Supervuoro

Alajärven Ankkurit 2019

Vedossa on tehty asioita hyvin ja varmasti tehdään jatkossakin. Ei tästä enempää.

Mitä omiin sumuisiin laseihin tulee niin täällä omaa näkökulmaa: viesti #319.

Tuon edellisen viestin jälkeen on julkaistu pelinjohto, joukkueenjohto ja fysiikkavalmennus. Kaikki nämä osa-alueet ovat edellä tai vähintään tasoissa viime kauden aloittaneeseen kokoonpanoon verrattuna.

@Kille ja @Jymyfani356 ym. voivat nyt osoittaa mahdollisen harhan pohdinnoissani.
 
Viime vuonna ihmetytti kyllä joukkueen kokoamisessa se, että satsattiin joukkueeseen pitkästä aikaa mutta otettiin tosi iso riski kokemattoman pj:n kanssa. Nyt on pelaajistossa aika paljon riskejä (Posti on kyllä yksi), mutta on paljon mahdollisuuksiakin. Pelinjohdosta en osaa kyllä nyt arvioida mitään suuntaan tai toiseen eikä paljon ole arvioita siitä näkynyt muiltakaan?
 
Juu paha on tulevaa pelinjohtajaa arvioida ,kun ei kaverista oikein kokemuksia ole. Toisaalta saattaapi
jopa olla tervehdyttävä vaikutus,kun pelinjohtaja tulee ulkoa päin. Ei rasitteita,mitkä vaikeuttavat peluuttamista. Potenttiaaliahan joukkueesta kyllä löytyy ja materiaali tarjoaa mahdollisuuden eri
vaihtoehdoille. Positiivinen kommentti pelinjohtajalta,että tulos tulee kovan työn kautta! Voisi kyllä kuvitella,että parantuneet olosuhteet,uudet tuulet joukkueessa ja Vannesluoman mukanaan tuoma kokemus synnyttävät sellaisen coctailin millä kyllä kehtaa lähteä muita joukkueita aidosti haastamaan.
Enkä kyllä edelleenkään pane pahakseni vaikka etukentälle ilmestyisi mitat täyttävä pelimies joukkuetta täydentämään! Katsotaan toteutuuko ja ellei niin näillä mennään!
 
Onkohan tuo Vannesluoma kuitenkaan kokoaikainen fysiikkavalmentaja Ankkureille, vai onko vain sivupesti kuten Vimpelin Kleemolalle oli KeKi vuosi tai kaksi sitten. Kävi vissiin vetämässä parit kolmet harjoitukset.. Varmaan toki laati harjoittelusuunnitelmat jne. Tämän kysyn sen takia, kun esimerkiksi viime vuonna Lönnmarkin sopimuksen julkaisusta oli unohtunut mainita niinkin tärkeä asia kuin sopimuksen kesto. Eli unohdettiin mainita, että sopimus on voimassa pelkästään siirtotakarajalle asti.
 

Kotiinjäävä varalukkari

Mäkelä viuhkassa! Yllätyn jos vielä heinäkuussa roolissaan. Aneemisempaa, yllätyksettömämpää ja pelaajien vahvuudet paremmin tuhoavaa peejiitä ei äkkiä tule mieleen. Viimeisellä kaudellaan MailaJussien naisten viuhkassa pelaajilta katosi usko valoisampaan huomiseen jo ennen hallikauden loppua...
Seinäjoella ei kaivata.
 
Oravan Aki vähän ympäripyöreässä "lopettamispäätöksessään" jätti tavallaan mystisesti supersarjaoven kuitenkin jonkin verran raolleen. Olisi varmaan sopiva jatkamaan roolissaan Ankkureissa, mutta taitaa olla "oppi-isänsä" M. Iivarisen tavoin sivussa kuvioista? Mutta Akiahan tuo paikka selvästikin huutaisi. Toinen joka voisi tulla kysymykseen vähintäänkin yhtä vahvana vaihtoehtona olisi takaisin kasvattajaseuraansa palaava Jouni Koskela. Kaima Oja-Lipasti lienee kuitenkin pesäpalloilijan aktiiviuran jo lopettanut ja pysynee valmennuksen ja pelinjohdon "apulaisena"?
 
Viestejä
51
Kyllä nyt on pitkästä aikaa sellainen ryhmä Ankkureilla kasassa.Tuntuu olevan joukkueella henki päällä!!
Olisi kiva tietää miltä osin katsot joukkueen olevan vahvempi kuin viime kaudella
Etukenttä huutaa Akin korvaajaa, lukkari täysi arvoitus, Postin kunto? Ehkäpä nopeutta keskimäärin vähän enemmän, mihin se sitten riittääkin
 
Viestejä
40
Ei joukkue kaipaa Oravaa,vaikka Aki pelimies onkin ja hyvä sellainen.On turhaa haikailla enää tuollasia.Nyt mennään näillä ja hyvä on malli.Etukentän Jari laittaa kuntoon,samoin lukkari on nälkäinen,joka hakee ne pienet pois!Ainut minkä tähän hyvään joukkoon ottaisin,Haukkalan Mikon.Mikko tois sisäpeliin valtavan panoksen ja uskon myös että Mikon käsi tulee entistä ehompaan kuntoon!Älkää vaan kukaan Kehuko että kyllä meillä koppareita on.Todella hyvä ryhmä ja valmennus.
 
Viestejä
51
Viime kauden runkosarjan päästettyjen juoksujen valossa Ankkurit olisi sijoittunut kahdeksanneksi mikä pitkälti oli etukentän akselin lukkari-ykkösvahti ansiota sekä polttolinjassa Kleemolan ja vielä Viljon syöksykoppien. Heikko sijoitushan oli seurausta sisäpelin epäonnistumisista. Joten miten ihmeessä näet joukkueen vahvistuneen kun juuri nämä pelipaikat ovat kysymysmerkkejä? Kotiutuksen voidaan katsoa vahvistuneen ainakin jokeriosastolla Hallasuon tuodessa vaihtoehdon Mikkolanaholle mutta numerolla lyövistä on kuitenkin poissa Orava ja Kleemola joten saapas nähdä..
 
Kylläkylläpäkyllä
Saapas näkee mitä kenkä tekee. On ilo havaita jälleeen kuinka väki on innostunutta ja näkee "uudistuneen" joukkueen menevän pleijareihin, että heilahtaa. Näinhän se on ollut kieltämättä joka vuosi ennen uudeen kauden alkua, kun joukkuetta (= pelinjohto ja pelaajat) on alettu kasata edellisen kauden jälkeen. Mutta ettei kukaan vaan tulisi petetyksi tai ainakin pettyneeksi kannatta pitää jalat maassa. Suuria kysymymerkkejä tulevalle kaudelle leijuu kuitenkin ilmassa. Seurajohto ei todennäköisesti ole oivaltanut, tai hautoo sitä vielä palavereissaan? Joukkueesta Alajärven Ankkurit puuttuu ensikaudelle vielä kokonaan ns. tähtipelaaja, jonka suorituksia jo nimen tai meriittien takia lähdettäisiin kauempaakin Kitrolle katsomaan. Vimpeli sai pidettyä Haapakosken ja Hyvinkää sai takaisin superjokeri Korhosen ja Kankaanpääkin sai lopulta Itävalon jatkamaan keulakuvanaan jne. Nämä asiat on enemmän ja vähemmän kaikissa muissa joukkueissa ratkottu, mutta ei Ankkureissa. Kaiken kattavasti menestyvä seura tarvitsee idolinsa junnuille ja magneetiin faneille ja katsomon kuluttajille. Aki Orava oli sitä jollakin tasolla, Mikkolanahosta persoonana olis siihen, mutta kun?? Kleemola saatin Kitrolla maineeseen, jonka Kempele nyt hyödyntää tulevalla kaudella kirkkaasti. Ankkurien ulko- ja sisäpelin akilleen kantapäät viimekaudelta ovat jo moneen kertaan kaikkien tiedossa. Kun vain talven aikana näihin löydetään lääkkeet konstilla millä hyvänsä, niin ei pitäisi pelillisesti olla mahdottomuus pysyä kovassa keskipalkissa.
 
Ylös