman osuutensa.
 
Ylös